Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brede School Sint-Annaland gaat afval scheiden!

Brede School Sint-Annaland gaat afval scheiden!

SINT ANNALAND - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft de aftrap gegeven voor het onderwijsproject ‘RONDOMM Afval Scheiden’. Dit deed hij op het schoolplein van de Brede School in Sint-Annaland.

Het project is ontwikkeld door het Natuurpodium, in opdracht van de gemeente Tholen, in samenwerking met de Natuurouderwerkgroep Tholen. De afkorting RONDOMM staat voor Recycle, Ontwerp, Natuur, Duurzaamheid, Onderwijs en Maatschappelijke Meerwaarde. Leerlingen van de bovenbouw van Obs De Casembroot en VCPOZ School met De bijbel krijgen een gastles van het Natuurpodium. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met opdrachten en activiteiten over het scheiden en hergebruiken van (verpakkings)afval.

Klaar voor de toekomst

Voor het omgaan met afval geldt: jong geleerd, is oud gedaan. Met dit project leren de leerlingen hoe ze afval kunnen scheiden en waarom dit belangrijk is. Als afval goed gescheiden wordt ingeleverd kan het vaak worden hergebruikt. Grondstoffen worden zo hergebruikt om nieuwe producten te maken. De leerlingen ontdekken dat naast het scheiden van afval, ook het verminderen van afval in de school bijdraagt aan een beter milieu. Als kinderen leren dat ze verantwoordelijk zijn voor hun eigen afval, dan gaan ze later zorgvuldig om met afval. De opdrachten zijn onderwijskundig gebaseerd op 21-eeuwse vaardigheden en verschillende manieren van leren, waardoor ieder kind zich aangesproken voelt bij de verschillende opdrachten.

Meerdere scholen

Het ontdekkend leren duurt twee weken, waarna de scholen afval blijven scheiden in de klas. Vorig jaar startte de basisschool Sint Anthonius in Oud-Vossemeer als proef. Insteek is dat de komende jaren meerdere scholen in de gemeente Tholen vrijwillig starten met het afval scheiden in de klas.

Iedereen doet wat

Binnen de gemeente Tholen gaat iedereen aan de slag met duurzaamheid, waarbij er wordt aangesloten bij de landelijke campagne ‘Iedereen doet wat’. In Sint-Annaland gaan de scholen nu aan de slag met circulariteit.

Meer uit Tholen

Na vier jaar afwezigheid was het Thools Bierfestival terug met ruim 200 bezoekers

THOLEN - Na vier jaar afwezigheid bracht het Thools Bierfestival afgelopen zaterdag opnieuw bierliefhebbers samen in de stad. De derde editie van dit evenement trok maar liefst tweehonderd enthousiaste bezoekers naar de binnenplaats van de Gasthuiskapel. Charel Wolvekamp, medeorganisator van het bierfestival, beschouwt deze ‘supergeslaagde dag’ als een groot succes: “We hadden geluk met het weer en de stemming was fantastisch.”

14 uur geleden
Waterfront in opstand tegen 'dreigende' hoogspanningsstation in Halsteren

THOLEN - Bewoners van de Waterfront in Tholen zijn bezorgd over de mogelijke komst van een hoogspanningsstation aan de overkant van het Schelde-Rijnkanaal. Hoewel het station niet op Thools grondgebied zal liggen, uiten de bewoners hun zorgen over verstoring van het uitzicht, geluidsoverlast en stralingsgevaar.

1 dag geleden
Deze 8 verenigingen op Tholen gaan weer loten verkopen via de Grote Clubactie

THOLEN - De Grote Clubactie gaat op zaterdag 23 september weer van start en dit jaar doen acht Thoolse verenigingen mee. Dit initiatief biedt verenigingen de kans extra inkomsten te genereren voor hun activiteiten door de verkoop van loten. Een lot kost 3 euro per stuk, waarvan 80 procent naar de club gaat.

2 dagen geleden
Tholen maakt zich op voor Nationale Burendag

THOLEN - De jaarlijkse Nationale Burendag staat voor de deur en belooft op zaterdag 23 september een dag vol gezelligheid en verbinding te worden in de gemeente Tholen. In de provincie Zeeland zijn 124 activiteiten aangemeld. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8213 activiteiten. Zo maken organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts bekend. 

3 dagen geleden
Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

3 dagen geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

3 dagen geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

4 dagen geleden