Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester sluit woning met hennepkwekerij in Middelburg

Burgemeester sluit woning met hennepkwekerij in Middelburg

MIDDELBURG - Op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg is vandaag (donderdag 2 september) om 10.00 uur een woning met bijbehorende kelderbox aan de Nieuwe Haven in Middelburg gesloten voor drie maanden. Op 15 april is op dit adres een hennepkwekerij en een handelshoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

Voordat de burgemeester een drugspand of lokaal kan sluiten moet de gemeente een juridische procedure doorlopen. Daarom zit er enige tijd tussen de datum waarop de drugs is gevonden en de daadwerkelijke sluiting. De sluiting is op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel Wet Damocles genoemd) en het bijbehorende gemeentelijke ‘Damoclesbeleid’. Dit beleid houdt in dat als er een (niet toegestane) handelshoeveelheid drugs wordt aangetroffen, een woning of lokaal tijdelijk wordt gesloten. Het doel van de tijdelijke sluiting is de bestrijding van de drugshandel en het einde maken aan druggerelateerde activiteiten vanuit de woning. De sluiting is voor de duur van drie maanden. De deuren en de ramen van de woning worden verzegeld en er hangen aankondigingen op de deur en voor de ramen.

Aanpak ondermijning
Criminele organisaties maken enorme winsten met de drugshandel. Vaak investeren zij dat illegaal verkregen vermogen in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld is uiterst zorgelijk. We noemen het ook wel ‘ondermijning’. Overheidspartners als politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Deze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Het doel is om misstanden aan te pakken en de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Ook is het belangrijk dat inwoners zich ervan bewust zijn dat dit soort activiteiten onze samenleving ontwrichten.

Inwoners die zaken signaleren die mogelijk niet in de haak zijn, kunnen dat melden bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meer uit Middelburg

Motor en auto botsen in Middelburg

MIDDELBURG - Op de Torenweg in Middelburg zijn dinsdagochtend een motorrijder en een automobiliste met elkaar in botsing gekomen. Geen van de twee raakte ernstig gewond.

6 uur geleden
Come join the Fight! Het Swim to Fight Cancer event komt naar Middelburg in september

MIDDELBURG - Op 10 september 2022 is het zover: het allereerste Swim to Fight Cancer event in Middelburg. Met deze kletsnatte evenement wil de organisatie proberen om zo veel mogelijk deelnemers te laten zwemmen met als doel om een mooi bedrag aan donaties op te halen om baanbrekend onderzoek naar kanker mogelijk te maken (KWF) en er samen een knallend feest van maken. Want niemand kan ontkennen dat een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn een betere wereld is.

7 uur geleden
Kennismaken met Jeu de Boules in Middelburg

MIDDELBURG Op zondag 21 augustus, van 10.00 tot 17.00 uur, organiseert Club Jeu de Boules op haar eigen complex aan de Koudekerkseweg 139 te Middelburg het Toorenvliedttoernooi. Dat Jeu de boules niet alleen voor ouderen is, zal te zien zijn tijdens dit toernooi. 

7 uur geleden
Zeeuwse knoppen van glas

MIDDELBURG - Het Museum of Modern Art in New York, Design Museum London, Kunsthal Rotterdam, het Groninger Museum, Galerie T Middelburg: het lijkt een onwaarschijnlijke opsomming, maar het is er een die nu gegeven kan worden. Het werk van glaskunstenaar Arnout Visser is over heel de wereld te zien. Visser, die zichzelf graag omschrijft als ‘vormvinder’, stond samen met designers als Richard Hutten, Piet Hein Eek en Eibert Draisma aan de basis van het succes van Droog Design in de jaren 90, waarvoor hij iconen als de Salad Sunrise en de Optic Glasses ontwierp. Sinds kort exposeert hij ook in zijn geboorteplaats Middelburg. 

8 uur geleden
Terra Maris verduurzaamt dankzij Stichting Zeeuwse Publieke Belangen

OOSTKAPELLE - Het onderhoud van de prachtige 2,5 hectare landschapstuin van Terra Maris in Oostkapelle loopt als een zonnetje. Dankzij de bijdrage van Stichting Zeeuwse Publieke Belangen kon geïnvesteerd worden in elektrisch gereedschap, een elektrische trekker en zonnepanelen om deze van duurzame energie te voorzien. 

8 uur geleden
Muziek van Pachelbel tot Brel op het Veerse carillon

VEERE - Op zaterdag 20 augustus klinken er tal van bekende melodieën vanaf het stadhuiscarillon in Veere. Voor het bordes van het stadhuis staat er een scherm klaar met een aantal stoelen om de verrichtingen van de beiaardier live te volgen. Het concert begint om 19:00 uur.

8 uur geleden
Gemeente Veere organiseert informatiebijeenkomsten over huisvesting vluchtelingen

DOMBURG - Op woensdag 17 augustus en op donderdag 8 september organiseert de gemeente Veere samen met de stichting OVOE inloop informatiebijeenkomsten in de Korenmaat in Veere. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen Veerse inwoners en belanghebbenden terecht met vragen over de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen in de tijdelijke wooneenheden (voormalige slaapstrandhuisjes) op het voormalig voetbalveld aan de Veerseweg te Veere. 

8 uur geleden