Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buiten beelden kijken

Buiten beelden kijken

MIDDELBURG - De Kunst- en Cultuurroute Middelburg biedt bezoekers van de stad vanaf Pinksteren een nieuwe fietsroute aan langs beelden in de buitenruimte in- en rondom Middelburgen Arnemuiden. De te rijden routes en te bewonderen beelden zijn opgenomen in een informatief en kleurrijk routeboekje dat gratis af te halen is bij alle deelnemers van de route en bij een groot aantal hotels, B&B’s en campings op Walcheren.


Met de routeboekjes wil KCRM bezoekers, op de fiets, kennis laten maken met kunst- en cultuur op een manier die coronaproof is. Iedereen kan het hele jaar door, op eigen gelegenheid, de route fietsen. Het vertrekpunt is altijd het station in Middelburg. Van daar vertrekken er drie verschillende routes. Eentje brengt je naar Arnemuiden, de andere naar Middelburg-Noord en de derde naar Dauwendaele en Magistraatwijk. Na iedere route kom je steeds terug bij het station en kan je een van de andere routes oppakken. Maar je kan de andere routes ook op een ander moment rijden. De totale fietstocht is ongeveer 20 kilometer.

Ollo Feenstra
KCRM heeft de Middelburgse beeldend Kunstenaar Ollo Feenstra gevraagd bij een aantal beelden vragen te formuleren die je aanzetten tot denken over de beelden en de geboden kunst. Ze daagt de kijker uit om anders naar beeldende kunst te kijken. Het is een fietstocht waarbij alles mag en niets hoeft. Je maakt tijdens de tocht kennis met beelden; dat is een rekbaar begrip. Het gaat bij vooral om de combinatie van fietsen en beelden kijken. En zoals Ollo Feenstra zegt: ‘kijken kun je leren’. Het gaat bij kunst in de openbare ruimte niet alleen om de informatie die je aangereikt krijgt, maar vooral om wat je zelf ziet. Hoe leuk kan het zijn om zelf te fantaseren en hoe meer je kijkt, hoe meer details je gaat zien. Dat is de opzet van deze fietstocht en daarom nodigt Ollo Feenstra je bij een aantal beelden in deze route uit met een vraag of een opmerking om op je eigen manier, en hopelijk met een open blik, naar beelden te kijken.


Kijk voor meer informatie op de website www.kunstroutemiddelburg.nl.

Meer uit Middelburg

Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

21 uur geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

2 dagen geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

3 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

3 dagen geleden
Gemeente Middelburg stelt grafrechten voor KNIL-militairen vrij tot en met 2050

MIDDELBURG - Het college van gemeente Middelburg heeft besloten de grafrechten voor KNIL-militairen vrij te stellen tot en met 2050. In 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste KNIL-militairen en hun gezinnen aankwamen in Nederland. In het kader hiervan zijn destijds aan de gemeente Middelburg de eerste vragen gesteld vanuit de Molukse wijkraad over hoe de gemeente omgaat met de graven van KNIL-militairen. Er zijn in 2023 en 2024 ambtelijk en bestuurlijk meerdere gesprekken geweest met de Molukse wijkraad over de invulling van een regeling om de grafrechten vrij te stellen. 

3 dagen geleden
Westkapelle 800 jaar presenteert een uniek fotoboek van de optocht in 2023

WESTKAPELLE - Op 13 mei 2023 was heel Westkapelle op de been voor de optocht van 800 jaar stadsrechten Westkapelle. Een prachtige dag, waarop het feestjaar op mooie wijze werd geopend. 

4 dagen geleden
Wethouder Tuk wordt kernwethouder Meliskerke

DOMBURG - Wethouder Tuk gaat kernwethouder worden van Meliskerke. Hiermee neemt wethouder Tuk het kernwethouderschap voor Meliskerke over van wethouder De Jonge.

4 dagen geleden