Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bruno heeft al 45 jaar duikervaring: 'Op plaatsen zoals Tholen doen wij 40 duiken per jaar'

Bruno heeft al 45 jaar duikervaring: 'Op plaatsen zoals Tholen doen wij 40 duiken per jaar'

Met zijn 45 jaar duikervaring noemt Bruno Goyvaerts zichzelf ‘een ouwe rakker’. Hij geeft aan zo’n beetje de hele wereld al verkend te hebben. Maar op plaatsen als de Oosterschelde komt hij toch nog wel het meest. “Op dit soort plaatsen doen wij zo’n 30 tot 40 duiken per jaar.”

“De wereld is onder water mooier dan boven water”, vertelt Bruno. “Het is geweldig rustgevend, je hoort niks meer. Je bent alleen met de natuur, de dieren en de planten om je heen. Het is echt heel mooi.” De natuur in de Oosterschelde is hierin extra bijzonder: “In tegenstelling tot wat de meesten misschien denken - die denken dat het een grijze boel is en dat je in tropisch water meer kleur en zichtbaarheid hebt. Ik ben net met een jongen gaan duiken die voor de 3e keer in de Oosterschelde komt. Als je in een traject van 45 meter over alle dieren en planten wilt vertellen die je tegenkomt, ben je al gauw een half uur tot uur bezig. Het is wel wat grauwer en grijzer dan in de tropen, maar de diversiteit is enorm!”

Ook wat betreft mentaliteit is er tegenwoordig een groot verschil. “Vroeger was het duiken voor macho’s en mannen die kreeften gingen pakken. Dat is allemaal voorbij. Wij hebben altijd als club heel hard gewerkt om in vrede met het onderwaterleven te blijven en de beesten te laten zitten. We gaan er naar kijken maar blijven er af.” Ook wordt het duiken steeds meer een gezinsactiviteit, er komen steeds meer kinderen en vrouwen. “Bij onze vereniging zitten een aantal dames, en ook hebben wij 26 jeugdduikers.”

Meer uit Tholen

Heinenoordtunnel (A29) dit weekend in beide richtingen afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Reis je dit weekend over de A29 richting Bergen op Zoom of Rotterdam? Dan kun je niet door de Heinenoordtunnel. De tunnel is het hele weekend afgesloten voor nieuwe werkzaamheden. Hierdoor moet het verkeer rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

2 uur geleden
Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

21 uur geleden
Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

1 dag geleden
Hiep hiep hoera! Zo veel inwoners van Tholen zijn op deze schrikkeldag jarig

THOLEN - Vijftien inwoners van de gemeente Tholen vieren vandaag op schrikkeldag hun verjaardag. Dat is bijzonder, omdat 29 februari maar één keer in de vier jaar voorkomt. Daarnaast is trouwen op de laatste dag van deze maand zeer populair, blijkt uit cijfers van het CBS.

1 dag geleden
Autoschade Buijs: 'Werken met ZLM geeft ons veel vertrouwen'

THOLEN - Schade aan je auto? Dan zorgt Autoschade Buijs voor een snelle en betrouwbare oplossing. Vanaf 1 maart is dit Thoolse bedrijf aan de Ambachtsweg een erkend schadehersteller van ZLM Verzekeringen. Met deze nieuwe samenwerking blijft Autoschade Buijs na 17 jaar haar groeiende service nog altijd uitbreiden.

1 dag geleden
Skills helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan

THOLEN - Skills draait op volle toeren. Aan de Marconiweg in bedrijventerrein Welgelegen ligt deze nieuwe werkplaats. De missie van Skills is duidelijk: het trainen van deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt naar regulier werk. Dit kan iedereen zijn, van mensen met psychische klachten tot nieuwkomers.

2 dagen geleden
Kruispunt N286 vanaf zaterdag 2 maart open voor verkeer

THOLEN - Gemeente Tholen werkt aan de bereikbaarheid van Tholen in het project Toekomstig Tholen. Om de bereikbaarheid te verbeteren, legt de gemeente ter hoogte van de Molenvlietsedijk en de N286 een nieuw kruispunt aan. Vanaf zaterdag 2 maart om 6.00 uur is het kruispunt open voor verkeer.

2 dagen geleden