Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Kapelle roept op tot stemmen: ‘Laat je beurt niet voorbij gaan’

Burgemeester Kapelle roept op tot stemmen: ‘Laat je beurt niet voorbij gaan’

KAPELLE - Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In de gemeente Kapelle kunnen de inwoners stemmen op VVD, Gemeentebelang, SGP, CDA, PvdA, ChristenUnie en D66.

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, in 2018, ging 71 procent van de inwoners van de gemeente Kapelle naar de stembus. Vergeleken met de rest van Zeeland is dit een hoog aantal. “De betrokkenheid van de inwoners bij de gemeente is groot”, zegt de Kapelse waarnemend burgemeester Fons Naterop. “Veel mensen wonen hier bewust in een dorp en vinden het belangrijk dat bijvoorbeeld voorzieningen in stand worden gehouden, wegen er goed bij liggen en scholen in de buurt zijn.”

Tijdens de verkiezingen maakt Naterop een rondje langs de stembureaus en hij hoopt daar veel mensen te zien. “Kapellenaren zijn trots op de eigenheid van hun verschillende dorpen. Ik hoop dat ze die betrokkenheid ook laten zien door te stemmen.” Voor een goede opkomst roept de burgemeester jonge inwoners in het bijzonder op om te gaan stemmen. Hij vindt het mooi dat in Schore een enthousiaste groep jonge mensen zich heeft aangemeld als stembureaulid. Voor wie nog twijfelt over de keuze in het stemhokje, kan de Kapelse stemwijzer wellicht duidelijkheid verschaffen. Die is in te vullen via
www.mijnstem.nl/kapelle. “Er is wat te kiezen in Kapelle, dus maak gebruik van je democratische recht om te stemmen. Laat je beurt niet voorbij gaan.”

Meer uit Reimerswaal

Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

17 uur geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

1 dag geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

4 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

4 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

4 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

5 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

5 dagen geleden