Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Petter brengt bloemen bij Bravis

Burgemeester Petter brengt bloemen bij Bravis

THOLEN - De Bergse burgemeester Frank Petter heeft woensdagmiddag, namens zijn collega's van Steenbergen, Woensdrecht en Tholen, een bezoek gebracht aan het Bravis ziekenhuis. Hij uitte zijn waardering voor de inzet van het ziekenhuispersoneel in deze coronatijd.

De burgemeester werd eerst bijgepraat over de situatie in het ziekenhuis en vervolgens kreeg hij een rondleiding over de longafdeling, waar onlangs ook twee kamers zijn ingericht voor palliatieve zorg. "Mooi dat jullie hier óók aandacht voor hebben", zei Petter vol lof.

Waardering
Het overbrengen van die waardering vormde de aanleiding voor het bezoek. "Mijn dochter is verpleegkundige. Daardoor weet ik wat een enorm intensief werk de verpleegkundigen, de artsen, maar ook de schoonmaakdiensten en de ondersteunende diensten verzetten. Dan wil je toch iets van dankbaarheid laten blijken namens de gemeenschap. We waarderen het ontzettend dat mensen zich zo voor ons inzetten. Dat doen ze natuurlijk al jaren, maar nu wordt het echt goed zichtbaar."

Goede werk
In gesprekken met verpleegkundigen viel Petter op hoe nuchter zij zijn. "Ze voelen zich bijna bezwaard door alle loftuitingen. Dat typeert mensen die in verzorgende beroepen werken." Aan het eind van zijn bezoek had hij nog een bemoedigend woord voor de Bravis-medewerkers. "Ik hoop dat jullie het vol kunnen blijven houden. Ga door met jullie goede werk!"

Meer uit Tholen

Twee dagen lang feest voor 75-jarig jubileum PJZ

THOLEN - De Plattelands Jongeren Zeeland (PJZ) vierden afgelopen weekend het 75-jarig bestaan met twee feestavonden in de schuur van de familie Geluk.

9 uur geleden
Aan de keukentafel bij Daan Adriaansen: 'ICT was altijd mijn hoofdkey'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Daan Adriaansen. 

1 dag geleden
Vrijmibotho steunt dit jaar niet één, maar twee goede doelen

THOLEN - Ook dit jaar vindt er op Tholen in juni weer een Vrijmibotho plaats. En dit jaar steunt het evenement niet één, maar twee lokale goede doelen.

2 dagen geleden
Weerbericht Tholen: 'Hoge zonkracht tijdens lang pinksterweekend'

THOLEN - De dagen worden langer en dit betekent dat de zon steeds feller kan gaan schijnen. Komende dagen wordt op uitgebreide schaal zonkracht 7 bereikt. Dat meldt Weeronline.Vergeet dus niet zonnebrandcrème te gebruiken als je midden op de dag naar buiten gaat!

3 dagen geleden
Sarah maakte de afgelopen vijf jaar 150 duiken: 'Tholen heeft iets wat België niet heeft'

In vijf jaar tijd maakte Sarah zo’n 150 duiken. Afgelopen weekend was zij ook aanwezig bij het duikkamp op Tholen. Haar twee kinderen (13 en 16 jaar) duiken ook. Zij zijn ooit uit verveling op vakantie begonnen met duiken. 

4 dagen geleden
Bruno heeft al 45 jaar duikervaring: 'Op plaatsen zoals Tholen doen wij 40 duiken per jaar'

Met zijn 45 jaar duikervaring noemt Bruno Goyvaerts zichzelf ‘een ouwe rakker’. Hij geeft aan zo’n beetje de hele wereld al verkend te hebben. Maar op plaatsen als de Oosterschelde komt hij toch nog wel het meest. “Op dit soort plaatsen doen wij zo’n 30 tot 40 duiken per jaar.”

5 dagen geleden
Proef met wasbare luiers vanaf morgen van start

THOLEN - In Tholen en Reimerswaal start vanaf morgen een proef met wasbare luiers. In beide gemeenten begint een groep jonge ouders met het gebruiken van de herbruikbare luiers. Met de proef willen de gemeenten jonge ouders stimuleren de enorme hoeveelheid luierafval te beperken.

6 dagen geleden