Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Kapelle roept op tot stemmen: ‘Laat je beurt niet voorbij gaan’

Burgemeester Kapelle roept op tot stemmen: ‘Laat je beurt niet voorbij gaan’

KAPELLE - Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In de gemeente Kapelle kunnen de inwoners stemmen op VVD, Gemeentebelang, SGP, CDA, PvdA, ChristenUnie en D66.

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, in 2018, ging 71 procent van de inwoners van de gemeente Kapelle naar de stembus. Vergeleken met de rest van Zeeland is dit een hoog aantal. “De betrokkenheid van de inwoners bij de gemeente is groot”, zegt de Kapelse waarnemend burgemeester Fons Naterop. “Veel mensen wonen hier bewust in een dorp en vinden het belangrijk dat bijvoorbeeld voorzieningen in stand worden gehouden, wegen er goed bij liggen en scholen in de buurt zijn.”

Tijdens de verkiezingen maakt Naterop een rondje langs de stembureaus en hij hoopt daar veel mensen te zien. “Kapellenaren zijn trots op de eigenheid van hun verschillende dorpen. Ik hoop dat ze die betrokkenheid ook laten zien door te stemmen.” Voor een goede opkomst roept de burgemeester jonge inwoners in het bijzonder op om te gaan stemmen. Hij vindt het mooi dat in Schore een enthousiaste groep jonge mensen zich heeft aangemeld als stembureaulid. Voor wie nog twijfelt over de keuze in het stemhokje, kan de Kapelse stemwijzer wellicht duidelijkheid verschaffen. Die is in te vullen via
www.mijnstem.nl/kapelle. “Er is wat te kiezen in Kapelle, dus maak gebruik van je democratische recht om te stemmen. Laat je beurt niet voorbij gaan.”

Meer uit Reimerswaal

Lezersfoto van de week: Donkere wolken boven de moer

YERSEKE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode toont deze keer een foto van Marian Willeboer-Goeree. 'Donkere wolken boven de Yerseke Moer', schrijft ze erbij.

1 dag geleden
Skeelerronde door Krabbendijke

KRABBENDIJKE - IJs- en skeelervereniging Krabbendijke houdt op woensdag 19 juni de 27e skeelerronde door Krabbendijke.

2 dagen geleden
Bijeenkomst over nieuwbouw school en gymzaal Wemeldinge

WEMELDINGE - Maandag (17 juni) houdt de gemeente Kapelle een informatiebijeenkomst over de bouwplannen voor het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) en de nieuwe gymzaal in Wemeldinge. 

3 dagen geleden
Darter Kay Schuurbiers Nederland Kampioen bij aspiranten

KRABBENDIJKE - Kay Schuurbiers (14 jaar) uit Krabbendijke is zondag na een spannende strijd Nederlands Kampioen geworden bij de dart-aspiranten.

4 dagen geleden
Mag de vlag uit? Stuur jouw Geslaagd-foto in en straal in de Bode!

KRUININGEN/KAPELLE - De vlag kan vandaag uit bij veel eindexamenleerlingen. Zij krijgen namelijk te horen of zij geslaagd zijn. Ben je geslaagd of wil je iemand die geslaagd is verrassen? Stuur dan jouw geslaagd-foto in en wie weet staat jouw foto volgende week in de Bode!

5 dagen geleden
Onderzoek naar energieoplossing Olzendepolder, eerste resultaten eind dit jaar

KRUININGEN - Hoe kunnen bedrijven in de Olzendepolder in Yerseke slimmer energie gebruiken en elkaar helpen als de één een stroomoverschot heeft en de ander een tekort? Dat moet onderzoek, dat de gemeente Reimerswaal betaalt, uitwijzen. Eind dit jaar worden de eerste resultaten verwacht.

5 dagen geleden
'Groene' tegel tegen zwerfafval onthuld in Wemeldinge

WEMELDINGE - De Kapelse wethouder Jon Herselman, kinderburgemeester Claire en voorzitter Vrouwen van Nu Joke Folmer onthulden vorige week een tegel op het Dorpsplein in Wemeldinge als actie voor een schoner milieu.

6 dagen geleden