Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buitenlandminister Knapen: Rusland gooit deur naar NAVO dicht

Buitenlandminister Knapen: Rusland gooit deur naar NAVO dicht

LUXEMBURG (ANP) - Met het terugtrekken van zijn diplomaten op het NAVO-hoofdkwartier sluit Rusland de deur naar de NAVO, zegt demissionair minister van Buitenlandse Zaken Ben Knapen. Hij betreurt de nieuwe ronde in de reeks van onvriendelijkheden tussen Rusland en het westerse bondgenootschap. "Dit kan natuurlijk niet zo voort blijven duren."

Rusland sluit volgende maand zijn vertegenwoordiging bij de NAVO in Brussel en vraagt tegelijkertijd de NAVO-missie in Moskou te vertrekken, kondigde Knapens Russische ambtgenoot Sergej Lavrov maandag aan. Als Moskou dat inderdaad doorzet, zou dat "een zorgelijke ontwikkeling" zijn, vindt Knapen. "Als dit klopt, dan doen zij de deur dicht."

Knapen wijst er na overleg met zijn EU-collega's op dat het "helpt" als je makkelijk en snel contact kunt leggen met een rivaal als Rusland - al is hij ook niet meteen bang voor noodlottige misverstanden. Van een dieptepunt in de betrekkingen wil hij ook niet meteen spreken. Maar aan de negatieve spiraal van maatregelen en tegenmaatregelen moet een einde komen, vindt hij. "De enige oplossing is toch allemaal een keer diep in te ademen en uit te ademen en rond de tafel te gaan zitten. Wij zijn in ieder geval altijd bereid geweest om toch niet alle banden te verbreken."

Meer uit Binnenland

Gom van Strien: fraudeverdenking bewust niet gemeld aan Wilders

DEN HAAG (ANP) - PVV-senator Gom van Strien, die na de verkiezingen werd aangewezen als verkenner, heeft bewust de fraudebeschuldigingen die tegen hem zijn geuit niet gemeld bij PVV-fractieleider Geert Wilders. Hij zou dat in overleg hebben gedaan met PVV-senaatsvoorzitter Marjolein Faber, zegt Van Strien in een interview met De Telegraaf.

1 uur geleden
Verkeer moet opletten, het kan glad zijn op de weg

DE BILT (ANP) - Verkeer in vooral het oosten van het land moet dinsdagavond rekening houden met plaatselijke gladheid door sneeuw, zo meldt het KNMI. En in het noorden van Zuid-Holland en Utrecht is het door hagelbuien plaatselijk kortdurend glad, aldus het weerinstituut dat code geel heeft afgegeven voor een aantal provincies. Dinsdagavond rond 22.00 uur geldt die waarschuwing voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

5 uur geleden
Nederlandse versie Brits royaltyboek per direct uit de handel

HAARLEM (ANP) - Eindstrijd, de Nederlandse versie van het nieuwe boek van de Britse schrijver Omid Scobie over het Britse koningshuis, wordt tijdelijk uit de handel gehaald. Dat bevestigt een zegsvrouw van Xander Uitgevers na berichtgeving van royaltyverslaggever Rick Evers.

7 uur geleden
Voor 1,7 miljoen euro aan iPhones gestolen bij bedrijf Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de diefstal van een lading nieuwe iPhones ter waarde van 1,7 miljoen euro bij een vrachtbedrijf op Schiphol. Ook zaten er anderhalf miljoen diodes in de gestolen lading. Dat zijn onderdelen die worden gebruikt bij de fabricage van printplaten. De telefoons zijn iPhones 15 Pro Max, in verschillende kleuren.

8 uur geleden
Verbieden hoofddoek mag ook voor ambtenaar achter de schermen

LUXEMBURG (ANP) - Overheden mogen ambtenaren, ook die achter de schermen werken, verbieden om een hoofddoek te dragen. Ze moeten dan wel consequent zijn en ook andere religieuze uitingen als kruisjes en keppeltjes niet toestaan, oordeelt de hoogste Europese rechter.

8 uur geleden
OM eist 20 jaar cel tegen minderjarige verdachte huurmoord

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft twintig jaar cel geƫist tegen de verdachte die nog minderjarig was toen hij opdracht zou hebben gegeven voor de moord op de 56-jarige Itzhak Meiri. Het slachtoffer uit Almere werd op 22 december 2021 na een bezoek aan de tandarts doodgeschoten in de Wieringerstraat in Amstelveen.

9 uur geleden
Asielzoekers blijven nog 3 jaar langer in Gronings dorp Farmsum

DELFZIJL (ANP) - De tijdelijke opvang voor asielzoekers in het Groningse dorp Farmsum blijft nog drie jaar open. De locatie wordt verlengd tot 31 december 2026. In het gebouw zitten 160 kansrijke asielzoekers.

10 uur geleden