Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Breed pallet aan muziekstijlen in Manhuistuin

Breed pallet aan muziekstijlen in Manhuistuin

GOES - Het mocht zaterdag dan een kille Koningsdag zijn, het goede weer komt er toch echt aan. Met zomermaanden op komst beginnen zondag de Manhuistuinconcerten in Goes weer. Dit seizoen biedt de concertreeks voor iedereen wat wils. "Het is niet meer alleen het zware, serieuze werk."

Joop Mul en Tini Ouwendijk van de Commissie Manhuistuinconcerten kijken uit naar het nieuwe seizoen dat zondag begint met een concert van het Senioren Orkest Zeeland. “De muziektent is opnieuw in de verf gezet, waardoor hij er weer prachtig uitziet, het groen is aangepakt en er ligt nieuw grind in de paadjes”, vertelt Mul, die zegt dat de opknapbeurt te danken is aan de goede band met de gemeente Goes. Die band wordt onderstreept door burgemeester Margo Mulder, die de concertreeks zondag officieel opent.

Bevrijdingsdag

De commissie heeft er bewust voor gekozen om op Bevrijdingsdag van start te gaan. “Eens in de vijf jaar vieren we Bevrijdingsdag, maar het leek ons leuk om het nu niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan”, aldus Ouwendijk. Het Senioren Orkest Zeeland, dat bestaat uit ruim veertig 55-plussers en onder leiding staat van dirigent Sjaak Laroes, brengt zondag nummers ten gehore die een link met de oorlog en de bevrijding hebben.

Klarinet

Op de tweede zondag van het seizoen staat er een minstens net zo bijzonder optreden gepland. Dan komt het klarinetkwartet van de Koninklijke Luchtmacht naar Goes. Het viertal is zeer ervaren en staat bekend om zijn Mini en Maxi-achtige acts tussendoor de nummers. “We willen zoveel mogelijk soorten muziek programmeren”, zegt Mul, die hoopt dat daardoor veel nieuwe mensen naar de concerten komen.

Muziekschool

Daardoor heb je dit seizoen zowel traditionele Manhuistuin-acts zoals Brassband Excelsior, het Zeeuws Mannenkoor en shantykoor Het Veerse Scheepstuig, dat vorig jaar maar liefst 800 man naar de Manhuistuin trok, als misschien minder voor de hand liggende concerten van de bigband van de Zeeuwse Muziekschool, saxofoonkwartet Meet5Reed en The Bellringers en het salonorkest Het Zeeuws Elftal. “We staan open voor iedereen en als het gezelschappen niet lukt om anderhalf uur lang te spelen, dan stimuleren we samenwerkingen.”

Steenworp

Gemiddeld komen er zo’n 250 mensen af op de concerten, die vanwege de samenwerking met de twee kerken op een steenworp afstand altijd doorgaan. “In de twee jaar dat wij betrokken zijn hebben we dat slechts één keer moeten doen”, zegt Ouwendijk.

Het Senioren Orkest Zeeland begint zondag om 12.00 uur. Bij slecht weer wijkt de organisatie uit naar de H. Maria Magdalenakerk. Zoals altijd is de toegang gratis. Kijk voor meer informatie op www.manhuistuinconcerten.nl.

Meer uit Beveland

'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

2 uur geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

6 uur geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

10 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

11 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

11 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

13 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

1 dag geleden