Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bruls wil levenslang stadionverbod voor relschoppers

Bruls wil levenslang stadionverbod voor relschoppers

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen wil dat relschoppers die na de wedstrijd NEC - Vitesse de politie aanvielen een levenslang stadion- en omgevingsverbod krijgen. Hij denkt ook aan het weigeren van een bepaalde groep NEC-aanhangers in het stadion. Dat zei de Nijmeegse burgemeester woensdag aan het begin van een raadsvergadering in een terugblik op de gebeurtenissen van zondag.

Zondag vielen vele tientallen NEC-hooligans de politie aan na een verloren wedstrijd tegen Vitesse. Dat gebeurde in het Goffertpark bij het NEC-stadion. Agenten en politiepaarden raakten gewond. Een politiebus werd gesloopt. Ook voor de wedstrijd zaten aanhangers van Vitesse en NEC elkaar al in de haren. "Genoeg is genoeg", volgens de Nijmeegse burgemeester. "Het is een schande voor onze stad. Er is een grens gepasseerd."

De politie pakte zondag al 22 relschoppers op en verwacht nog veel meer arrestaties te doen. Het OM houdt een snelrechtzitting voor een deel van de opgepakte mannen, die allemaal uit Arnhem, Nijmegen en de omgeving komen. Volgens Bruls is het weigeren van uitpubliek bij de Gelderse derby ook een optie waarover wordt nagedacht. Hij wil nog meer maatregelen nemen, maar wacht op een rapportage van de politie over de gebeurtenissen. Die komt naar verwachting later deze week.

Meer uit Binnenland

IND gaat snel visum regelen voor Syrisch gezin na vonnis rechter

DEN HAAG (ANP) - De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND gaat meteen een visum regelen voor een Syrisch gezin om naar Nederland te komen. Een woordvoerster van de dienst meldt dat in een reactie op de uitspraak van een rechter in Haarlem, die maandag bepaalde dat een hier erkende vluchtelinge uit Syriƫ haar gezinsleden snel over mag laten komen naar Nederland. De nareisbeperking van een half jaar die het kabinet heeft ingesteld, is volgens de rechter onwettig.

10 uur geleden
Politie verdenkt 17-jarige jongen van aansteken natuurbranden

GELDROP (ANP) - De politie verdenkt een 17-jarige jongen uit Geldrop van brandstichting in natuurgebieden tijdens de afgelopen hete en droge zomer. Het gaat om natuurgebieden in de buurt van Heeze, Geldrop en Son, die snel konden worden geblust door de brandweer. De politie heeft de jongen over de branden gehoord.

14 uur geleden
Voorarrest ontsnapte tbs'er met 14 dagen verlengd

UTRECHT (ANP) - Het voorarrest van de 31-jarige tbs'er uit de Pompekliniek in Nijmegen die vorige week tijdens een begeleid verlof wist te ontsnappen en in Soest een 27-jarige vrouw neerstak, is maandag met veertien dagen verlengd. De rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland oordeelde dat de man langer vast moet blijven zitten. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van een poging moord dan wel doodslag.

16 uur geleden
Twee 14-jarigen aangehouden voor mishandeling HTM-personeel

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft in Den Haag zondagavond twee 14-jarigen aangehouden nadat zij betrokken zouden zijn geweest bij de mishandeling van twee medewerkers van vervoersbedrijf HTM.

16 uur geleden
Verdachten ongeregeldheden jaarwisseling Veen vervolgd

VEEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie vervolgt zes personen voor betrokkenheid bij ongeregeldheden afgelopen jaarwisseling in het Brabantse Veen. Dat meldt de gemeente Altena, waarvan Veen deel uitmaakt. Verder krijgen de zes en een aantal andere mensen die worden verdacht van betrokkenheid bij de onrust tijdens afgelopen oud en nieuw een gebiedsverbod opgelegd voor de weken rond de komende jaarwisseling.

16 uur geleden
Purmerender heeft 60 kilo aan vuurwerkbommen op zijn nachtkastje

PURMEREND (ANP) - In een huis in Purmerend heeft de politie zondag ruim 60 kilo aan vuurwerkbommen gevonden. De 42-jarige bewoner had ze naast zijn bed op het nachtkastje liggen.

16 uur geleden
OM: nog niet duidelijk of vermoorde Gino in woning verdachte was

MAASTRICHT (ANP) - Diverse onderzoeken naar het ontvoeren, seksueel misbruiken en doden van de 9-jarige Gino uit Kerkrade hebben volgens het Openbaar Ministerie nog niet tot de definitieve conclusie kunnen leiden dat het jonge slachtoffer in de woning van verdachte Donny M. (23) is geweest. Er is tot op heden geen enkel forensisch spoor van de jongen gevonden. Het OM noemt dit "opmerkelijk" en "heel vreemd", omdat de verdachte verklaarde het kind naar zijn woning te hebben gebracht. Dit bleek maandag bij de tweede niet-inhoudelijke zittingsdag in de rechtbank van Maastricht.

18 uur geleden