Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Van Egmond belt met beoogd assistent

Burgemeester Van Egmond belt met beoogd assistent

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal werkt aan de installatie van haar eerste kinderburgemeester. Door de coronacrisis is de beoogd assistente van burgemeester José van Egmond nog niet gepresenteerd, maar in beeld is ze al wel: Maria Trigt. Beeldbellend vraagt Van Egmond aan Maria hoe het met haar gaat en of ze tips voor leeftijdsgenootjes heeft. Daarop antwoordt ze al geroutineerd: "Wees lief voor elkaar."

Burgemeester Van Egmond is nieuwsgierig hoe het gaat met school en of Maria nog buiten kan spelen met de anderhalve meter afstand. "Het is jammer dat ik niet naar school kan", zegt Maria. "Buitenspelen is niet zo makkelijk als anders, maar het gaat nog wel. Ik speel vooral met mijn buurmeisjes."

Tips

Maria mag burgemeester Van Egmond straks adviseren over allerlei zaken die belangrijk zijn voor de jeugd. Als Van Egmond haar naar een boodschap voor haar leeftijdsgenootjes vraagt, komt ze meteen met tips. "Aan de maatregelen is niets te doen. Als je boos of gestrest bent, omdat iets niet lukt, ga dan even tegen een bal trappen. Of loop een rondje. Probeer rustig te blijven en wees lief voor elkaar. Maak bijvoorbeeld een tekening voor iemand die het zwaar heeft. Daar word je zelf ook rustig van."

Selectieprocedure

De gemeente Reimerswaal wil later in het jaar, na een selectieprocedure waarbij ook andere kinderen zich kunnen aanmelden, een eerste officiële kinderburgemeester installeren. Hij of zij gaat vanaf 1 januari 2021 aan het werk. "Tot die tijd mag Maria de taken van kinderburgemeester uitvoeren, omdat zij zich zelf had gemeld per brief", laat een gemeentewoordvoerder weten.

Kijk het filmpje hier: https://t.co/khlInKRJ0J?amp=1

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Zeehondenakkoord: ‘Laat gestrande zeehond met rust’

MIDDELBURG - Er komt 1,2 miljoen euro beschikbaar voor het opleiden van zeehondenwachters, onderzoek en communicatie over de opvang van zeehonden. Dat staat in het donderdag ondertekende, eerste landelijke Zeehondenakkoord.

2 uur geleden
‘Kunst moet een dubbele bodem hebben’

COLIJNSPLAAT – Jachtontwerper en beeldend kunstenaar Ludo van Well is één van de drie winnaars van een wedstrijd die Stedelijk Museum Zutphen had uitgeschreven.

2 uur geleden
Thoolse kids leven zich uit tijdens Sportplezier

THOLEN - Buiten spelen met andere kinderen is altijd erg gezellig, maar na een lange periode van veelal thuis zitten, is dat extra genieten. Dat deden volop Thoolse kids dan ook tijdens de eerste activiteit na de quarantaine-periode. Het was prachtig weer waardoor er een grote opkomst was. De kinderen konden zich een uur lang uitleven. Vanwege de coronamaatregelen waren alleen kinderen tussen de 4 en de 12 jaar welkom. Ouders mochten hun kinderen alleen brengen en halen. Blijven kijken mocht dan ook niet.

3 uur geleden
Subsidies van provincie om leefbaarheid te versterken

MIDDELBURG - De provincie komt met een subsidie voor projecten die het leefklimaat versterken.

3 uur geleden
Subsidies van provincie om leefbaarheid te versterken

MIDDELBURG - De provincie komt met een subsidie voor projecten die het leefklimaat versterken.

3 uur geleden
Henk Nieuwenhuis ontvangt zilveren Erepenning

THOLEN - Het Thoolse college besloot Henk Nieuwenhuis de zilveren erepenning toe te kennen vanwege grote bijdrage aan het vrijwilligersleven. De zilveren erepenning wordt minder vaak dan een lintje uitgereikt en is een vorm van waardering voor inwoners die zich inzetten voor de gemeenschap.

6 uur geleden
'Met dit kookboek waan je je in het Midden-Oosten'

GOES - Hoewel er veel versoepelingen zijn ingezet, is het devies nog steeds om zoveel mogelijk thuis te blijven. Alle tijd om een goed boek te lezen dus. Boekhandelaar Anthoni Fierloos en zijn personeel van Het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes geven daarom leestips. Dit keer is het opnieuw de beurt aan Jacqueline Lamper.

8 uur geleden