Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester benadrukt in brief belang van stemmen

Burgemeester benadrukt in brief belang van stemmen

KRUININGEN - Zo’n 400 brieven heeft burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal vorige week ondertekend. Ze zijn verstuurd naar inwoners die volgende week voor het eerst mogen stemmen. “Mensen vroegen of ik nadien een lamme hand had, maar ik vond het een leuk klusje.” En belangrijk, benadrukt ze. “Want stemrecht is een recht.”De brieven zijn voornamelijk gericht aan 18-jarigen, onder wie Van Egmonds oudste dochter. De burgemeester legt in het brief het belang van stemmen uit. “Het is een recht waarvoor zo’n honderd jaar geleden hard geknokt is. Dat mogen we niet verloren laten gaan.”

Hoge opkomst

Van Egmond benadrukt dat de Tweede Kamerverkiezingen ook invloed hebben op de levens van de Reimerswaalse jeugd en jongeren. “Er worden in Den Haag bijvoorbeeld besluiten genomen over het onderwijs en duurzaamheid. Dat gaat jongeren ook aan.” Wie het lastig vindt om een partij te kiezen, verwijst de burgermoeder in haar brief naar websites en stemwijzers. “Het kan lastig zijn om te beoordelen welke partij het beste bij je past. Daarover moet je goed nadenken. En praat erover met mensen in je omgeving.”

Ondanks corona hoopt en rekent Van Egmond op een hoge verkiezingsopkomst. “Reimerswalers zijn nuchter, die gaan gewoon stemmen. En bijvoorbeeld voor zeventigplussers die niet naar het stembureau durven te gaan, hebben we de extra service van het briefstemmen.”

Meer uit Reimerswaal

Vermoedelijke inbreker aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aangehouden aan de Postweg. De man zit vast en zal zondag worden verhoord. 

1 dag geleden
Grote controle op bedrijventerrein Olzendepolder Yerseke

YERSEKE - Ruim twintig bedrijven in de Olzendepolder bij Yerseke zijn donderdag doorgelicht tijdens een grote controle van verschillende instanties. Daarbij zijn overtredingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid en arbeidsomstandigheden. Ook is een ondernemer beboet voor het gebruik van rode diesel. 

3 dagen geleden
MEC de Bevelanden maakt mensen bewust van de natuur

KAPELLE - Het afgelopen weekend staken veel mensen vrijwillig hun handen uit de mouwen tijdens NLdoet en de gezamenlijke opruimactie van Schoon Zeeland: Schone Schelde. Onder meer op en om de dijk bij het praathuisje in Schore werd door een twintigtal vrijwilligers een ochtend lang zoveel mogelijk vuilnis opgeruimd. 

4 dagen geleden
Auto in sloot bij Schoorse Zeedijk, bestuurder aangehouden

SCHORE - De politie heeft een automobilist aangehouden nadat hij woensdagavond met zijn auto in de sloot was beland langs de Schoorse Zeedijk bij Schore. Hij raakte niet gewond.

4 dagen geleden
BBB grootste in Zeeland, dit stemmen Kapelle en Reimerswaal

KRUININGEN/KAPELLE - De BBB (Boer Burger Beweging) is in de voorlopige verkiezingsuitslag de grote winnaar in Zeeland. Ook in de meeste andere provincies lijkt de winst voor deze nieuwkomer. In Kapelle kreeg de BBB ook de meeste stemmen. In Reimerswaal stemden de meeste inwoners op de SGP.

4 dagen geleden
Vrouw naar ziekenhuis na verkeersongeval bij Krabbendijke

KRABBENDIJKE – Bij een verkeersongeval op de Oude Rijksweg (N289) bij Krabbendijke is woensdag een oudere vrouw gewond geraakt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

5 dagen geleden
Alle tien woningen seniorenhofje Abdijstraat Biezelinge verkocht

BIEZELINGE - Alle tien de woningen van het nieuwe seniorenhofje aan de Abdijstraat in Biezelinge zijn verkocht.

5 dagen geleden