Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeesterssollicitant Kapelle wil boekje opendoen over procedure

Burgemeesterssollicitant Kapelle wil boekje opendoen over procedure

KAPELLE - Voormalig europarlementariër voor de PVV en LPF Lucas Hartong is één van de 39 kandidaten geweest die heeft gesolliciteerd als burgemeester van de gemeente Kapelle.

Dat maakt hij via Twitter bekend, in reactie op een artikel van de Volkskrant over het ‘burgemeestersloze’ Kapelle.

Commissie

De gemeente Kapelle schreef na het vertrek van Anton Stapelkamp twee keer een vacature uit, maar de vertrouwenscommissie vond alle 39 kandidaten te licht. Over het hoe en waarom bleef de commissie vaag. Op Twitter schrijft Hartong dat hij twee keer heeft gesolliciteerd naar het ambt in Kapelle. “Geen interesse, ondanks ruimte interesse en netwerk. Had Kapelle graag een aantal jaren gediend.”

Boekje

Voor de voormalig PVV- en LPF-politicus is het reden om het systeem van benoemingen aan te passen. Hij zegt bovendien een boekje open te willen doen over het werk van de vertrouwenscommissie. Waarnemend burgemeester Huub Hieltjes, die sinds het vertrek van Stapelkamp de honneurs waarneemt, vertrekt dit jaar naar de gemeente Duiven.

Meer uit Reimerswaal

Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

11 uur geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

1 dag geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

4 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

4 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

4 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

5 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

5 dagen geleden