Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Goes vindt schade jaarwisseling ‘schokkend’

Burgemeester Goes vindt schade jaarwisseling ‘schokkend’

GOES - “We lijken toleranter te worden over vernielingen tijdens de jaarwisseling, terwijl een ontplofte container in de zomer een highlight zou zijn in de media.” In plaats van rijtjes op te noemen van schades door vernielingen van de afgelopen jaarwisselingen, vraagt burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes aandacht voor de vervagende norm rondom het vernielen van spullen. Ze vindt dat daar geen excuses voor zijn. “De schade van deze jaarwisseling is met 33.820 euro aanzienlijk. Je kunt zeggen dat dit bedrag lager is dan vorig jaar, maar ik vind het schokkend.”

De gemeente Goes heeft in aanloop naar oud en nieuw voor 11.000 euro aan voorbereidende maatregelen getroffen om schade tijdens de jaarwisseling te beperken. Daarbij zijn voorzieningen als afvalbakken afgesloten. Desondanks zijn er eigendommen van particulieren en gemeente, zoals ondergrondse afvalcontainers, vernield en beschadigd. “Dat is met zwaar vuurwerk gebeurd, dat ik in sommige gevallen bewust explosieven noem, want het is hartstikke gevaarlijk. Er is geen enkele reden te bedenken dat je zo andermans eigendommen mag vernielen. Ook niet dat het door corona een rotjaar was.” 

In strijd tegen illegaal vuurwerk heeft de politie in de weken voor oudjaar verschillende partijen illegaal vuurwerk gevonden en in beslag genomen. De burgemeester stelt dat er genoeg politie en boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) op de been waren voor de jaarwisseling. En meer dan voorzieningen afsluiten kun je ter voorkoming van schade niet doen, zegt ze. Schade tijdens de jaarwisseling aanpakken, kunnen de politie en overheid niet alleen, benadrukt Mulder. “Dit is een maatschappelijk probleem, dat we met zijn allen samen moeten oplossen.” 

Meer uit Beveland

Een lesje ganzenverzorging: 'Ik kan een gans maar één keer vangen met een net'

GOES - De ene Goesenaar zou er graag meer zien, de andere juist minder, maar de gans hoort bij Goes, vindt Ruben van Maaren. Hij verzorgt de ongeveer 23 exemplaren die in drie groepen bij de Westwal, Oostwal en het hertenkamp leven.

6 uur geleden
Goes voorziet zwarte cijfers voor 2024, maar rode voor jaren daarna

GOES – De Goese wethouder van financiën, Stan Meulblok, is blij dat de gemeente voor 2024 een sluitende begroting kan presenteren. “We hebben al jaren een stabiel financieel beleid en voorzien voor 2024 een positief saldo van 1,7 miljoen euro.” De jaren daarna ziet hij minder rooskleurig in.

7 uur geleden
Studenten van Scalda presenteren 'Zeeuwse ICT-contexten van de toekomst' in Amsterdam

In een tijdperk van razendsnelle technologische vooruitgang worden de mogelijkheden van de digitale wereld steeds breder en gevarieerder. Afgelopen dinsdag presenteerden de studenten van Scalda, samen met docent Steef van de Gruiter, tijdens de Katapultdag in Amsterdam hun project: ‘Zeeuwse ICTcontexten van de toekomst’. In dit project hebben ze samengewerkt met bedrijven om innovatieve woningen te creëren, voorzien van technologieën zoals glasvezelinternet, thuiszorgsensoren en verlichting. Het biedt studenten een unieke leerervaring in een contextrijke omgeving om hun vaardigheden te ontwikkelen.

11 uur geleden
Plan om komende vijf jaar maximaal 450 asielzoekers in Hotel Goes onder te brengen

GOES - Als de gemeenteraad van Goes ermee instemt, wordt Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat ingericht voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers voor vijf jaar. “Dan kan de noodopvang in de Zeelandhallen, die toch een droevige voorziening is, sluiten”, aldus waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Goes. Daarnaast trekken er twintig alleenreizende minderjarige vluchtelingen die in Nederland mogen blijven in de oude, leegstaande autismekliniek van Emergis in Kloetinge. 

1 dag geleden
Noord-Beveland lanceert project Eindeloos Gezond

KAMPERLAND - Op Nationale Kraanwaterdag woensdag is het Noord-Bevelandse project Eindeloos Gezond officieel geopend op basisschool De Kamperschouw in Kamperland.

1 dag geleden
Koninklijke Visio houdt zaterdag open dag in Goes

GOES - Koninklijke Visio in Goes heeft een speciale open dag op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de open dag krijgt jong en oud de kans om te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn en om te ontdekken welke mogelijkheden Visio biedt om hiermee om te gaan.

1 dag geleden
Brandweer blust brand in oude gymzaal Goese Lyceum

GOES - De brandweer heeft woensdagavond brand geblust in de oude gymzaal van het Goese Lyceum aan de Van Dusseldorpstraat in Goes.

1 dag geleden