Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester verbaasd over pottenkijkers bij brand Stalland

Burgemeester verbaasd over pottenkijkers bij brand Stalland

SINT ANNALAND  - De grote brand bij het zaadveredelingsbedrijf  aan de Stoofweg in Sint-Annaland vorige week was de eerste grote calamiteit waar Marleen Sijbers als burgemeester bij betrokken was. Ze roemt de voortreffelijke samenwerking tussen de verschillende blusgroepen en het hulpaanbod vanuit de bevolking. Wel is ze verbaasd dat ondanks de NLAlert om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten er toch zoveel mensen naar de plek des onheils kwamen. “Ik vraag me wel af wat het je bezielt om met je kinderen naar een brand te gaan kijken, maar blijkbaar wint de nieuwsgierigheid dan toch.”

Sijbers benadrukt dat er in geval van brand logischerwijs veel onrust, verdriet en rompslomp is. “Zowel de eigenaren als de werknemers worden in de zakelijke als persoonlijke sfeer geraakt. Afschuwelijk om te zien dat zo’n bedrijf in brand staat. Wat wel ik wel als positief heb ervaren, voor zover je deze term kan gebruiken in deze situatie, is het feit dat de maar liefst negen brandweerposten zo goed op elkaar ingespeeld waren. De coördinatie en communicatie waren voortreffelijk, waardoor het leek alsof iedereen als vanzelf wist welke taak hij moest uitvoeren. Het is ook mooi om te zien dat er allerlei hulp werd aangeboden. Bijvoorbeeld andere Thoolse bedrijven die ruimte aanboden om zaden die gered konden worden op te slaan.”

Morren

De Thoolse burgemeester geeft aan dat er ook volop metingen zijn verricht en dat al snel bleek dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. “Natuurlijk zijn dergelijke rookpluimen nooit goed voor je en zij kunnen grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld astma- of copd-patiënten. Toch was ik blij dat we vrij snel konden vaststellen dat de volksgezondheid niet in gevaar was. Anders hadden we natuurlijk heel ander geageerd op de mensen die meenden toch naar de brand te moeten komen kijken. Ondanks de melding dat mensen thuis moesten blijven en ramen en deuren gesloten moesten houden, was er veel volk op de been. Ik verbaasde me ook over de ouders die met hun kinderen kwamen kijken. Ik vraag me dan toch af wat je je kinderen dan meegeeft. Maar goed, blijkbaar wint de nieuwsgierigheid van de mens dan toch. Daarentegen was het goed om te zien dat de voetbalclub zonder morren de wedstrijden afblies uit angst dat de wind zou draaien. Fijn dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen en goed meedenken.” 

Meer uit Tholen

Provincie stelt opnieuw geld beschikbaar voor aanpak verouderde woningen

THOLEN - Er is weer geld beschikbaar voor de aanpak van verouderde woningen. De provincie Zeeland heeft de subsidieregeling Provinciale Impuls Wonen (PIW) opengesteld tot en met 1 november 2023.

2 uur geleden
Scouting Heenetrecht start petitie tegen aanlegsteiger cruiseschepen

THOLEN - Scouting Heenetrecht is een petitie gestart tegen de (mogelijke) komst van een aanlegsteiger voor cruiseschepen in de haven van Tholen. Inmiddels hebben al bijna 1000 mensen deze petitie getekend. De gemeente Tholen heeft plannen om in de haven, aan de buitenzijde van de keersluis, een aanlegsteiger met plaats voor twee cruiseschepen te realiseren. Voor Scouting Heenetrecht betekent dit het einde van het laatste stukje vaarwater in de haven van Tholen voor ruim 100 jeugdleden. Daarom zijn zij onlangs een petitie gestart tegen de komst van de steiger. “De plannen voor de nieuwe aanlegsteiger in de haven van Tholen betekenen het einde van het vaarwater waar Scouting Heenetrecht nu het spel speelt”, aldus de scouting. “Varen naar het Zoommeer op 3,5 kilometer afstand brengt kosten en risico met zich mee. Het huidige vaarwater zal ook worden gebruikt door grote cruiseschepen (met een lengte van 90 tot 135 meter). Het verplaatsen van het Zoommeer brengt ons langs een van de drukst bevaren kanalen van Nederland.”

20 uur geleden
'Geen Kind Achterop': Lever een tweedehands fiets in om kinderen in armoede te helpen

SINT MAARTENSDIJK - Stichting Leergeld organiseert op zaterdag 10 juni in samenwerking met het ANWB Kinderfietsenplan een grote fietsinzamelingsactie in Zeeland met de titel: ‘Geen Kind Achterop’. 

23 uur geleden
A4 tussen knooppunt Markiezaat en Belgische grens nachtje dicht door werkzaamheden

THOLEN - De A4 tussen knooppunt Markiezaat en de Belgische grens is volgende week een nachtje dicht wegens werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via gele borden.

1 dag geleden
Auto in de sloot na eenzijdig ongeval op Oud Vossemeersedijk: bestuurder spoorloos

THOLEN - Aan de Oud Vossemeersedijk heeft zojuist een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Bij het voertuig werd geen bestuurders aangetroffen. 

1 dag geleden
Tholensebrug vanaf woensdagavond enkele uren dicht vanwege spoedreparatie

THOLEN - De Tholensebrug is vanaf woensdag tot en met donderdag gesloten voor verkeer. Dit komt door een spoedreparatie.

1 dag geleden
Groepje Tholenaren beklimt Franse berg voor strijd tegen MS

THOLEN - Een groepje mensen uit (onder meer) Tholen heeft maandag de Franse berg Mont Ventoux beklommen. Hiermee wilde zij geld ophalen voor de strijd tegen MS. Dit deden zij onder de naam klimmen voor Ria en Denise. De twee dames kampen zelf met deze ziekte.

2 dagen geleden