Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buiten gymmen in stijl Koningsdag bij VTV

Buiten gymmen in stijl Koningsdag bij VTV

VLISSINGEN - Noodgedwongen sporten de leden van de Vlissingse Turn Vereniging nog steeds buiten. Dat is weliswaar behelpen maar met veel creativiteit weten de trainers en trainsters het toch leuk te maken voor de leden. 

Zo organiseerde de Acrogymnastiek selectie van VTV afgelopen Koningsdag een speciale training in teken van oudhollandse spelletjes. Koek/spek happen, spijkerpoepen, touwtrekken en eierloop werden in een nieuw ‘Acrogymjasje’ gegoten. Het koekhappen werd gedaan door twee gymnasten op elkaar te laten klimmen, de onderste partner een geblindeerde bril op te doen en de bovenste partner instructies te laten geven welke kant op te lopen. Eierloop met twee gymnasten op elkaar en spijkerpoepen met twee gymnasten op elkaar zorgde voor een verhoogde moeilijkheid van de spelletjes en tegelijkertijd verbondenheid met de mooie Acrosport.

Uiteraard werden er ook typische ‘Acrogym spelletjes’ gedaan en was het vooral een zeer gezellige en leuke training!

Door het uitblijven van wedstrijden traint de groep momenteel aan een demonstratie om aan het eind van het seizoen te kunnen tonen aan ouders, familie en belangstellenden.

Ook andere groepen van VTV hebben lessen in de stijl van de Koningsspelen gehad.

Zo probeert de vereniging de coronaperiode door te komen tot er weer in de zaal gesport mag worden.

Informatie

Meer informatie over de lessen, de contributie en het aanmelden staat op www.vtv-vlissingen.nl.

Meer uit Vlissingen

Vlissingse turn vereniging brengt 25e dansvoorstelling

VLISSINGEN - Al jarenlang verzorgt de dansafdeling van de Vlissingse Turn Vereniging een dansvoorstelling, meestal in de Stadsschouwburg in Middelburg.

6 uur geleden
‘Bijen zijn heel vernuftig en hebben een ingewikkelde samenleving’

VLISSINGEN - “Vijftien jaar geleden landde er een bijenzwerm in mijn tuin. Die heb ik toen zelf proberen te vangen. Het was niet slim, maar het is wel gelukt,” vertelt Christiaan Bouwman. Sinds drie jaar is hij imker, want bijen blijven hem fascineren.

1 dag geleden
‘Wespen zijn de reinigingsdienst van de natuur’

VLISSINGEN - Wespen hebben te kampen met een slecht imago. Ze steken, vliegen rond je hoofd en gaan op je bord of in je glas zitten. “Mensen vinden wespen lastig, maar ze zijn de reinigingsdienst van de natuur,” vertelt Eric Mahieu, bestuurslid van de Wespenstichting en Imkersvereniging Walcheren.

1 dag geleden
‘Een feest van en voor het dorp’

OOST-SOUBURG - De spanning stijgt voor de leden van muziekvereniging Vlijt & Volharding uit Oost-Souburg. Hun driedaagse festival, met als hoogtepunt het muziekspektakel ‘De Slag om Subburgh’, laat op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli oude tijden herleven op de Karolingische Burg in het dorpshart. “We willen er een feest van en voor het dorp van maken”, vertelt trompettiste Willemijn Ruissen, die het verhaal voor het muziekstuk bedacht.

2 dagen geleden
Na twee jaar weer traditionele haringparty Lionsclub

VLISSINGEN - Na twee jaar organiseert de Lionsclub Vlissingen weer de traditionele Vlissingse haringparty. De netwerkbijeenkomst wordt donderdag 30 juni gehouden in de loods van de Stichting Behoud Hoogaars.

2 dagen geleden
‘Voel me er thuis. Alles is er. Hoe mooi wil je het hebben’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

3 dagen geleden
Inwoner Vlissingen (26) rijdt onder invloed en wordt aangehouden

VLISSINGEN - Een 26-jarige inwoner van Vlissingen is gistermiddag aangehouden. Hij reed in de Van de Spiegelstraat vermoedelijk onder invloed van drugs met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto.

4 dagen geleden