Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brouwers klaar voor 'zinderende zomer vol mooie festivals'

Brouwers klaar voor 'zinderende zomer vol mooie festivals'

AMSTERDAM (ANP) - De brouwers zijn blij met het kabinetsbesluit dat vanaf 30 juni evenementen zonder grote beperkingen kunnen plaatsvinden. Heineken hoopt op een "zinderende zomer vol mooie festivals en evenementen". Bierbrouwer Grolsch is er ook klaar voor en hoopt vooral "dat de organisatoren alles op tijd rond kunnen krijgen".

Heineken zegt blij te zijn met deze volgende stap, "voor de festivalgangers, maar zeker ook voor de ondernemers". Zelf is het concern voorbereid op een zomer vol festivals en evenementen, "zoals we ook voorbereid waren op de opening van de horeca".

De woordvoerder van Grolsch merkt op dat de grote uitdaging vooral bij de organisatoren van de evenementen en festivals ligt. "Ze zijn druk met plannen, maar er is nog weinig definitief omdat ze op lokaal niveau vergunningen moeten regelen, personeel moeten rondkrijgen, en bijvoorbeeld ook beveiliging." Waar Grolsch zeker van is, is dat het countrypopfestival Tuckerville in september doorgaat. Ook het 7th Sunday Festival, normaal met Pinksteren, is verzet naar juli en kan doorgaan. De bierbrouwer kan zich naar eigen zeggen snel aanpassen en is er klaar voor.

Voorbereidingen

Bavaria is blij dat het personeel dat zich normaal met de festivals bezighoudt, en vorig jaar op andere plekken in de organisatie is geplaatst, weer naar zijn oude baan terug kan. De brouwer is al een tijd met klanten in gesprek over de draaiboeken voor komende zomer, maar door het kabinetsbesluit kunnen de voorbereidingen echt beginnen. Bavaria verwacht in september een enorme toename van festivals, omdat er in mei en juni veel zijn gecanceld. Veel daarvan worden nu wellicht verplaatst naar september, daar houdt de brouwer rekening mee. "We gaan het voor elkaar krijgen, want het belangrijkste is dat we weer ongedwongen een biertje kunnen drinken met vrienden", aldus Bavaria.

Bij alle festiviteiten vanaf 30 juni hoeven mensen geen 1,5 meter afstand meer te houden. Ook hoeven ze geen mondkapje op. Bezoekers moeten zich vooraf wel laten testen of een vaccinatiebewijs hebben. Vooralsnog blijft het eerst bij eendaagse evenementen met maximaal 25.000 bezoekers. Vanaf eind juli kunnen er ook meerdaagse festivals worden georganiseerd.

Meer uit Financieel

Griekenland eindelijk van financieel strafbankje

ATHENE/BRUSSEL (ANP) - Griekenland is na twaalf jaar eindelijk af van het strenge toezicht van de eurozone op zijn financiën. Het is volgens de eurolanden voldoende opgekrabbeld van de financiële crisis om weer zelf over de schatkist te waken.

3 minuten geleden
Oliebedrijf Occidental hoger op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - Oliebedrijf Occidental Petroleum is vrijdag bijna 10 procent meer waard geworden op een negatief gestemd Wall Street. Dat gebeurde nadat investeerder Berkshire Hathaway van 'superbelegger' Warren Buffett toestemming had gekregen van Amerikaanse toezichthouders om maximaal de helft van de aandelen in Occidental te kopen. Berkshire Hathaway investeert al enkele jaren in het oliebedrijf en heeft nu ruim een vijfde van het bedrijf in handen.

5 uur geleden
Reuters: Musk wil concurrent start-up hersenimplantaten overnemen

SAN FRANCISCO (ANP) - Miljardair Elon Musk heeft een concurrent van zijn eigen start-up Neuralink benaderd om die over te nemen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Synchron houdt zich net als Neuralink bezig met hersenimplantaten waarmee mensen computers kunnen aansturen. Dat bedrijf zou echter dichter bij een goedkeuring van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA zijn om zijn producten echt bij patiëntern te kunnen laten implanteren.

6 uur geleden
Veel vraag naar Lamborghini's, nu bestelde bolide komt begin 2024

SANT'AGATA BOLOGNESE (ANP/BLOOMBERG) - Sportwagenmerk Lamborghini is zo populair dat de hele productiecapaciteit voor volgend jaar al besteld is. Dat betekent dat iemand die nu bijvoorbeeld een sportwagen van het type Aventador of Huracán of een Urus-SUV bestelt, die bolide pas op zijn vroegst begin 2024 krijgt.

8 uur geleden
Gazprom stopt gastoevoer Nord Stream opnieuw vanwege onderhoud

SINT-PETERSBURG (ANP/AFP) - Gazprom legt eind deze maand de gastoevoer via de Nord Stream-pijplijn opnieuw voor drie dagen stil. Het Russische staatsgasbedrijf geeft onderhoud van de pijplijn als reden aan. De sluiting staat van 31 augustus tot en met 2 september gepland. De stap zal opnieuw tot zorgen leiden of Gazprom na het onderhoud weer gas gaat leveren.

9 uur geleden
Forse stijging moederbedrijf Thuisbezorgd helpt AEX niet aan plus

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag met een verliesbeurt de week uitgegaan. Alle aandacht op het Damrak ging uit naar maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, dat na de verkoop van zijn belang in de Braziliaanse branchegenoot iFood ruim een kwart aan waarde won. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl ontvangt tot 1,8 miljard euro van techinvesteerder Prosus. Dat bedrijf, dat 1,3 procent daalde, had de rest van iFood al in handen en wordt dus de enige eigenaar.

10 uur geleden
Brancheorganisaties goede doelen teleurgesteld over stap ING

AMSTERDAM (ANP) - Brancheorganisaties voor goede doelen zijn "zeer teleurgesteld" over de aankondiging van ING om tot het einde van dit jaar geen stichtingen en verenigingen meer te accepteren die een rekening willen openen. De Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) benadrukt de belangrijke rol die goede doelen hebben en roept ING dan ook op "zo spoedig mogelijk op dit besluit terug te komen".

10 uur geleden