Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester bezorgd over 'onacceptabele' situatie Ter Apel

Burgemeester bezorgd over 'onacceptabele' situatie Ter Apel

WESTERWOLDE (ANP) - Asielzoekers die in het aanmeldcentrum Ter Apel op stoelen en stretchers moeten slapen. Het baart burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde waar Ter Apel onder valt, zorgen. Bij Nieuwsuur zei hij dat hij ongerust is over de volgens hem onacceptabele situatie in de nachtopvang. Hij vraagt zich af hoe het de komende tijd moet. "Westerwolde is gastvrij, maar deze opgave gaat Westerwolde te boven."

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) gaf dinsdag aan dat er vanaf 1 november waarschijnlijk zo'n 3000 opvangplekken voor asielzoekers bijkomen. In combinatie met de noodopvang die is geopend moet dat volgens haar voldoende zijn om de opvangcentra te ontlasten. Bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND vroeg Velema woensdagochtend naar aantallen mensen die worden verwacht en waar die mensen straks heen gaan. Hij vindt 1 november ver weg. "De situatie is urgent. Het is mij niet duidelijk geworden hoe het de komende tijd gaat", zei hij bij Nieuwsuur.

In de asielopvang in Ter Apel mogen maximaal tweeduizend mensen verblijven. Vorige week hebben er 600 mensen in de opvang geslapen en daarnaast sliepen er ook nog 150 in de kantoren en wachtruimte van de IND, aldus Velema bij het tv-programma Nieuwsuur. "Daarna zijn 750 mensen uitgeplaatst naar diverse kazernes, maar omdat er vervolgens weer een grote toestroom was, veranderde de situatie niet echt."

Meer uit Binnenland

Man in Eindhoven overleden aan gevolgen mishandeling

EINDHOVEN (ANP) - Een 54-jarige Italiaanse man die vorige week zwaargewond werd gevonden in een woning aan de Bakkerstraat in Eindhoven, is aan zijn verwondingen overleden. Wat de man in die woning deed en wat daar is gebeurd, is niet duidelijk, maakte de politie donderdag bekend. De man werd volgens de politie het slachtoffer van een ernstige mishandeling. Waar de man is mishandeld, weet de politie niet, omdat hij sinds hij werd gevonden zelf niet meer in staat was een verklaring af te leggen. In het ziekenhuis waar hij naartoe is gebracht, werd hij tot zijn dood in slaap gehouden, aldus de politie.

25 minuten geleden
Politie: enkele arrestaties bij boerenprotest Zwolle

ZWOLLE (ANP) - Zeker twee mensen zijn opgepakt bij het begin van een demonstratie van boeren voor het provinciehuis van Overijssel in Zwolle. Volgens de politie belemmerden ze agenten om hun werk te doen en luisterden ze niet naar opdrachten van de agenten.

1 uur geleden
Twee mannen gepakt voor rellen in Amsterdam na WK-zege Marokko

AMSTERDAM (ANP) - Twee mannen zijn in Amsterdam aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen op het Mercatorplein na de zege van Marokko afgelopen zondag op het WK-voetbal. De twee Amsterdammers van 20 en 41 jaar worden verdacht van opruiing en openlijke geweldpleging, meldt de politie.

1 uur geleden
Vluchtauto voor ontsnapte tbs'er stond klaar

NIJMEGEN (ANP) - De 31-jarige tbs'er uit de Pompekliniek in Nijmegen, die er woensdag vandoor ging tijdens een begeleid verlof, had geregeld dat er een vluchtauto klaarstond. De man nam in een winkel in de stad de benen. Zijn begeleider rende nog achter hem aan, maar de tbs'er sprong bij iemand in een klaarstaande auto en verdween, zegt een woordvoerster van de Pompestichting, waar de Pompekliniek bij hoort. Donderdagmiddag is er overleg met het ministerie van Justitie over het incident.

1 uur geleden
LAKS wil ook volgend jaar extra herkansing eindexamenleerlingen

UTRECHT (ANP) - Leerlingen in het voortgezet onderwijs hebben nog steeds te maken met veel lesuitval, stelt het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Daarom wil de actiegroep dat ook de leerlingen die in 2023 eindexamen doen een extra herkansing krijgen en hun examens gespreid kunnen maken.

1 uur geleden
Politie rijdt vanaf 2025 deels elektrisch

DEN HAAG (ANP) - De politie gaat het wagenpark vernieuwen en een deel van de voertuigen zal elektrisch zijn. Op deze manier wil de politie verduurzamen en de CO2-uitstoot verminderen, is donderdag bekendgemaakt.

1 uur geleden
Politie grijpt in bij boerenprotest voor provinciehuis Zwolle

ZWOLLE (ANP) - De politie is donderdag rond het middaguur bezig de weg voor het provinciehuis in Zwolle vrij te maken bij een demonstratie van boeren. Op livebeelden is te zien dat een shovel tractoren aan de kant dringt. Een man die dat probeerde te voorkomen door ervoor te gaan staan, is opgepakt.

2 uur geleden