Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Sijbers: ‘Ik vind het erg dat de drugscriminaliteit op het eiland zoveel capaciteit van het OM, politie en ambtenaren kost.’

Burgemeester Sijbers: ‘Ik vind het erg dat de drugscriminaliteit op het eiland zoveel capaciteit van het OM, politie en ambtenaren kost.’

THOLEN -  Volgens onderzoek is het aantal Thoolse adressen dat benut wordt voor drugsgerelateerde activiteiten opvallend hoog in vergelijking met de rest van Zeeland. Burgemeester Marleen Sijbers is bevoegd om panden waar door de politie drugs wordt aangetroffen voor een aantal maanden te laten sluiten om zo te zorgen dat de rust wederkeert. Echter ligt verpaupering van die panden dan weer op de loer. Toch doet ze haar uiterste best om drugs van het eiland te verbannen. 

Sijbers benadrukt dat gezien het aantal opgerolde kwekerijen op het eiland, niet per definitie wil zeggen dat Tholen ook relatief veel kwekerijen herbergt: “Tholen is een landelijk gebied, met een lage bevolkingsdichtheid en vrijkomende gebouwen die mogelijkheden bieden. Het kan echter ook zijn dat ze bij ons eerder ontdekt worden, dankzij een oplettende bevolking en politie, een hoge aangiftebereidheid en omdat het onze prioriteit heeft.” Sijbers vindt het zonde dat de drugscriminaliteit op het eiland zoveel capaciteit van het OM, politie en ambtenaren kost. “Dat zou ik liever aan andere zaken besteden.”

Tholen en omliggende gemeenten hebben afgesproken drugspanden altijd te zullen sluiten: “Zo houden we de dijken overal even hoog. Ik maak echter altijd zorgvuldig de afweging om dit Damocles-beleid toe te passen. Drugsgebruik ontwricht hele families en de maatschappij. Daarbij, wanneer een locatie nog in productie is, betekent dit brandgevaar, milieuoverlast, maar ook angst bij omwonenden als zij zaken zien die niet door de beugel kunnen. Daarnaast heb je het afval, wat gedumpt wordt of met mestverspreiders op het land wordt uitgereden. Is een locatie ontdekt, dan heb je weer de kans op verpaupering en ook het persoonlijk leed dat voortkomt uit dergelijke situaties. Toch is het hoe dan ook voor mij als burgemeester noodzakelijk om de openbare orde te herstellen. We willen overlast beperken en een duidelijk signaal afgeven dat deze praktijken niet lonen en niet getolereerd worden.” 

Meer uit Tholen

Tholenaar gewond bij eenzijdig ongeval met opgevoerde Fatbike

THOLEN - Bij een eenzijdig ongeval in Tholen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 42-jarige Tholenaar gewond geraakt. De man is volgens de politie hoogstwaarschijnlijk met een opgevoerde Fatbike tegen een geparkeerde auto gereden.

1 uur geleden
Bestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeluk op de N658 bij Sint-Annaland

SINT ANNALAND – Bij een eenzijdig ongeval op de N658 bij Sint Annaland is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Door een onbekende reden was de auto waarin de persoon zat van de weg geraakt en in een sloot terechtgekomen.

4 uur geleden
Expeditie Zuidwaterlinie eindigt vandaag in Tholen

THOLEN - In Tholen gaat vandaag de vierde en laatste etappe van Expeditie Zuidwaterlinie van start. Deelnemers verkennen de rijke geschiedenis van de langste en oudste verdedigingslinie van Nederland. Bij de vestingstad zijn drie wandelroutes uitgestippeld.

6 uur geleden
Auto in sloot na ongeval in Sint-Annaland, traumaheli ter plaatse

SINT-ANNALAND - De hulpdiensten zijn vrijdagavond met veel mensen uitgerukt naar een voertuig dat in de sloot terecht is gekomen bij de Joanna-Mariapolder (N658).  Een traumahelikopter is ter plaatse.

16 uur geleden
Prachtige vogels bewonderen op vierde vogelbeurs Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Heb je altijd al een vogel willen hebben als huisdier, maar weet je niet hoe je moet beginnen of waar je moet zoeken? Dan kun je op zaterdag 30 september terecht in Oud-Vossemeer voor de vierde vogelbeurs van vogelvereniging De Vogelvrienden. In het duivenlokaal aan de Hofstraat kun je morgen meer dan honderd prachtige vogels bewonderen.

20 uur geleden
Leerlingen van De Eevliet ontvangen Cindy met erehaag op haar trouwdag

POORTVLIET - Een trouwdag om nooit te vergeten. Onderwijsassistent Cindy Bruijnzeel bracht op haar huwelijksdag een bezoek aan haar basisschool De Eevliet in Poortvliet. Daar werden zij en haar partner Pascal Vermeulen ontvangen door een erehaag van de leerlingen.

1 dag geleden
Welmoed (66) wil geen groot zonnepark in haar tuin: 'De Weihoek is zo mooi'

POORTVLIET - Een absurd idee, zo oordeelt Welmoed Jansen over het plan voor een gigantisch zonnepark in haar geliefde landschap, de Weihoek. Ze wil niet uitkijken op een zonnepark met een oppervlakte van 45 hectare en vreest voor aantasting van de natuur. “Ik wil helemaal niet vanuit mijn woonkamer uitkijken op een zonnepark. De Weihoek is een prachtig landschap en dat moet behouden blijven.”

1 dag geleden