Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bruiloft in New York met 10.000 gasten verboden

Bruiloft in New York met 10.000 gasten verboden

NEW YORK (ANP) - De autoriteiten in de Amerikaanse stad New York hebben vanwege de coronaregels een bruiloft verboden waar meer dan 10.000 mensen werden verwacht. Dat heeft gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York zaterdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De bijeenkomst stond voor maandag gepland in de wijk Williamsburg in Brooklyn en het zou gaan om een orthodox-joodse bruiloft.

"Je kunt trouwen. Maar je kunt gewoon geen duizend mensen op je bruiloft ontvangen. Aan het eind van de dag heb je hetzelfde resultaat. Het is ook goedkoper!", zei Cuomo.

De regels van New York om verspreiding van Covid-19 tegen te gaan beperken sociale bijeenkomsten tot maximaal vijftig mensen. Voor religieuze evenementen in een kerk of tempel is de limiet 33 procent van de capaciteit van het gebouw.

New York was in het voorjaar het epicentrum van de Amerikaanse corona-uitbraak en de stad heeft meer dan 23.800 coronadoden geregistreerd. De stad slaagde erin de crisis onder controle te krijgen door mensen thuis te laten blijven. Maar de afgelopen weken is het aantal positieve Covid-19-tests gestegen, vooral in districten waar veel orthodoxe joden wonen.

Vorige week beval Cuomo de sluiting van niet-essentiële bedrijven in deze districten en beperkte het aantal mensen dat tegelijkertijd in tempels kan zijn tot tien. Scholen zijn gesloten. Cuomo zei zaterdag dat de maatregelen resultaat hebben.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Pakistan wil ban Facebook op islamofobe berichten

ISLAMABAD (ANP/RTR) - Pakistan wil dat Facebook berichten met anti-islamitische inhoud gaat verbieden. Facebook deed onlangs berichten over het ontkennen van de Holocaust in de ban en de Pakistaanse premier Imran Khan wil dat dat ook gaat gelden voor "islamofobe" content.

18 minuten geleden
Poetin verwerpt kritiek Trump op familie Biden

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Poetin ziet niets strafbaars in de vroegere activiteiten van de Democratische president Joe Biden en diens zoon Hunter in Oekraïne en Rusland. President Trump beschuldigt Hunter Biden van corruptie en stelt dat Joe Biden via zijn zoon 3,5 miljoen dollar aan Russische giften heeft aangenomen.

34 minuten geleden
Frankrijk roept moslimlanden op boycot te stoppen

PARIJS (ANP/RTR) - Frankrijk heeft landen in het Midden-Oosten opgeroepen een einde te maken aan boycotacties tegen Franse producten. In Qatar en Koeweit hebben diverse winkelbedrijven besloten Franse artikelen in de ban te doen. Ze zijn boos over de opstelling van de Franse regering in de nasleep van de moord op leraar Samuel Paty, die werd onthoofd omdat hij in zijn les over de vrijheid van meningsuiting Mohammed-cartoons had laten zien.

2 uur geleden
Erdogan trotseert sanctiedreiging VS om raketten

MALATYA (ANP/AFP) - De Turkse president Erdogan heeft lak aan sancties die de Verenigde Staten mogelijk opleggen vanwege het testen van het omstreden Russische raketafweersysteem S-400. "Wat je sancties ook zijn, aarzel niet om ze toe te passen", zei hij zondag in een toespraak die op televisie werd uitgezonden.

4 uur geleden
Spaanse premier Sánchez kondigt noodtoestand om corona af tot mei

MADRID (ANP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft zondag een nieuwe noodtoestand afgekondigd in een poging de stijgende coronavirusinfecties te beteugelen.

6 uur geleden
Wit-Russen weer massaal de straat op tegen Loekasjenko

MINSK (ANP) - Wit-Russische demonstranten overspoelden zondag opnieuw de straten van de hoofdstad Minsk om te protesteren tegen de omstreden leider Aleksandr Loekasjenko. Het is de laatste dag van een ultimatum van de oppositie tegen Loekasjenko om af te treden na maanden van massale protesten.

6 uur geleden
Duits gezondheidsinstituut bekogeld met molotovcocktails

BERLIJN (ANP/DPA) - Onbekende aanvallers hebben molotovcocktails gegooid naar het gebouw van het Robert Koch Instituut in Berlijn, de Duitse evenknie van het RIVM. Een beveiliger kon het vuur snel blussen en niemand is gewond geraakt. Uiteindelijk sneuvelde alleen een raam. De daders zijn ontsnapt.

6 uur geleden