Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burendag 2021: Tante Wil

Burendag 2021: Tante Wil

MIDDELBURG - Wil Goossens woont boven ‘t Getij in Middelburg. Ze is er kind aan huis. Ze sjoelt niet alleen graag (“nieuwe leden van de vereniging zijn zeer welkom, het kost maar vijf euro per maand!”), ze komt ook naar ‘t Getij voor het dagelijkse bakje koffie, de vrijdagmiddagborrel, en nog veel meer. Zelfs de kinderen van de naburige school kennen haar, omdat ze ook wel eens snoepjes vanaf haar balkon naar beneden gooit. “Die noemen me ‘Tante Wil’.”

Terwijl Wil (84) vertelt over haar dagelijkse bezoekjes aan ‘t Getij schuift de een na de andere dame bij haar aan. “Wij vinden burendag persoonlijk niet zo belangrijk hoor”, zegt een van de dames. “Voor ons is het iedere dag burendag!” En inderdaad, de dames hebben het gezellig samen. Normaal gesproken wordt er op woensdag gesjoeld, maar nu het tijdens Burendag ook een activiteit is, zijn de dames van club ook van de partij. Wil, een Tilburgse van origine, woont ruim dertig jaar in Middelburg, waarvan tien jaar boven ‘t Getij. 

In het verleden woonde ze onder meer op de Markt en aan de Vlasmarkt in het centrum. Dat beviel goed, maar het traplopen werd op den duur lastiger. Ook daarom koos ze voor dit appartement, met lift. Ze heeft nooit spijt gekregen van de verhuizing. Dankzij ‘t Getij heeft ze veel nieuwe sociale contacten opgedaan. Ze drinkt dagelijks een bakje koffie beneden en ze is nog buitengewoon actief. Ze sport nog, ze wandelt veel en ze sjoelt dus graag. Laat deze lieve buurvrouw maar schuiven!

Meer uit Middelburg

Politie verspreid signalementen in onderzoek naar twee straatrovers in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagmiddag de signalementen van twee mannen gedeeld die er van verdacht worden een straat overval te hebben gepleegd in Middelburg. De mannen zouden op zondag 28 mei een 17-jarige jongen hebben beroofd en mishandeld. De politie doet nu een beroep op getuigen die de twee verdachten kennen of die zondag hebben gezien. 

14 minuten geleden
'Vrijheid om bijna alles zelf te maken houdt het vak boeiend'

DOMBURG - Souschef Joris Kriele (49) werkte niet eerder in zo’n groot bedrijf als het Badhotel in Domburg. Hij ging met chef-kok Marco Bastiaanse eerst in gesprek over de primaire voorwaarde om zijn liefde voor het vak te waarborgen; de vrijheid om zoveel mogelijk zelf te maken. Dat gesprek is nu vijftien jaar geleden. Supervisor Food & Beverage Marieanne Noordhoek (26) ervaart haar driejarig dienstverband als een bliksemcarrière. Hun werkvloeren hebben alles met elkaar te maken, zeven dagen per week.

5 uur geleden
Match: Zeeuws Museum 1 op 1 met Rijksmuseum

MIDDELBURG - Deze zomer worden twaalf topstukken uit het Rijksmuseum gematcht met werken van twaalf musea in Nederland. In elke provincie één. Het topstuk uit het Rijksmuseum ontmoet in deze musea een verwant topstuk uit de eigen collectie: een perfecte Match. In het Zeeuws Museum vindt een intieme ontmoeting plaats tussen een werk van Thérèse Schwartze uit het Rijksmuseum en een werk van Emile Delpérée uit de eigen collectie.

1 dag geleden
Middelburg zoekt samen met inwoners naar bouwlocaties

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg gaat de komende maanden samen met inwoners op zoek naar nieuwe bouwlocaties binnen de gemeente. Net als in alle andere gemeentes in Zeeland is de woningbouwopgave groot. De raad heeft gisterenavond het voorstel goedgekeurd om door middel van een loting inwoners te betrekken bij de zoektocht naar locaties voor nieuwe woningen.

1 dag geleden
Start van ZLM Tour in Westkapelle

WESTKAPELLE - Westkapelle is dit jaar een startlocatie in de ZLM tour (7 t/m 11 juni 2023). Op donderdag 8 juni 2023 vindt het vertrek voor de eerste etappe plaats in Westkapelle. De finish in ‘s-Heerenhoek. Om 12.00 uur geeft wethouder Marcel Steketee het startschot.

1 dag geleden
Buurt- en beweegfeest met heropening paviljoen én opening van een grootse en nieuwe activiteit op Speelhof Hoogerzael

MIDDELBURG - Op zaterdag 3 juni vanaf 10.30 organiseert Speelhof Hoogerzael in samenwerking met Middelburg Beweegt, het Buurt- en beweegfeest. Behalve een uitgebreid beweegprogramma voor jong en oud, wordt op deze dag het paviljoen heropend.

2 dagen geleden
Brandweer Arnemuiden blust buitenbrand

ARNEMUIDEN – De brandweerlieden van Arnemuiden hebben woensdagmiddag een buitenbrand geblust langs het spoor. De brandweerlieden werden omstreeks 17.10 uur opgeroepen voor een buitenbrand aan de Steigerweg in Arnemuiden. Ze kwamen zonder spoed ter plaatse.

2 dagen geleden