Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brons voor Tham en Noa bij Europese wedstrijd

Brons voor Tham en Noa bij Europese wedstrijd

MIDDELBURG - Scalda-studenten Tham Cao en Noa Tanghe zijn maandag derde geworden bij de Europese gastronomiewedstrijd Future Talents in Vianen.

De twee volgen een horecaopleiding in Middelburg en mochten deelnemen aan Future Talents. 'Dit is de belangrijkste gastronomische wedstrijd van Nederland', aldus Scalda.

Wijnspijscombinatie

In het Miele Culinary Institute in Vianen toonden mbo'ers uit heel Europa hun vakmanschap aan de top van de Nederlandse gastronomie. Noa en Tham veroverden brons in de categorie Zwarte Brigade, voor gastvrijheid. Ze werden beoordeeld op verschillende onderdelen van het gastheerschap, zoals presentatievaardigheden, vak- en productkennis en wijnspijscombinatie. 'Zij wonnen een heel pakket aan prijzen en zijn dolgelukkig met het bemachtigen van de prachtige derde plaats.'

Koksstudenten

Naast Noa en Tham deden ook de Scalda-studenten Levi Moeal, Collin Heijwegen en Sarah Wauters mee aan de vakwedstrijd. Zij streden als koksstudenten in de categorie Witte Brigade, voor gastronomie. 'Zij vielen niet in de prijzen, maar hebben ook een geweldige prestatie neergezet.'

Meer uit Middelburg

Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

2 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

2 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

2 dagen geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

4 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

5 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

5 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

5 dagen geleden