Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Dijksterhuis van Borsele: ‘Wat heb je aan 30.000 euro… als je daarna in de bak beland?’

Burgemeester Dijksterhuis van Borsele: ‘Wat heb je aan 30.000 euro… als je daarna in de bak beland?’

‘Wat heb je aan 30.000 euro… als je daarna in de bak beland?’ Dat is de titel van een gezamenlijke Facebookcampagne die volgende week start om ondermijning in de zeehavens in Borsele-West/Vlissingen-Oost tegen te gaan. 

“We willen hiermee havenmedewerkers ondersteunen in het herkennen en tegengaan van criminaliteit”, vertelt burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. “Criminelen maken namelijk graag gebruik van onze goede infrastructuur in de havens. Mensen in de haven zijn dan ook regelmatig getuige van verdachte activiteiten of worden criminelen benaderd voor ‘hulp’ in ruil voor geld. Van het geven van informatie, het uitlenen van toegangspassen tot iets weghalen uit of verstoppen in een lading. Met deze campagne willen we ervoor zorgen dat ze hier niet op ingaan en verdachte zaken melden.” 

“De import en export van drugs zijn de opvallendste voorbeelden van ondermijning. Maar het probleem reikt veel verder, zoals het dumpen van drugsafval, witwassen, corruptie, mensensmokkel en wapenhandel. Het is daarom belangrijk om in actie te komen tegen ondermijning.”

“Sommige mensen vinden dat drugs gelegaliseerd moeten worden om deze ondermijning aan te pakken. Vraagt u het mij, dan is het pertinent niet de oplossing. Dan zorgen we alleen maar voor andere problemen in onze maatschappij. De negatieve gevolgen van ondermijning zijn ook buiten de zeehavens kenbaar. Medewerkers leven in onze dorpen en zo heeft het effect op onze kernen. Tot over de landsgrenzen zien we de gevolgen van drugscriminaliteit zoals afpersing, geweld en het witwassen van geld.”

“Het is bij de aanpak belangrijk om dichtbij de kern te beginnen. Daarom richt deze campagne, onderdeel van het programma www.veiligezeehavens.nl, zich op deze medewerkers. Door ze te laten inzien dat je niks aan een groot geldbedrag hebt van criminelen, als je familie doelwit wordt, je je baan verliest of je er uiteindelijk voor berecht wordt.” 

Ziet u een verdachte situatie? Meld dit dan anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl en zet u in voor een veilige samenleving.

Meer uit Beveland

Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

11 uur geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

14 uur geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

1 dag geleden
Dode gevonden in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, bewoonster aangehouden

WOLPHAARTSDIJK -  In een arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode bewoner gevonden. 'Zijn doodsoorzaak wordt onderzocht', aldus de politie. 'Een bewoonster is aangehouden.' De politie onderzoekt of zij betrokken is bij het incident.

1 dag geleden
Den Inkelcross is 9 december Zeeuws Kampioenschap

KRUININGEN - De Den Inkelcross in Kruiningen is aangewezen als het Zeeuws Kampioenschap Cross 2024. De bekende veldloop in het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt gehouden op zaterdag 9 december. De organisatie is in handen van atletiekvereniging AV'56 in Goes. 

2 dagen geleden
Sinterklaas arriveert met een brandweerwagen in Colijnsplaat na het missen van de boot

COLIJNSPLAAT- Groot feest was het zaterdagmiddag in Colijnsplaat. Want ook daar bracht de Sint samen met zijn pieten een bezoekje. In eerste instantie was het nog spannend of Sinterklaas wel zou komen want aan boord van de stoom(vissers)boot Pieternella waren alleen pieten! Sinterklaas arriveerde gelukkig later met een brandweerwagen. Hij had zich verslapen en de boot gemist. 

2 dagen geleden
Sinterklaasintocht is weer een waar feestje in Goes

GOES - Wat een feest in Goes! Sinterklaas en zijn pieterbazen zijn zaterdagmiddag aangekomen in de stadshaven.

3 dagen geleden