Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Breed palet aan muziekstijlen in Manhuistuin

Breed palet aan muziekstijlen in Manhuistuin

GOES - Het mocht zaterdag dan een kille Koningsdag zijn, het goede weer komt er toch echt aan. Met zomermaanden op komst beginnen zondag de Manhuistuinconcerten in Goes weer. Dit seizoen biedt de concertreeks voor iedereen wat wils. "Het is niet meer alleen het zware, serieuze werk."

Joop Mul en Tini Ouwendijk van de Commissie Manhuistuinconcerten kijken uit naar het nieuwe seizoen dat zondag begint met een concert van het Senioren Orkest Zeeland. “De muziektent is opnieuw in de verf gezet, waardoor hij er weer prachtig uitziet, het groen is aangepakt en er ligt nieuw grind in de paadjes”, vertelt Mul, die zegt dat de opknapbeurt te danken is aan de goede band met de gemeente Goes. Die band wordt onderstreept door burgemeester Margo Mulder, die de concertreeks zondag officieel opent.

Bevrijdingsdag

De commissie heeft er bewust voor gekozen om op Bevrijdingsdag van start te gaan. “Eens in de vijf jaar vieren we Bevrijdingsdag, maar het leek ons leuk om het nu niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan”, aldus Ouwendijk. Het Senioren Orkest Zeeland, dat bestaat uit ruim veertig 55-plussers en onder leiding staat van dirigent Sjaak Laroes, brengt zondag nummers ten gehore die een link met de oorlog en de bevrijding hebben.

Klarinet

Op de tweede zondag van het seizoen staat er een minstens net zo bijzonder optreden gepland. Dan komt het klarinetkwartet van de Koninklijke Luchtmacht naar Goes. Het viertal is zeer ervaren en staat bekend om zijn Mini en Maxi-achtige acts tussendoor de nummers. “We willen zoveel mogelijk soorten muziek programmeren”, zegt Mul, die hoopt dat daardoor veel nieuwe mensen naar de concerten komen.

Muziekschool

Daardoor heb je dit seizoen zowel traditionele Manhuistuin-acts zoals Brassband Excelsior, het Zeeuws Mannenkoor en shantykoor Het Veerse Scheepstuig, dat vorig jaar maar liefst 800 man naar de Manhuistuin trok, als misschien minder voor de hand liggende concerten van de bigband van de Zeeuwse Muziekschool, saxofoonkwartet Meet5Reed en The Bellringers en het salonorkest Het Zeeuws Elftal. “We staan open voor iedereen en als het gezelschappen niet lukt om anderhalf uur lang te spelen, dan stimuleren we samenwerkingen.”

Steenworp

Gemiddeld komen er zo’n 250 mensen af op de concerten, die vanwege de samenwerking met de twee kerken op een steenworp afstand altijd doorgaan. “In de twee jaar dat wij betrokken zijn hebben we dat slechts één keer moeten doen”, zegt Ouwendijk.

Het Senioren Orkest Zeeland begint zondag om 12.00 uur. Bij slecht weer wijkt de organisatie uit naar de H. Maria Magdalenakerk. Zoals altijd is de toegang gratis. Kijk voor meer informatie op www.manhuistuinconcerten.nl.

Meer uit Beveland

Auto in sloot Westerscheldetunnelweg Borssele

BORSSELE - Bij de Westerscheldetunnelweg (N62) in Borssele is vrijdagmiddag een auto in een sloot terecht gekomen. Eén persoon is gewond geraakt. De hulpdiensten zijn ter plekke.De alarmcentrale stuurde onder meer enkele brandweerwagens op pad nadat rond 14.30 uur melding was gemaakt van een voertuig dat te water was geraakt tussen de Westerscheldetunnel en het tolplein bij Borssele. Ter plaatse bleek een auto in een sloot te liggen. De inzet van de opgeroepen brandweerduikers bleken niet nodig te zijn.De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde rond 15.00 uur dat de bestuurder uit het voertuig was en dat de persoon aanspreekbaar was. Het slachtoffer wordt overgedragen aan de ambulancedienst. Voor zover bekend is de persoon niet ernstig gewond geraakt. Volgens de politie is het ongeluk veroorzaakt door aquaplaning.In verband met het ongeval is er tussen de Oostbuis (rijrichting Borssele) en het tolplein van de Westerscheldetunnel één rijstrook afgesloten. Een berger is opgeroepen om de auto te takelen.

2 uur geleden
Jarig Ovezande klaar voor 42e editie van Klomppop

OVEZANDE - In jubilerend Ovezande - het dorp bestaat 700 jaar - begint vrijdag de 42e editie van Klomppop. Op sportterrein De Fazant klinkt tot en met zondag (26 mei) veel muziek, er is straattheater en er zijn voor jong en oud veel extra activiteiten.

4 uur geleden
Bevelandse muziekverenigingen houden play-in voor leerling-muzikanten in Kapelle

KAPELLE - Om leerling-muzikanten extra te enthousiasmeren voor muziek bundelt een aantal muziekverenigingen in Noord- en Zuid-Beveland de krachten. Dat resulteert in een play-in op 15 juni in Kapelle. De derde editie inmiddels.

6 uur geleden
100-jarige Lena Marcusse uit Colijnsplaat bedolven onder cadeaus

COLIJNSPLAAT - "Nog nooit bezocht ik een 100-jarige die zóveel cadeautjes had gekregen", zei burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland donderdag in de versierde huiskamer van zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat, waar Lena Marcusse het stralende middelpunt was. Rian Krijger had voor de jarige een oproep voor cadeautjes op Facebook gezet en daaraan is massaal gehoor gegeven.

1 dag geleden
'Duurste 10.000 meter van Zeeland' op atletiekbaan Goes

GOES - Op vrijdag 24 mei wordt op de atletiekbaan van AV'56 in Goes een avondwedstrijd gehouden. 'De nadruk ligt op de werp- en springnummers, maar er staat ook een bijzondere 10.000 meter op het programma', laat de sportclub weten. 'Veel atleten, uit alle hoeken van het land, hebben zich al ingeschreven.'

1 dag geleden
RIVM zoekt deelnemers voor enquête over PFAS

HEINKENSZAND - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zoekt inwoners van de Westerschelde-gemeenten die een vragenlijst over PFAS willen invullen. Het gaat de gemeenten Kapelle, Reimerswaal, Borsele, Veere, Vlissingen, Hulst, Terneuzen en Sluis.

1 dag geleden
Westerscheldetunnel volgende week avond en nacht dicht voor onderhoud

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel is dinsdag van 19.30 uur tot woensdag 5.00 uur dicht voor onderhoudswerk.

2 dagen geleden