Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brussel bezorgd over gevolgen Zuid-Koreaanse luchtvaartdeal

Brussel bezorgd over gevolgen Zuid-Koreaanse luchtvaartdeal

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is bezorgd over de gevolgen voor Europese reizigers van een grote luchtvaartfusie in Zuid-Korea . Daar meldden de grootste en op een na grootste luchtvaartmaatschappij, Korean Air en Asiana, te fuseren. Dat leidt mogelijk tot minder concurrentie en hogere prijzen, dus stelt de Europese Commissie een diepgaand onderzoek in voordat die deal Brusselse goedkeuring krijgt.

Volgens het dagelijks bestuur van de Europese Unie zijn Korean Air en Asiana op dit moment elkaars grote concurrenten op de routes van Europa naar Zuid-Korea. Andere luchtvaartmaatschappijen zouden te zwak zijn om effectief te kunnen concurreren met het fusiebedrijf. Dat geldt eveneens voor vrachtvluchten, waardoor ook het goederenvervoer last kan krijgen van één dominante partij.

Fusies of overnames van grote bedrijven moeten eerst goedkeuring van de Europese Commissie krijgen als ze mogelijk gevolgen hebben voor consumenten in het landenblok. De Europese Commissie heeft tot 5 juli de tijd om een beslissing te nemen.

"Met ons diepgaande onderzoek zorgen we ervoor dat de overname van Asiana door Korean Air de concurrentie niet schaadt en niet tot hogere prijzen, minder capaciteit of minder kwaliteit voor passagiers en vrachtdiensten leidt", verklaart Margrethe Vestager, die bij de Europese Commissie verantwoordelijk is voor mededingingszaken.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

11 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

14 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

16 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

18 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden