Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bryant herdacht in oude thuisbasis Staples Center

Bryant herdacht in oude thuisbasis Staples Center

LOS ANGELES (ANP) - In Staples Center in Los Angeles - de thuisbasis van de LA Lakers - is uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Kobe Bryant. De basketballegende kwam vier weken geleden op 41-jarige leeftijd om bij een helikoptercrash.

Er waren ruim 20.000 mensen afgekomen op het eerbetoon, onder wie ook de basketbalgrootheden Michael Jordan, LeBron James en Shaquille O’Neal. Veel fans droegen geel-paarse kleding en andere accessoires met daarop de nummers 8 en 24. Een enkeling was zelfs in een geel-paarse auto naar de arena gekomen. In Staples Center werd het gebruik van mobiele telefoons verboden. Mensen die te laat kwamen werden niet toegelaten en het was ook niet toegestaan eerder huiswaarts te keren.

De weduwe van Bryant, Vanessa, hield een indrukwekkende toespraak. Eerst wendde ze zich tot haar dochter Gianna, die eveneens omkwam bij de crash. Na een ovationeel applaus werd de emotionele Vanessa van het podium begeleid door Jordan. Later betrad Jordan zelf ook het podium, waarna hij Bryant "mijn kleine broertje" noemde. Ook televisiester Jimmy Kimmell kwam aan het woord, evenals vrienden van de legende.

Optreden Beyoncé

Alicia Keys en Beyoncé verzorgden een optreden bij 'A Celebration of Life', zoals de bijeenkomst heette. "Ik ben hier omdat ik van Kobe hou", zei Beyoncé na het zingen van het nummer XO. "Dit was een van zijn favoriete nummers."

Op de grote schermen werden de hoogtepunten getoond uit de loopbaan van Bryant, die met de Lakers vijf keer kampioen van de NBA werd. Vele sterren lieten hun tranen de vrije loop, onder wie ook Jennifer Lopez. Ook in de stad en op de luchthaven werden verwijzingen gemaakt naar Bryant. "RIP Bryant", stond er op bussen in de stad.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Talpa stopt met opnames Ladies Night vanwege corona

HILVERSUM (ANP) - Na zes uitzendingen komt er woensdag alweer een einde aan het tweede seizoen van Ladies Night op Net5. Talpa heeft besloten om de opnames voorlopig te stoppen vanwege het coronavirus.

10 uur geleden
Zangeres Pink genezen van corona

LOS ANGELES (ANP) - Pink is genezen van het nieuwe coronavirus. Dat meldt ze op Twitter. De zangeres laat meteen weten dat ze een miljoen dollar doneert om het virus te bestrijden.

1 dag geleden
Zanger Bill Withers overleden

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse soulzanger Bill Withers is op 81-jarige leeftijd overleden, melden Amerikaanse media. Hij is onder meer bekend van de hits Ain't No Sunshine en Lovely Day uit de jaren zeventig. Ook Lean On Me, Use Me en Just The Two Of Us zijn van hem.

2 dagen geleden
NOS laat Koningsdag niet zomaar voorbijgaan

HILVERSUM (ANP) - De officiële viering van Koningsdag in Maastricht is dan wel afgelast vanwege de corona-uitbraak, maar de NOS wil de verjaardag van koning Willem-Alexander op 27 april niet zomaar voorbij laten gaan.

2 dagen geleden
Disney stuurt 'niet-essentiële' werknemers met verlof

GLENDALE (ANP) - Het Amerikaanse entertainment- en mediaconcern Walt Disney gaat 'niet-essentiële' werknemers vanaf 19 april met onbetaald verlof sturen vanwege de coronacrisis.

2 dagen geleden
Musicalliefhebbers kunnen online terecht op musicalplatform

AMSTERDAM (ANP) - Musicalliefhebbers die zich thuis vervelen kunnen vanaf nu op het internet terecht op een platform met meerdere musicals. Het is een initiatief van Stage Entertainment Nederland. Het bedrijf plaatst musicals van de afgelopen twintig jaar uit de archieven van Joop van den Ende Theater Producties en Albert Verlinde Entertainment op de site Stage Memories.

3 dagen geleden
Vakbond NVJ roept media op solidair te zijn met freelancers

AMSTERDAM (ANP) - Journalistenvakbond NVJ doet een appel op alle hoofdredacties om in deze coronacrisis solidair te zijn met hun freelancejournalisten en -fotojournalisten.

3 dagen geleden