Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester onthult bord tegen zwerfafval in Krabbendijke

Burgemeester onthult bord tegen zwerfafval in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal onthulde dinsdagmiddag in Krabbendijke door jongeren gemaakte borden tegen zwerfafval. Dat ging niet helemaal vloeiend, maar daarom kon de burgemeester wel lachen.

Leerlingen van het Calvijn College aan de Appelstraat in Krabbendijke hebben de borden ontworpen. Ze komen op drukke plekken in Krabbendijke te staan. De burgemeester onthulde het bord bij de muziektent.

Slogan

Het Calvijn College heeft in haar project 'Zorgvol voor de aardbol' allerlei activiteiten voor een beter milieu. De school bedacht het project vanuit de overtuiging dat iedereen, ook leerlingen, een verantwoordelijkheid hebben om de omgeving netjes te houden. 'Dagelijks prikken leerlingen zwerfafval in het dorp', laat het Calvijn College weten. 'Ze moeten zich aan- en afmelden bij de Jumbo-supermarkt.' Bij het maken van de borden is de hele school aan de Appelstraat betrokken. Leerlingen konden ideeën indienen voor een slogan die aan het denken zet over weggooigedrag. Vervolgens zijn twee klassen met het ontwerp voor de borden aan de slag gegaan. Van de winnende ontwerpen zijn echte verkeersborden gemaakt.

Meer uit Reimerswaal

Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

15 uur geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

17 uur geleden
Op zoek naar Jacobus Pieter Griep uit Yerseke

YERSEKE - Henk Goedbloed is op zoek naar nakomelingen van Jacobus Pieter Griep en zijn vrouw Santje. 

1 dag geleden
Personenauto raakt van de weg op de A58 vlakbij afrit Rilland: Eén gewonde

RILLAND- Op de A58, vlakbij afrit Rilland, is zaterdagmorgen een personenauto van de weg geraakt. Dit gebeurde op de rechter rijbaan richting Vlissingen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Eén persoon raakte bij het ongeval gewond. Hoe het kwam dat de auto van de weg raakte is onbekend. 

1 dag geleden
Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

2 dagen geleden
Nieuwe naam voor Fruitteeltmuseum Kapelle: Zeeuws Fruit Museum

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum in Kapelle heeft vrijdag haar nieuwe naam onthuld: Zeeuws Fruit Museum.

2 dagen geleden
Bromfietser naar ziekenhuis na botsing met auto in Kruiningen

KRUININGEN - Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Kruiningen.

2 dagen geleden