Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

B&S vindt opvolger voor wegens belangenkwestie opgestapte topman

B&S vindt opvolger voor wegens belangenkwestie opgestapte topman

AMSTERDAM (ANP) - Distributeur en groothandelsbedrijf B&S Group heeft in Peter van Mierlo een vervanger gevonden voor zijn eerder dit jaar wegens mogelijke belangenverstrengeling opgestapte topman. Van Mierlo was eerder onder meer directeur van accountants- en advieskantoor PwC Nederland.

Zijn voorganger Tako de Haan vertrok in februari plotseling bij de onderneming die zich bezighoudt met bevoorrading van cruiseschepen en luchthavens, maar ook met de internationale distributie van drank, levensmiddelen en cosmeticaproducten aan winkels en consumenten. Gelijktijdig legde ook vicevoorzitter Willem Blijdorp van de raad van commissarissen zijn functie neer.

De kwestie ging om een eind vorig jaar aan het licht gekomen "financiële relatie" tussen De Haan en grootaandeelhouder Sarabel Invest, een investeringsvehikel van Blijdorp. Die had eigenlijk eerder gemeld moeten worden. Details hierover heeft B&S niet naar buiten gebracht, maar Het Financieele Dagblad kwam er in november achter dat De Haan een hypotheek op zijn privéwoning zou hebben die was verstrekt door Blijdorp.

Publicatie jaarcijfers

B&S heeft de zaak inmiddels uitgezocht en geconcludeerd dat de onderneming door de gang van zaken niet is benadeeld, alleen is door de voormalige bestuurders niet het correcte bedrijfsbeleid gevolgd dat juist is bedoeld om belangenconflicten te vermijden. Het is de bedoeling dat Van Mierlo na de aandeelhoudersvergadering in mei de leiding overneemt. Sinds het vertrek van De Haan staat interim-baas Bas Schreuders aan het hoofd van het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf

Vanwege de belangenkwestie moest B&S ook de publicatie van de jaarcijfers uitstellen. Nu zijn de resultaten alsnog naar buiten gebracht. B&S wist de omzet vorig jaar met bijna 15 procent op te voeren tot dik 2,1 miljard euro. De nettowinst zakte wel met meer dan een derde tot ruim 36 miljoen euro.

"2022 was een turbulent jaar", zegt interim-baas Schreuders in een toelichting. "De hoop op herstel van de wereldeconomie werd overschaduwd door de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis en het begin van een recessie." Volgens hem drukte een verstoring van de toeleveringsketen in de nasleep van de coronapandemie daarbij op de resultaten.

Meer uit Financieel

Oprichter en voorzitter Klaus Schwab van het WEF treedt af

DAVOS (ANP) - Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum (WEF), treedt af als uitvoerend voorzitter. Dat heeft Schwab gemeld in een mail aan het personeel. Het WEF heeft zijn besluit om de dagelijkse leiding uit handen te geven ook bevestigd.

1 uur geleden
Huizenprijzen opnieuw sterker gestegen, meer woningen verkocht

DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in april opnieuw sterker gestegen. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Ook wisselden die maand meer koopwoningen van eigenaar ten opzichte van een jaar eerder.

1 uur geleden
CPB bevestigt: relatief minder belasting voor grootverdieners

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders met de hoogste inkomens betalen relatief minder belasting dan de groep daar net onder. Dit komt doordat hun belastingdruk niet zoals bij veel Nederlanders vooral door de sociale premies en belastingen in box 1 wordt bepaald, maar door de vennootschapsbelasting. Dit heeft het Centraal Planbureau (CPB) bekendgemaakt in nieuw, langjarig onderzoek naar de hoogste inkomens.

2 uur geleden
Huizenprijzen opnieuw sterker gestegen, meer woningen verkocht

DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in april opnieuw sterker gestegen. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Ook wisselden die maand meer koopwoningen van eigenaar ten opzichte van een jaar eerder.

2 uur geleden
Kleine plussen op Wall Street, Palo Alto Networks bij dalers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag kleine koerswinsten zien in afwachting van de notulen van de recentste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank en de kwartaalcijfers van AI-chipproducent Nvidia op woensdag. Cybersecuritybedrijf Palo Alto Networks stond bij de dalers op Wall Street na de bekendmaking van resultaten.

4 uur geleden
Lagarde heeft er vertrouwen in dat inflatie onder controle is

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - President Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft er vertrouwen in dat de inflatie in de eurozone onder controle is. Dat zei ze in een interview met de Ierse televisie. Lagarde hintte er daarmee op dat een eerste renteverlaging volgende maand waarschijnlijk is.

5 uur geleden
Oprichter en voorzitter Klaus Schwab van het WEF treedt af

DAVOS (ANP/BLOOMBERG) - Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum (WEF), treedt af als uitvoerend voorzitter. Dat heeft Schwab gemeld in een mail aan het personeel. Het WEF heeft zijn besluit om de dagelijkse leiding uit handen te geven ook bevestigd.

7 uur geleden