Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse band Wax Machine komt naar De Piek

Britse band Wax Machine komt naar De Piek

VLISSINGEN - De Britse band Wax Machine speelt zaterdag 2 april in De Piek. Het is het enige optreden dat de band tijdens hun huidige tournee in Nederland speelt. Wax Machine grijpt qua sound en stijl terug op de jaren zeventig met een eigentijdse draai. Liefhebbers van psychedelische muziek zullen zeker aan hun trekken komen.

Muziekaal bevindt Wax Machine zich in de voorhoede van een groeiende psychedelische scene. Denk dan aan King Gizzard and The Lizard Gizard. Maar ook vergelijkingen met Pink Floyd in de beginjaren, Soft Machine en Gong zijn zeker niet uit de lucht gegrepen. De band bracht twee jaar geleden ‘Earthsongs Of Silence’ uit, een plaat vol avontuurlijke, psychedelische en uiterst muzikale songs.

Hoewel hun sound en stijl onmiskenbaar Brits aan doen, is bandleider, zanger en gitarist Lau Ro afkomstig uit Brazilië en opgegroeid in Italië. Z’n tienerjaren bracht hij door in Brighton, in zijn woorden een magische kustplaats waar je invloeden van andere culturen en een hoopvreemde (muzikale) vogels vindt. Zodoende is Wax Machine weer een samensmelting van andere lokale creatieve bands, als Rokurokubi en Strange Cages. Isobel Jones voegt haar zoetgevooisde, vervreemdende vocalen en fluitspel toe.

Frankie
Voorprogramma is de Nederlandse artiest Frankie, die met begeleiding van Mooon een lekkere hippe set folkpsych serveert. Frankie was eerder bekend als Frankie Fuzz van de Ballet Bombs. Hij zingt zowel en Engels als in Nederlands en is daarin behoorlijk beinvloed door vroege Britse folk van Donavon, Syd Barrett en vooral ook door Boudewijn de Groot in z’n beginjaren. Frankie wordt begeleid door de beatband Mooon uit Brabant, tevens de band van de Franstalige zangeres Fleur. Kaarten voor de optredens zijn verkrijgbaar voor 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur. Het concert begint om 21 uur.

Meer uit Vlissingen

Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

2 dagen geleden
Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

3 dagen geleden
Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

3 dagen geleden
Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

3 dagen geleden
BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

4 dagen geleden
Padelbanen Oost-Souburg officieel in gebruik genomen

OOST-SOUBURG - Afgelopen zaterdag zijn de padelbanen van Tennis en Padel Club Souburg officieel in gebruik genomen. Wethouder Coen Bertijn verrichte de openingshandeling met het doorknippen van een lint. Het heeft wat voeten in aarde gehad voordat de twee padelbanen officieel konden worden geopend. Door het slechte weer liep de aanleg van de banen vertraging op en moest de opening drie keer worden uitgesteld.

4 dagen geleden
Duin en Strandtochten in Vlissingen

VLISSINGEN - Op de derde zaterdag in juli wordt de Duin en Strandtochten van WSV De Vrolijke Tippelaars georganiseerd.

5 dagen geleden