Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse krijgt voorwaardelijke straf na misbruikrel Cyprus

Britse krijgt voorwaardelijke straf na misbruikrel Cyprus

NICOSIA (ANP/AFP/RTR) - Een Britse tiener die op Cyprus schuldig was bevonden aan het liegen over een groepsverkrachting, krijgt een voorwaardelijke celstraf. De 19-jarige omhelsde familieleden toen ze het vonnis hoorde.

Het proces tegen de jonge vrouw leidde tot onrust in haar thuisland. Ze deed vorig jaar aangifte van verkrachting door een groep Israëlische jongeren. Dat zou zijn gebeurd in een hotelkamer in populaire vakantiebestemming Ayia Napa. Ze trok de verklaring na 10 dagen schriftelijk in, waarna ze zelf werd aangehouden. De tiener zat volgens plaatselijke media ongeveer een maand in voorarrest.

Advocaten van de toeriste zeggen dat hun cliënt wel degelijk is misbruikt. Ze zou door de politie onder druk zijn gezet haar verklaring aan te passen. De tiener zou langdurig en zonder advocaat zijn verhoord voordat ze tekende voor het intrekken van haar beschuldiging. De jongens konden terugkeren naar Israël en zijn niet gehoord als getuigen.

De rechtsgang kreeg veel kritiek. Critici vinden dat de tiener geen eerlijk proces heeft gehad. Activisten voerden actie buiten de rechtbank in Paralimni. Daar scandeerden ongeveer 150 vrouwen leuzen als "het slachtoffer de schuld geven is een tweede verkrachting". Eerder is ook gedemonstreerd in Londen. Daar hielden betogers borden omhoog met teksten als "we geloven haar" en "boycot Cyprus".

Meer uit Buitenland

Mars voor gijzelaars bereikt Jeruzalem na dagenlange tocht

JERUZALEM (ANP/RTR) - Een mars van duizenden Israëliërs heeft na vier dagen Jeruzalem bereikt. Deelnemers eisen de vrijlating van gijzelaars die in de Gazastrook worden vastgehouden.

22 minuten geleden
Zeker zeven doden door Russische drone-aanval op Odesa

KYIV (ANP/AFP) - Door een droneaanval op een appartementencomplex in de Oekraïense havenstad Odesa zijn zeker zeven mensen om het leven gekomen. Volgens minister van Binnenlands Zaken, Igor Klymenko, waren onder de slachtoffers een kind van twee jaar en een moeder met haar drie maanden oude baby.

35 minuten geleden
Nieuwe peiling toont verdeeldheid over kandidatuur Biden

WASHINGTON (ANP) - Kort voor een van de belangrijkste dagen van de Amerikaanse voorverkiezingen, schetst een nieuwe landelijke peiling een somber beeld voor zittend president Joe Biden. Hij kan in het kiezersonderzoek van The New York Times en Siena College rekenen op de steun van 43 procent van de respondenten, tegenover 48 procent voor de Republikein Donald Trump.

1 uur geleden
VS droppen voor het eerst via lucht hulpgoederen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR/AFP) - De Verenigde Staten hebben voor het eerst via de lucht hulpgoederen gedropt in Gaza. Daarvoor zijn drie transportvliegtuigen ingezet van het type C-130, zeggen Amerikaanse functionarissen.

2 uur geleden
Klimaatactivisten besmeuren kantoor Duitse bondskanselier

BERLIJN (ANP/DPA) - Klimaatactivisten hebben met oranje verf een muur beklad van het kantoor van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Op een foto van actiegroep Letzte Generation is te zien dat de tekst "Help! Jullie kinderen" is achtergelaten.

3 uur geleden
Moeder Navalny brengt bezoek aan graf

MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - De moeder van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft de dag na zijn uitvaart opnieuw zijn graf bezocht. Ook andere rouwende mensen kwamen daar zaterdag afscheid nemen.

5 uur geleden
Jemen meldt dat beschoten vrachtschip Rubymar is gezonken

ADEN (ANP/RTR) - De Jemenitische autoriteiten zeggen dat het vrachtschip Rubymar is gezonken. Het vaartuig bleef eerder verlaten achter op de Rode Zee nadat het onder vuur was genomen door Houthi-rebellen.

6 uur geleden