Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bulgaarse premier dreigt stadions op slot te doen

Bulgaarse premier dreigt stadions op slot te doen

SOFIA (ANP) - De premier van Bulgarije dreigt de aanwezigheid van toeschouwers bij voetbalwedstrijden te verbieden wanneer ze zich niet aan de maatregelen houden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "We hebben onze spelers de mogelijkheid geboden te voetballen in aanwezigheid van fans", zei Boyko Borissov. "En wat deden de fans? Ze groepeerden samen zonder mondkapjes te dragen. Wat willen ze daarmee bereiken?"

De Bulgaarse competitie werd op 5 juni hervat na een pauze van een kleine drie maanden vanwege de coronacrisis. Fans waren welkom onder bepaalde voorwaarden en met een maximum aantal van 30 procent van de stadioncapaciteit. Nadat er al eerder sprake was van overtredingen stelde gezondheidsminister Kiril Ananijev maandag een beperking in met maximaal 1000 fans per tribune. Hij gaf daarbij aan dat er afstand van elkaar moet worden gehouden. De regels werden een dag later bij het bekerduel tussen Levski Sofia en Lokomotiv Plovdiv opnieuw overtreden.

"Als dit zo doorgaat sluiten we de stadions", aldus Borissov, die woensdag de noodtoestand in zijn land vanwege het coronavirus verlengde tot 15 juli.

Meer uit Voetbal

FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

1 uur geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

2 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

4 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

4 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

4 uur geleden
Scheidsrechter Dieperink al vroeg in actie op Spelen Parijs

PARIJS (ANP) - Voor voetbalscheidsrechter Rob Dieperink beginnen de Olympische Spelen woensdag al, twee dagen voor de openingsceremonie in Parijs.

5 uur geleden
Van der Laan in raad van commissarissen voetbalclub Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Jeanet van der Laan is benoemd als lid van de raad van commissarissen van voetbalclub Sparta. De oud-voetbalinternational en voormalig lid van de Tweede Kamer slaagde er twee maanden geleden niet in om voorzitter van de KNVB te worden.

7 uur geleden