Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester bezorgd over 'onacceptabele' situatie Ter Apel

Burgemeester bezorgd over 'onacceptabele' situatie Ter Apel

WESTERWOLDE (ANP) - Asielzoekers die in het aanmeldcentrum Ter Apel op stoelen en stretchers moeten slapen. Het baart burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde waar Ter Apel onder valt, zorgen. Bij Nieuwsuur zei hij dat hij ongerust is over de volgens hem onacceptabele situatie in de nachtopvang. Hij vraagt zich af hoe het de komende tijd moet. "Westerwolde is gastvrij, maar deze opgave gaat Westerwolde te boven."

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) gaf dinsdag aan dat er vanaf 1 november waarschijnlijk zo'n 3000 opvangplekken voor asielzoekers bijkomen. In combinatie met de noodopvang die is geopend moet dat volgens haar voldoende zijn om de opvangcentra te ontlasten. Bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND vroeg Velema woensdagochtend naar aantallen mensen die worden verwacht en waar die mensen straks heen gaan. Hij vindt 1 november ver weg. "De situatie is urgent. Het is mij niet duidelijk geworden hoe het de komende tijd gaat", zei hij bij Nieuwsuur.

In de asielopvang in Ter Apel mogen maximaal tweeduizend mensen verblijven. Vorige week hebben er 600 mensen in de opvang geslapen en daarnaast sliepen er ook nog 150 in de kantoren en wachtruimte van de IND, aldus Velema bij het tv-programma Nieuwsuur. "Daarna zijn 750 mensen uitgeplaatst naar diverse kazernes, maar omdat er vervolgens weer een grote toestroom was, veranderde de situatie niet echt."

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

miekje59 3 dagen geleden
Da,s ook wel erggggg. Onze eigen dak en thuislozen slapen op bankje en kartonnen dozen,maar da,s niet erg. Als de asielzoekers maar een bed hebben! Wat een gezeik,de ondankbare honden mogen blij zijn dat ze uberhaupt een stoel hebben om op de slapen en dat ze binnen zitten.
bung 87 3 dagen geleden
te weinig plaatsen? als "den haag"meer plaatsen wil moeten ze uitgeprocedeerden uitzetten en de toestroom stoppen. wat ankie vertelt over 3.000 extra plaatsen is onzin--die p;laatsen krijgt ze niet, gemeenten zijn al die asieltoestroom meer dan zat. het is wettelijk geregeld dat zogenaamde statushouders GEEN voorrang krijgen met toewijzing van een woning--aansluiten achteraan. statushouders hebben nooit iets bijgedragen--geen belasting betaald en moeten netjes op hun beurt wachten. stop met het in de watten leggen.

Meer uit Binnenland

Onderzoek naar instorten tribune NEC, aanhoudingen na rellen

NIJMEGEN (ANP) - De eerste voetbalderby na ruim vier jaar tussen NEC en Vitesse is zondag flink uit de hand gelopen. Bij het Goffertstadion in Nijmegen braken rellen uit, waarbij vele tientallen NEC-aanhangers de confrontatie met de politie zochten na de verloren wedstrijd (0-1). Vitesse-supporters kwamen met de schrik vrij toen het onderste deel van de tribune waarop ze aan het springen waren, instortte.

3 uur geleden
Acht aanhoudingen bij woondemonstratie Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij de woondemonstratie in Rotterdam zijn acht mensen mensen door de politie aangehouden wegens opruiing, belediging en verboden wapenbezit. Na de aanhoudingen keerde de rust weer.

6 uur geleden
Honderden demonstranten Nederland in Verzet trekken door Utrecht

UTRECHT (ANP) - Ongeveer vijfhonderd demonstranten zijn zondagmiddag met Nederlandse vlaggen, gele paraplu's en borden met teksten als 'Unvaccinated Lives Matter' door de binnenstad van Utrecht getrokken. Ze werden daarbij begeleid door de politie, die een groot deel van het centrum van de stad voor fietsers tijdelijk had afgezet.

9 uur geleden
Nederlandse oorlogsveteraan voltooit monstertocht op blote voeten

SYDNEY (ANP) - De Nederlandse Afghanistanveteraan Anton Nooteboom (34) heeft zondag een monstertocht van 3000 kilometer op zijn blote voeten door Australië voltooid. De uit het Zeeuwse Goes afkomstige 'Barefoot Dutchman', die in 2015 naar Australië vertrok, liep vijf maanden lang gemiddeld 25 kilometer per dag en haalde 75.000 Australische dollar (ongeveer 48.000 euro) op voor de mentale gezondheid van mannen.

10 uur geleden
Marechaussee heeft het op Schiphol druk met nooddocumenten

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft het op Schiphol erg druk met mensen die voor hun reis een nooddocument nodig hebben omdat hun paspoort niet meer geldig is of omdat ze er geen bij zich hebben. Volgens een woordvoerster is het zondag heel druk op de luchthaven "en dat zien we daar ook terug". Als het bij die afdeling druk is levert dat, zo zegt ze, ook extra vertraging op.

13 uur geleden
Rotterdam toneel van tweede grote woondemonstratie

ROTTERDAM (ANP) - Onder het motto 'Huizen voor mensen, niet voor winst' organiseren zestien maatschappelijke organisaties zondagmiddag een protest dat ze een woonopstand noemen. Na een eerste grote demonstratie in Amsterdam op 12 september hopen de organisatoren nu duizenden betogers naar het Afrikaanderpark in Rotterdam te trekken.

19 uur geleden
Afgelopen dag 3737 nieuwe coronagevallen, meer dan weekgemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 3737 meldingen gekregen van mensen met een positieve coronatest.

1 dag geleden