Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buren hadden geen idee dat Maxwell zich op landgoed bevond

Buren hadden geen idee dat Maxwell zich op landgoed bevond

BRADFORD (ANP) - Omwonenden van het 63 hectare grote landgoed in de staat New Hampshire hadden geen idee dat Ghislaine Maxwell, de gezochte ex-vriendin van Jeffrey Epstein zich daar schuilhield. Het grote houten huis, alleen te bereiken via een bijna kilometer lange oprijlaan, lag half verscholen in de bossen even buiten Bradford, een stadje met 2000 inwoners in het noordoosten van de VS.

De FBI maakte bekend dat Maxwell het huis in december vorig jaar kocht voor 1 miljoen dollar (890.000 euro) in contanten. Ze werd donderdag gearresteerd door FBI-agenten die het huis waren binnengevallen.

"Ik had geen idee dat ze daar was. Zo zie je maar, je weet niet altijd wie je buren zijn," vertelt 'buurvrouw' Laurie Colburn, wier huis ongeveer anderhalve kilometer van Maxwell's landgoed ligt.

"Ik ben verrast, want dit is een kleine, rustige stad. Maar ik denk dat dat het een goede plek maakt om zich te verstoppen," vertelt de 18-jarige Jenna Cook, in de hoofdstraat van Bradford. Zij en andere bewoners zeiden dat ze Maxwell nooit in de stad hadden gezien.

De 58-jarige Maxwell verdween vorig jaar uit beeld na de arrestatie van Epstein. Ze wordt er onder meer van verdacht minderjarige meisjes te hebben geronseld voor Epstein voor seksueel misbruik.

Meer uit Buitenland

Boeing en NASA mikken nu op 1 juni voor lancering Starliner

CAPE CANAVERAL (ANP) - NASA en Boeing mikken op 1 juni voor de lancering van de eerste bemande vlucht in hun Starliner-ruimtevaartuig, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Ingenieurs onderzoeken nog de oorzaak van een heliumlek, waardoor vorige week de lancering voor de derde keer deze maand werd uitgesteld.

1 uur geleden
Colombia gaat ambassade openen in Palestijnse stad Ramallah

BOGOTA (ANP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft opdracht gegeven tot de opening van een ambassade in de Palestijnse stad Ramallah. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Luis Gilberto Murillo woensdag. Ramallah, waar de Palestijnse Autoriteit is gevestigd, fungeert als de administratieve hoofdstad van de Palestijnse gebieden.

1 uur geleden
VN stemmen over herdenkingsdag voor genocide Srebrenica

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Naties stemmen over een internationale herdenkingsdag voor de genocide in Srebrenica. De Algemene Vergadering buigt zich over het voorstel om voortaan op 11 juli de 8000 vermoorde Bosniërs te herdenken.

1 uur geleden
Media: VS benoemen Kenia tot 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden zal naar verwachting Kenia kwalificeren als een 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot' tijdens een driedaags staatsbezoek van de Keniaanse president William Ruto deze week. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron die bekend is met de plannen.

3 uur geleden
AI-chef Meta: taalmodellen worden nooit zo slim als mensen

SAN FRANCISCO (ANP) - Volgens het hoofd kunstmatige intelligentie (AI) van Meta, Yann LeCun, kunnen op taal gebaseerde AI-modellen nooit zo slim worden als mensen. Ook stelt LeCun, in een interview met zakenkrant The Financial Times, dat de huidige AI-methoden gebrekkig zijn.

3 uur geleden
President Ecuador roept nieuwe noodtoestand uit

QUITO (ANP) - De Ecuadoraanse president Daniel Noboa heeft vanwege het dodelijke geweld in zijn land een nieuwe noodtoestand uitgeroepen in zeven van de 24 provincies. De maatregel zal zestig dagen van kracht zijn, blijkt uit een presidentieel decreet.

3 uur geleden
Macron aangekomen in Nieuw-Caledonië om conflict met separatisten

NOUMEA (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron is geland in de Pacifische archipel Nieuw-Caledonië. Hij begint er aan een dag vol gesprekken waarin hij zal proberen de rellen te beëindigen die zijn veroorzaakt door een omstreden electorale hervorming. Dat meldt het Elysée.

3 uur geleden