Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bruggen en sluizen in Kanaal door Walcheren weer vaker open

Bruggen en sluizen in Kanaal door Walcheren weer vaker open

MIDDELBURG - De bruggen en sluizen in het Kanaal door Walcheren gaan vanaf maandag (1 juni) vier in plaats van twee keer per dag open.

De Zeelandbrug blijft net als de afgelopen weken één keer per uur bediend en de sluizen in Veere en Vlissingen zeven dagen per week, 24 uur per dag. 

Het besluit van de provincie past in de versoepeling van de coronamaatregelen. Eind maart paste ze de openingstijden van de bruggen en sluizen in het kanaal aan. 

Gezondheid

Enerzijds deed ze dat vanwege de veiligheid op het water, anderzijds in het kader van de gezondheid van de medewerkers in de nautische centrale in Vlissingen. “Zij moeten werken in een vrij kleine omgeving. We willen dat ze dat veilig kunnen doen”, zegt gedeputeerde Harry van der Maas. De nieuwe openingstijden gelden tot en met 1 september. “Het is koffiedik kijken, maar we denken dat het geen topzomer wordt en dat we hiermee de drukte goed aankunnen”, aldus Van der Maas. “We houden het goed in de gaten, vooral in de sluizen. Daar mag het niet te druk worden, omdat je dan geen afstand meer kunt bewaren. Er hangen al overal camera’s, dus het is vrij eenvoudig tellen. En als er problemen dreigen, krijgt de beroepsvaart voorrang.” 

Blauw

In een gewone zomer gaan de bruggen en sluizen vaker dan vier keer open voor de beroeps- en recreatievaart. De vier blauwe golven per dag, zoals de provincie het noemt, zijn er zeven dagen per week. 

Wie tussen 22.00 uur ‘s avonds en 6.00 uur ‘s ochtends wil dat een brug opent, moet zich melden bij de nautische centrale. Met de versoepelingen geeft de provincie gehoor aan een oproep van de Hiswa en de Watersportbond. 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

International Short Film Festival Middelburg 2021 gaat online

MIDDELBURG - Dit jaar vindt het International Short Film Festival Middelburg online plaats. Cinema Middelburg werkt daarbij samen met het online platform Picl. In het weekend van donderdag 22 tot en met zondag 25 april is een selectie van het programma online te bekijken. Uit honderden inzendingen is per categorie een film genomineerd. Volgend jaar, in april 2022, zal het festival, net als in 2019, in Cinema Middelburg plaatsvinden en zullen filmmakers, juryleden en gasten elkaar ontmoeten en het festival vieren. 

23 uur geleden
Jan JB Kuipers stopt met stadswandeling ‘Mysterieus Middelburg’

MIDDELBURG - Na vijf seizoenen stopt schrijver en oud-stadsdichter Jan JB Kuipers met zijn stadswandeling Mysterieus Middelburg. Kuipers: ‘Vijf jaar vind ik genoeg voor zo’n project. Ik twijfelde nog, maar de steeds verlengde coronamaatregelen gaven de doorslag. Je moet met kleinere groepen dan normaal wandelen. Bovendien is er de avondklok en het gedoe rondom de 1,5 meter. Het is mooi geweest.’

1 dag geleden
Hoop voor Kustlopers: ‘We denken dat het kan’

VROUWENPOLDER – Als alles loopt zoals het moet lopen, kunnen wandelaars en hardlopers in de eerste week van september weer als vanouds genieten van de Kustloop. Tenminste, als het aan Alex Maas, voorzitter Stichting Kustloop Vrouwenpolder ligt. “Tuurlijk houden we een slag om de arm, maar we denken echt dat het tegen die tijd moet kunnen.”

1 dag geleden
Lessen in het natuurgebied van je eigen wijk

MIDDELBURG - Hoe gaaf is dat. Les krijgen over landschap, dieren, bomen en nog veel meer in het natuurgebied van je eigen wijk. In natuurgebied De Sprenckweide aan de rand van De Klarenbeek in Middelburg krijgen basisscholen deze mogelijkheid. Het mooie weer begint, ventilatie op scholen is gewenst, dus buitenlessen zijn erg welkom in deze tijd en natuurlessen in de praktijk spreken toch net iets meer aan dan in de schoolbank.

1 dag geleden
Op afspraak tweedehands kleding shoppen

MIDDELBURG - Gelukkig kunnen we de deuren van de Beurs van Kledingbank Zeeland weer openen voor publiek. En daar zijn we blij mee! Heerlijk, weer gezellig shoppend publiek in onze ruime tweedehands kledingwinkel. Iedereen is van harte welkom, hier is geen verwijsbrief voor nodig.

1 dag geleden
‘Mysterieus Middelburg’ stopt ermee

MIDDELBURG - Na vijf seizoenen stopt schrijver en ex-stadsdichter Jan JB Kuipers met zijn stadswandeling Mysterieus Middelburg.

1 dag geleden
Brandweer opgeroepen voor stanklucht in Meliskerke

MELISKERKE - De brandweer van Zoutelande is zaterdagmiddag uitgerukt voor een stankmelding in Meliskerke. De melding kwam vanuit de Cornelis Jaspersestraat rond 17.25 uur.Door een bewoonster van een rijtjeshuis werd er zaterdagmiddag een stanklucht waargenomen in haar woning. Toen de brandweer ter plaatse kwamen, startte deze gelijk de metingen. Niet veel later meldde zich nog een bewoner van hetzelfde rijtjeshuis dat hij ook enige dagen deze stanklucht rook. Na een klein onderzoek bleek het te gaan om een woning in het rijtje, waar geklust werd. Hier werd ook de vloeistof terpentine gebruikt.Deze lucht verspreidde zich over het gehele rijtjeshuis over. Nadat de brandweer inderdaad geconstateerd had, dat het op terpentine ging, adviseerde ze aan de bewoners om de ramen open te zetten en het huis goed te luchten. Hierop kon de brandweer retour naar huis.

2 dagen geleden