Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buitendienst Borsele verliest één van de drie werkplekken

Buitendienst Borsele verliest één van de drie werkplekken

‘s-HEERENHOEK - De buitendienst in de gemeente Borsele gaat van twee uitvalsbasissen terug naar twee. De loods aan de Pakhuisstraat in ‘s-Heerenhoek staat te koop. De ploeg verhuist naar de werkplaats in Heinkenszand.

Wie rond een uur of vier een kijkje neemt in de Pakhuisstraat ziet dat het passen en meten is. De auto’s, bussen en het andere materiaal passen net in, naast en voor de werkplaats. Het maakt de mannen van de ploeg weinig uit. “We werken in Borssele, ‘s-Heerenhoek, Lewedorp en Nieuwdorp. Dan zit je hier lekker centraal. Wat dat betreft is het jammer dat we weg moeten”, zegt Ferri Wondergem. Zijn chef Tonny de Jonge is het daarmee eens. “Het is een heerlijke werkplek. Ik werk hier al jaren en ben een beetje vastgeroest”, lacht hij. “Ik ga het missen.”

Renovatie

Wethouder Kees Weststrate van de gemeente Borsele snapt dat, maar vertelt dat de werkplaats hoognodig toe was aan een renovatie. Omdat de gemeente voor een flinke bezuinigingsoperatie staat, is besloten dat niet te doen en terug te gaan van drie naar twee werkplekken. “Ook de buitendienst moet zijn steentje bijdragen aan de besparingen. Het is helaas niet anders. We denken dat we vanuit Heinkenszand en 's-Gravenpolder efficiënter kunnen werken.” 

Flexibel

Weststrate wil zo min mogelijk tornen aan de buitendienst. Hij is trots op de ruim veertig medewerkers, die in dienst zijn van de gemeente. “Het is een bewuste keuze om niets uit te besteden. Het heeft veel voordelen. Onze mannen zijn betrokken bij hun werk, kunnen en willen van alles doen en zijn flexibel inzetbaar.”

Keetwagen

De werkplaats in Heinkenszand wordt iets aangepast voordat de mannen uit ‘s-Heerenhoek erbij komen. Er wordt bovendien een keetwagen aangeschaft. Daarin komen onder meer een keukenblokje met koelkast, een opbergruimte voor het gereedschap en een toilet. “De wagen komt in het dorp te staan waar ze op dat moment aan de slag zijn. Dat vergt wat planning, maar dan hoeven zij niet steeds heen en weer te reizen. Dit zijn mannen die hard werken in de buitenlucht. Dat moet je voor ogen houden. We willen dat zij plezier houden in hun werk.”

Het pand aan de Pakhuisstraat staat te koop. De prijs is 49.500 euro. Er is een speciale website gemaakt voor de verkoop, die via openbare inschrijving in augustus plaatsvindt. 

De informatie staat op www.borsele.nl/pakhuisstraat.

Meer uit Beveland

Treinenclub houdt vrijdagavond lezing in Goes

GOES - De NVBS, vereniging van spoor- en tramliefhebbers, organiseert vrijdag 8 december in hotel Terminus in Goes een lezing. Jan Strooband gaat in op 'Turkije voordat de toeristenstroom op gang kwam'.

1 uur geleden
'Een Suikerbieten sage' eert Zeeuws cultureel erfgoed

COLIJNSPLAAT - Met haar oma trots toekijkend heeft fotografe Janne van Gilst in zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat 'Een Suikerbieten sage' geopend. Deze expositie, die het Zeeuwse erfgoed van de suikerbiet eert, maakte Van Gilst samen met de leerlingen van de plaatselijke basisschool Het Stelleplankier. Zij spraken ouderen, onder wie Van Gilsts oma, over hun herinneringen aan de suikerbietenteelt. “Deze tentoonstelling is een mooi voorbeeld van hoe kunst verbindt", zei de Noord-Bevelandse cultuurwethouder Yvonne Maas, die de expo met kinderburgemeester Noor opende. In januari reist een uitgebreide versie van 'Een Suikerbieten sage' door naar de bibliotheek in Middelburg.

2 uur geleden
Energiecoaches helpen mensen aan huis

25 energiecoaches zijn in de gemeenten Borsele, Goes, Noord-Beveland, Kapelle en Reimerswaal beschikbaar om langs te komen bij mensen voor hulp bij energie besparen. Tot en met eind 2025 zet het team van vrijwillige coaches zich in om energiearmoede te bestrijden en kosteloos helpen ze iedereen die behoefte heeft aan hulp met energiekosten besparen en het huis verduurzamen.

9 uur geleden
Brand in auto aan de Patijnweg in Goes

GOES - Maandagavond heeft er brand gewoed in een auto aan de Patijnweg in Goes. De brand ontstond onder de motorkap van het voertuig. Brandweerlieden hadden het vuur gelukkig snel onder controle. Het voertuig stond op het moment dat bestuurder de brand opmerkte voor de stoplichten te wachten.

19 uur geleden
Goes voert tweede controle leegstaande panden uit

GOES - De gemeente Goes controleerde donderdagavond voor de tweede keer onverklaarbaar leegstaande panden. 'In drie woningen woonden arbeidsmigranten', laat de gemeente Goes weten. 'Er volgt een onderzoek of bewoning in deze huizen is toegestaan.'

1 dag geleden
Minder treinen en vertraging door verzakt spoor

VLISSINGEN - Er rijden minder treinen op het traject van Vlissingen naar Roosendaal vanwege verzakkingen in het spoor. Daarnaast moeten reizigers rekening houden met 30 minuten vertraging.

1 dag geleden
Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

1 dag geleden