Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester benadrukt in brief belang van stemmen

Burgemeester benadrukt in brief belang van stemmen

KRUININGEN - Zo’n 400 brieven heeft burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal vorige week ondertekend. Ze zijn verstuurd naar inwoners die volgende week voor het eerst mogen stemmen. “Mensen vroegen of ik nadien een lamme hand had, maar ik vond het een leuk klusje.” En belangrijk, benadrukt ze. “Want stemrecht is een recht.”De brieven zijn voornamelijk gericht aan 18-jarigen, onder wie Van Egmonds oudste dochter. De burgemeester legt in het brief het belang van stemmen uit. “Het is een recht waarvoor zo’n honderd jaar geleden hard geknokt is. Dat mogen we niet verloren laten gaan.”

Hoge opkomst

Van Egmond benadrukt dat de Tweede Kamerverkiezingen ook invloed hebben op de levens van de Reimerswaalse jeugd en jongeren. “Er worden in Den Haag bijvoorbeeld besluiten genomen over het onderwijs en duurzaamheid. Dat gaat jongeren ook aan.” Wie het lastig vindt om een partij te kiezen, verwijst de burgermoeder in haar brief naar websites en stemwijzers. “Het kan lastig zijn om te beoordelen welke partij het beste bij je past. Daarover moet je goed nadenken. En praat erover met mensen in je omgeving.”

Ondanks corona hoopt en rekent Van Egmond op een hoge verkiezingsopkomst. “Reimerswalers zijn nuchter, die gaan gewoon stemmen. En bijvoorbeeld voor zeventigplussers die niet naar het stembureau durven te gaan, hebben we de extra service van het briefstemmen.”

Meer uit Reimerswaal

Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

12 uur geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

14 uur geleden
Overtredingen ontdekt bij controle horeca Reimerswaal

KRUININGEN - Horeca in de gemeente Reimerswaal is vrijdagavond gecontroleerd op het naleven van verschillende wetgeving. "Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen", meldt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal dinsdag. 

17 uur geleden
Grote Geelstaart uit Kapelle brengt 'Metaal' uit

KAPELLE - Maandag om 12.00 uur is de eerste studio-opname van 'Grote Geelstaart' uitgekomen: 'Metaal'. De Kapelse band, die psychedelische noise-rock maakt, timmert sinds eind 2022 aan de weg naar meer naamsbekendheid binnen en buiten de provincie. 

1 dag geleden
Rillandia ziet aantal jeugdleden groeien

RILLAND - V.V. Rillandia aan de Bathseweg in Rilland telt op dit moment zo'n tweehonderd leden en is een groeiende vereniging. De club beschikt over twee voetbalvelden en een trainingsveld en ieder team van de club kan doordeweeks trainen. Ondanks dat de vereniging op een ruimtelijke plek is gelegen brengt de locatie soms ook wat obstakels met zich mee. 

2 dagen geleden
Vrijwilligers ontdoen Schelde-oevers weer van afval

KRABBENDIJKE/RILLAND - Honderden vrijwilligers stropen zaterdag 2 maart de mouwen op om zwerfafval op te ruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde voor de jaarlijkse actie Schone Schelde.

3 dagen geleden
Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

4 dagen geleden