Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britten doneren miljoenen aan WHO voor aanpak coronapandemie

Britten doneren miljoenen aan WHO voor aanpak coronapandemie

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Verenigd Koninkrijk geeft 65 miljoen pond (74 miljoen euro) aan Wereldgezondheidsorganisatie WHO als hulp bij de bestrijding van de coronapandemie. Dat geld is onderdeel van een breder steunpakket ter waarde van 200 miljoen pond. De Britse gift volgt enkele dagen nadat de Amerikaanse president Donald Trump dreigde de financiering van de WHO stop te zetten.

Regeringen en instantie wereldwijd voelen steeds meer de noodzaak van het samen optrekken tegen het virus. Zeker nu in verschillende landen in Europa de lockdown-regels mogelijk worden versoepeld.

De Britse afdeling voor internationale ontwikkelingen zei in een verklaring dat de financiering is bedoeld om de verspreiding van het virus in ontwikkelingslanden te voorkomen. Daarnaast moet een tweede golf van infecties in het Verenigd Koninkrijk worden voorkomen. Volgens de Britten kan het virus alleen effectief worden aangepakt als ook de gezondheidszorgstelsels van kwetsbare ontwikkelingslanden worden versterkt. Daar zijn dan ook de Britten bij gebaat.

Eerder uitte Trump kritiek op de organisatie. De WHO was volgens hem te mild over de inspanningen van China om het virus aan het begin van de uitbraak in bedwang te houden.

Meer uit Financieel

Koophuis 10 procent duurder, sterkste toename in bijna twee jaar

DEN HAAG (ANP) - De huizenprijzen zijn vorige maand opnieuw flink gestegen, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. In juni waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 9,7 procent hoger dan in juni 2023. Dat is de grootste stijging in bijna twee jaar.

49 minuten geleden
Beleggers kijken uit naar drukke beursweek met veel resultaten

DEN HAAG (ANP) - Beleggers staat een drukke beursweek te wachten met veel bedrijfsresultaten om te verwerken. Onder meer verfconcern AkzoNobel, telecombedrijf KPN, uitzender Randstad en bouwconcerns BAM en Heijmans presenteren cijfers. Buiten Nederland zijn onder meer Google-moederbedrijf Alphabet en frisdrankconcern Coca-Cola aan de beurt.

14 uur geleden
Vakbond Samsung plant manifestatie, onderhandelingen lopen nog

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De grootste vakbond van Samsung Electronics houdt maandag een manifestatie op het chipproductiecomplex ten zuiden van Seoul, ondanks lopende onderhandelingen. Naar verwachting komen zo'n 1500 mensen opdagen bij de protestmars, volgens een woordvoerder van de vakbond.

14 uur geleden
ECB-bestuurder: geen haast om over renteverlagingen te beslissen

CORK (ANP/BLOOMBERG) - Snelle actie van de Europese Centrale Bank (ECB) rond de rentetarieven is niet nodig, zegt ECB-bestuurder en Ierse centralebankpresident Gabriel Makhlouf. "Het is niet nodig om echt haast te maken met het nemen van beslissingen", zei hij tegen de krant Irish Examiner in een op zondag verschenen interview.

16 uur geleden
Xi belooft belastinghervorming in nieuwe plannen voor China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - President Xi Jinping belooft de steun voor lokale overheden te vergroten en het Chinese belastingstelsel te hervormen. Dat is onderdeel van nieuw gepresenteerde plannen voor de op een na grootste economie ter wereld.

17 uur geleden
Gat in Britse financiën dreigt bij loonsverhoging publieke sector

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk krijgt mogelijk te maken met een gat in de financiën als de nieuwe Labour-regering instemt met loonsverhogingen die hoger zijn dan de inflatie voor miljoenen werkenden in de publieke sector, zoals leraren en verpleegkundigen. De nieuwe Britse minister van Financiën Rachel Reeves hintte erop dat ze overweegt die loonsverhogingen in te voeren, om stakingen te voorkomen.

18 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP/RTR) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

23 uur geleden