Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester opent kantoor RST in ’s-Gravenpolder

Burgemeester opent kantoor RST in ’s-Gravenpolder

’s-GRAVENPOLDER - Hoewel het kantoor aan ’s-Gravenstraat in ‘s-Gravenpolder al een aantal weken in gebruik is, vond vrijdag de officiële en feestelijke opening plaats. Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele verrichte samen met Arda Kooijman, verpleegkundige bij RST Zorgverleners, de openingshandeling.

In zijn toespraak blikte de burgemeester kort terug op zijn zomerstage van vorig jaar juni. Hij ging destijds een ochtend mee op route met een van de verpleegkundigen van RST om het werk in de thuiszorg te ervaren. Tijdens het kijkje in de keuken heeft Dijksterhuis toen zelf de meerwaarde van reformatorische thuiszorg kunnen zien. “Juist omdat je dezelfde achtergrond en dezelfde leefwereld hebt, is het makkelijker om bij mensen over de vloer te komen. Dat werd onder meer duidelijk toen we op bezoek waren bij een cliënt die ondersteuning nodig had bij de maaltijd. Daar werd begonnen met gebed. Maar ik heb ook gezien dat jullie een mooi voorbeeld zijn voor mensen met een niet-kerkelijke achtergrond”, aldus de burgervader.

Eigen plek in het dorp

De afgelopen maanden is hard gewerkt in het pand waar voorheen Geschenkenhuis Tramper was gevestigd. Wijkverpleegkundige Lisanne Kesselaar is blij met het eindresultaat. “Het is ontzettend fijn om nu een eigen kantoor in het dorp te hebben en niet meer te hoeven uitwijken naar het kantoor in Goes. Er zijn in totaal vijf werkplekken gerealiseerd, waar we als team het bureauwerk kunnen doen naast de zorgverlening bij onze cliënten. Maar het is ook een mooie locatie om potentiële nieuwe collega’s te ontvangen, want versterking is van harte welkom!”

Meer uit Beveland

Ook Ellewoutsdijk doet mee aan Cultuur in de Zak

ELLEWOUTSDIJK - Cultuur in de Zak staat zaterdag 30 september voor een dag vol muziek, koorzang, dans, exposities, workshops, demonstraties, circustheater, familietheater, kinderactiviteiten en fiets- en wandeltochten. Het festival wordt georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met culturele organisaties, verenigingen, dorpsraden en vrijwilligers in Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Oudelande en Ovezande.

3 uur geleden
Conclusie onderzoek Afvalspiegel: 'Weinig zwerfafval op Noord-Beveland'

WISSENKERKE - ‘De gemeente Noord-Beveland is erg schoon.’ Dat concludeert onderzoeksbureau Afvalspiegel na een schouw van zwerfafval in de gemeente in augustus.

9 uur geleden
Open training goalball zaterdag in Goes

GOES - Goalball Zeeland, onderdeel van sportclub Gehandicapten Bevelanden, organiseert samen met Goalballvereniging Zwolle een open training goalball in Goes.

1 dag geleden
Subsidie van € 25.000,- voor 'De Nieuwe Boerenfamilie'

MIDDELBURG - Provincie Zeeland verleent een subsidie van € 25.000,- aan Food Hub bv voor de uitvoering van het plan ‘De Nieuwe Boerenfamilie’ van 2023 tot en met 2025. Bij dit initiatief werken boeren samen met deelnemende organisaties aan slimme oplossingen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

1 dag geleden
Energiekosten stijgen aanzienlijk in 2024

De energierekening zal voor veel Nederlanders in 2024 een flinke sprong omhoog maken. Op Prinsjesdag heeft het demissionaire kabinet namelijk meerdere belangrijke veranderingen aangekondigd die van invloed zijn op je energierekening. Deze veranderingen leiden tot een gemiddelde stijging van zo’n 177 euro op jaarbasis voor een gezin van 3 personen.

1 dag geleden
Persoon overleden bij aanrijding op spoor bij Kloetinge

KLOETINGE - Bij een aanrijding met een trein op het spoor ter hoogte van Kloetinge is woensdagavond een persoon om het leven gekomen.

1 dag geleden
Krapte op Zeeuwse arbeidsmarkt houdt aan door vergrijzing

GOES - De omvang en samenstelling van de Zeeuwse bevolking verandert de komende jaren door vergrijzing. Er zijn steeds minder werkenden voor elke AOW-gerechtigde. Deze grijze druk is in Zeeland al jaren hoger dan het landelijk gemiddelde en zal de komende jaren nog verder stijgen. Hierdoor stagneert het aantal beschikbare arbeidskrachten, terwijl de arbeidsmarkt nu al zeer krap is. De krapte op de arbeidsmarkt zal de komende jaren dan ook waarschijnlijk aanhouden. Dit vraagt om creatieve oplossingen, zoals het aanboren van nieuw talent, het anders organiseren van het werk en het langer behouden van mensen op de arbeidsmarkt.

1 dag geleden