Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Dijksterhuis wil duidelijke acties zien van de provincie

Burgemeester Dijksterhuis wil duidelijke acties zien van de provincie

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele wil dat de provincie zich duidelijk laat horen in Den Haag over de zorgelijke financiële situatie van de gemeenten.

Borsele is één van de vier Zeeuwse gemeenten die onder preventief toezicht staat van de provincie, omdat ze geen sluitende meerjarenbegroting heeft ingediend. “We hebben duidelijk gezegd dat we dat bewust hebben gedaan om een signaal af te geven over het sociaal domein”, zegt Dijksterhuis. “We zitten niet in deze situatie, omdat we te veel geld hebben uitgegeven aan lantaarnpalen of onze zaakjes niet voor elkaar hebben. De oorzaak is de enorme stijging van de zorgkosten.”

Banden

Dijksterhuis wil dat de provincie dat signaal duidelijk afgeeft in Den Haag. “Andere gedeputeerden hebben dat ook al gedaan. Zeeland moet ook iets voor ons doen. Er zijn voldoende banden met en lijntjes naar Den Haag, dus ga voor ons op pad! Ik wil iets zichtbaars zien. ”

Taakstelling

Dijksterhuis’ gemeente buigt zich op donderdag 6 februari over een bezuinigingspakket om de tekorten voor de komende jaren alsnog weg te werken. Ze heeft zichzelf een taakstelling opgelegd van 600.000 euro. “We nemen de tijd om met een serieus plan te komen”, aldus Dijksterhuis. “Iedereen kan de gaten eenmalig dekken, maar wij willen de begroting nog eens goed doorlichten.”   


 

Meer uit Beveland

Markt over toekomst binnenstad in Goes: 'Absurd dat je in Goes nog met auto op Grote Markt kunt rijden'

GOES - De gemeente Goes werkt aan het vernieuwen van de binnenstad. Al twee jaar voert ze verbeterpunten uit, maar er moet nog steeds veel gebeuren, vertelt wethouder Joost de Goffau. "De urgentie is hoog", stelt hij. Om inwoners en ondernemers te informeren en naar hun meningen en ideeën te vragen, is er maandag een grote binnenstadsmarkt in de Grote of Maria Magdalenakerk.

5 uur geleden
Vechtpartij escaleert naar bedreiging met een wapen: 21-jarige aangehouden

NIEUWDORP - De politie heeft afgelopen nacht een 20-jarige man uit Nieuwdorp aangehouden. De man zou betrokken zijn bij een vechtpartij tijdens een feest op het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat. De verdachte zou daarbij ook hebben gedreigd met een wapen. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag 8 mei op woensdag 9 mei.

1 dag geleden
Radioprogramma 5 Dagen zendt donderdagavond uit bij reddingsbrigade Goes

GOES - Het NPO Radio 1-programma 5 Dagen gaat deze week over het werk van reddingsbrigades in Nederland. Donderdagavond komt de uitzending live uit Goes, waar het voortbestaan van de reddingsbrigade onzeker is.

1 dag geleden
Hemelvaartsdag: Een vrije dag, maar waarom eigenlijk?

GOES - Hemelvaartsdag, de dag die jaarlijks door Nederlanders wordt gevierd dankzij de verplichte vrije dag. Heerlijk, zo'n lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk?

1 dag geleden
Isolatiesubsidie beschikbaar voor woningeigenaren in Borsele

HEINKENSZAND - Het Zeeuws Isolatieprogramma (ZIP) is van start gegaan in de gemeente Borsele. 'Eigenaren van een slecht geïsoleerd huis kunnen via het ZIP isolatiesubsidie aanvragen, ook als ze doe-het-zelver zijn', laat de gemeente Borsele weten.

2 dagen geleden
Snuffelmarkt op Hemelvaartsdag in Goes

GOES - Op Hemelvaartsdag is er de grote snuffelmarkt op de Grote Markt in Goes.

2 dagen geleden
Auto crasht tegen lantaarnpaal Goes, inzittende naar ziekenhuis

GOES - Een auto van een maaltijdbezorger is dinsdagavond op een lantaarnpaal gebotst op de M.A. de Ruijterlaan in Goes. Eén van de inzittenden is naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden