Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Van Egmond belt met beoogd assistent

Burgemeester Van Egmond belt met beoogd assistent

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal werkt aan de installatie van haar eerste kinderburgemeester. Door de coronacrisis is de beoogd assistente van burgemeester José van Egmond nog niet gepresenteerd, maar in beeld is ze al wel: Maria Trigt. Beeldbellend vraagt Van Egmond aan Maria hoe het met haar gaat en of ze tips voor leeftijdsgenootjes heeft. Daarop antwoordt ze al geroutineerd: "Wees lief voor elkaar."

Burgemeester Van Egmond is nieuwsgierig hoe het gaat met school en of Maria nog buiten kan spelen met de anderhalve meter afstand. "Het is jammer dat ik niet naar school kan", zegt Maria. "Buitenspelen is niet zo makkelijk als anders, maar het gaat nog wel. Ik speel vooral met mijn buurmeisjes." 

Tips

Maria mag burgemeester Van Egmond straks adviseren over allerlei zaken die belangrijk zijn voor de jeugd. Als Van Egmond haar naar een boodschap voor haar leeftijdsgenootjes vraagt, komt ze meteen met tips. "Aan de maatregelen is niets te doen. Als je boos of gestrest bent, omdat iets niet lukt, ga dan even tegen een bal trappen. Of loop een rondje. Probeer rustig te blijven en wees lief voor elkaar. Maak bijvoorbeeld een tekening voor iemand die het zwaar heeft. Daar word je zelf ook rustig van."

Selectieprocedure

De gemeente Reimerswaal wil later in het jaar, na een selectieprocedure waarbij ook andere kinderen zich kunnen aanmelden, een eerste officiële kinderburgemeester installeren. Hij of zij gaat vanaf 1 januari 2021 aan het werk. "Tot die tijd mag Maria de taken van kinderburgemeester uitvoeren, omdat zij zich zelf had gemeld per brief", laat een gemeentewoordvoerder weten. 

Kijk het filmpje hier: https://t.co/khlInKRJ0J?amp=1

Meer uit Reimerswaal

Matthias, Nathan en Levi pleiten voor pumptrack in Yerseke

KRUININGEN - Levi van Vijven, Nathan de Jager en Matthias Everse uit Yerseke hebben een petitie aangeboden aan de gemeenteraad van Reimerswaal, omdat ze graag zouden willen kunnen pumptracken in hun dorp.

20 uur geleden
Kruiningen pakt onwenselijk gedrag samen aan: 'Elkaar aanspreken moet normaal worden'

KRUININGEN - Met de onthulling van een van de borden die de komende jaren in Kruiningen te zien zijn, is dinsdag de dorpsbrede aanpak ‘Ons Kruiningen’ gelanceerd. Iedereen in Kruiningen helpt mee om het samen gezellig te houden, is het idee. “Het moet normaal worden om elkaar aan te spreken op gedrag”, legt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal uit. Volgende week donderdag is er een bijeenkomst over het project voor alle Kruiningers.

1 dag geleden
Nachtelijk kijkje bij werkzaamheden Vlaketunnel

VLAKE - De Vlaketunnel van de snelweg A58 bij Vlake was in de nacht van maandag op dinsdag gesloten voor werkzaamheden.

1 dag geleden
Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

WEMELDINGE – In coronatijd startte Linsie Meijer vanuit haar woning haar eigen onderneming: Sophyn Greens. Als productontwikkelaar wilde Linsie een formule vinden waarbij mensen enerzijds gezonder gaan eten en er anderzijds minder voedsel weggegooid wordt. Al gauw kwam haar voedsellijn Sophini op de markt. Verschillende soorten groenten die niet geschikt zijn voor verkoop in supermarkten worden, samen met meel, tot pasta gemaakt.

2 dagen geleden
Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Rilland

RILLAND- Bij een ongeluk op de kruising van de Bathseweg met de Hoofdweg is zondagmorgen een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto. De wielrenner is met een vacuümmatras naar de ambulance gebracht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

3 dagen geleden
Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

5 dagen geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

5 dagen geleden