Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Van den Tillaar geschokt door dodelijke steekpartij in zijn stad

Burgemeester Van den Tillaar geschokt door dodelijke steekpartij in zijn stad

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen laat weten ‘erg geschrokken’ te zijn van de dodelijke steekpartij in zijn stad donderdagavond. ‘Wij leven mee met de nabestaanden, vrienden en studiegenoten van het slachtoffer’, aldus de burgemeester.

Het steekincident gebeurde tijdens een introfestival voor studenten op het Bellamypark. ‘Op dat moment waren er veel jongeren op die plek in verband met het Kickoff Festival bij de start van het nieuwe studiejaar. Bij het steekincident is een jongeman uit Vlissingen om het leven gekomen. Ik ben hier erg van geschrokken. Een gezellige dag voor studenten van de HZ University of Applied Sciences, Scalda en UCR is geëindigd in een afschuwelijke gebeurtenis, waarvan helaas ook veel mensen getuige zijn geweest. De politie voert nu onderzoek uit. Daarom doe ik de oproep aan getuigen om zich te melden bij de politie en eventueel beeldmateriaal met hen te delen.’

De politie laat weten van verschillende getuigen te horen te hebben gekregen dat aan de steekpartij een conflict vooraf zou zijn gegaan. ‘Getuigen meldden dan ook het signalement en de mogelijke identiteit van de verdachte’, aldus de politie. Die verdachte, een 16-jarige inwoner van Middelburg, wordt kort daarna aangetroffen in Middelburg. ‘Nadat hij eerst aan zijn aanhouding probeert te ontkomen door het op een rennen te zetten, weten agenten hem na een korte achtervolging te voet aan te houden.’

De politie is een uitgebreid forensisch en tactisch onderzoek gestart naar het steekincident. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. ‘Heb je beelden van het incident, dan vraagt de politie om deze niet via sociale media te delen, maar ter beschikking te stellen aan de politie voor het onderzoek. Openbaar maken van dergelijke beelden kan het onderzoek schaden.’ Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of eventueel anoniem op 0800-7000.

Meer uit Vlissingen

'Reinier de bootjesman' komt naar Vlissingen Maritiem

VLISSINGEN - Hij is een fenomeen in de Amsterdamse grachten: Reinier de bootjesman met zijn muziekboot. Hij komt tijdens Vlissingen Maritiem op zaterdag 1 juni voor het Vrolijk Varend Defilé Vlissingen. Iedereen die een bootje heeft wordt gevraagd deze te versieren en mee te varen met het defilé.

13 uur geleden
Tien jaar Project Postmaatje: 'De goeie zijn met meer'

VLISSINGEN - Een leuke kaart sturen naar iemand die eenzaam is, ziek is, iemand die jarig is of iemand die gewoon wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Dat is in het kort wat het Project Postmaatje behelst. Het project begon tien jaar geleden in Vlissingen en tegenwoordig zijn de postmaatjes in heel Nederland en ook in België actief.

15 uur geleden
Sira Kamermans nieuwe directeur-bestuurder l'escaut

VLISSINGEN - Sira Kamermans wordt per 1 juli 2024 aangesteld als directeur-bestuurder van l'escaut. De huidige directeur-bestuurder, Jan Leo van Deemter, neemt met ingang van 1 juli 2024 afscheid. Sira Kamermans is op dit moment werkzaam als manager wonen bij zorgorganisatie Allevo.

1 dag geleden
Auto met meetboot geschaard A58 Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Op de A58 bij Oost-Souburg is bij een ongeval een meetboot van een trailer gevallen. De snelweg is vanwege het ongeval tijdelijk afgesloten.Een bedrijfsauto reed richting Bergen op Zoom toen het rond 09.30 uur misging in de buurt van het viaduct bij de Ritthemsestraat. Door onbekende oorzaak schaarde de trailer en belandde de boot, die is uitgerust voor het uitvoeren van stromingsmetingen op binnenwateren, op het wegdek.Bij het ongeluk raakte gelukkig niemand gewond. Bergingsbedrijf Kuzee is ter plaatse. Vanwege het ongeluk is de snelweg ter plekke afgesloten maar verkeer kan passeren via de af- en oprit en heeft zodoende geen grote hinder van het incident.

1 dag geleden
Jarige Watergeuzen zoeken oud-leden voor reünie

VLISSINGEN - Scoutinggroep de Watergeuzen bestaat dit jaar 75 jaar en viert dat met verschillende activiteiten, waaronder een jubileumkamp op het Scoutcentrum Zeeland in Veere dat van 31 mei tot en met 2 juni wordt gehouden. Tijdens het kamp wordt er een receptie gehouden voor oud-leden van de scoutinggroep, de Watergeuzen kunnen niet alle oud-leden bereiken en doen daarom een oproep.

3 dagen geleden
Auto over de kop op A58: 18-jarige bestuurder mogelijk onder invloed van drugs

RITTHEM - Vanochtend heeft op de A58 bij Ritthem een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Zeker twee personen zijn ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Eén van hen was zwaargewond, zo meldt de politie.

3 dagen geleden
Voor de vijfde keer beschieting in Vlissingen, ditmaal park Koudekerkseweg

VLISSINGEN -  Zaterdagavond is Vlissingen voor de vijfde keer opgeschrikt door een melding van een schietpartij. Er zijn door de melder knallen gehoord.

4 dagen geleden