Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BREAKING: Speciekuip uit Schelde-Rijnkanaal bevat stoffelijke resten van vermiste loodgieter

BREAKING: Speciekuip uit Schelde-Rijnkanaal bevat stoffelijke resten van vermiste loodgieter

OUD-VOSSEMEER - In de speciekuip die vorige week ter hoogte van Oud-Vossemeer uit het Schelde-Rijnkanaal werd gehaald zitten stoffelijke resten van de vermiste loodgieter Johan van der Heyden. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt. De familie van Van der Heyden is door de politie in kennis gesteld over de vondst. Het onderzoek in de zaak gaat door.

Sinds de avond van zondag 2 juni 2019 was niets meer vernomen van Johan van der Heyden uit het Belgische Lint. De politie ging er al langere tijd van uit dat hij niet meer in leven was. 

Een tijd terug werd ook al in het Schelde-Rijnkanaal gezocht, maar er werd toen niets gevonden. Ook op ander plaatsen werd al tevergeefs naar hem gezocht. Donderdag jongstleden was het wel raak. Er waren geruchten dat Van der Heyden in een beton zou zijn gegoten en in een speciekuip in het water gegooid. In het water werd donderdag om 15.00 uur inderdaad een speciekuip met beton aangetroffen. De kuip werd uit het water gehaald en naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebracht voor verder onderzoek. Daaruit is gebleken dat zich hierin de resten van de man bevonden. "Een ontzettend belangrijke vondst voor het onderzoeksteam en de familie van Johan, die duidelijkheid geeft over zijn lot", aldus woordvoerder Willem-Jan Uytdehage van de politie.

De 56-jarige loodgieter vertrok op zondag 2 juni vorige jaar vanuit België met zijn bestelwagen en keerde niet meer terug. De Belgische en Nederlandse politie hielden in oktober meerdere personen aan, waaronder prostituee Wanda van R. uit Zoersel. Ook haar vriend Nicky S. en haar twee zonen belandden in de cel. De twee jongens legden een gruwelijke verklaring af. Volgens hen maakten Wanda en Nicky een groot kampvuur en lieten daarin de lichaamsdelen van Van der Heyden één voor één verdwijnen. De getuigenverklaringen komen overeen met meldingen van een buurtbewoner uit het woonwagenkamp in Steenbergen.

In de zaak rond de vermiste loodgieter heeft de politie in de tussentijd zeven aanhoudingen verricht.

Doorbraak in onderzoek Johan van der Heyden: dankzij zorgvuldig onderzoek van @NedForInst stoffelijke resten gevonden in speciekuip. #Steenbergen https://t.co/B4hHLpBTIg pic.twitter.com/4LdEdDk7Nj

— PolitieRoosendaal eo (@Politie_Rdaal) January 28, 2020

Meer uit Tholen

'Gemiddelde wachttijd voor woning op Tholen is 8,5 maanden'

THOLEN -  Als je op Tholen op zoek bent naar een woning, moet je nu ongeveer 8,5 maanden wachten. Dat heeft de gemeente laten weten in de antwoorden op de vragen van Roy Zeilstra van GroenLinks/PvdA. “Dit is een ontspannen woningmarkt, van 6 tot 10 maanden wordt getypeerd als ontspannen."

3 uur geleden
Mogelijk nieuwe Avondvierdaagse in Flupland: 'De dames zijn erg enthousiast'

SINT-MAARTENSDIJK/SINT PHILIPSLAND - In Flupland wordt al sinds 2019 geen Avondvierdaagse meer gehouden. Een gemis voor het dorp, vindt Sportdorp Sint Philipsland. Daarom zijn een aantal vrijwilligers actief bezig om het wandelfeest weer terug te brengen.

17 uur geleden
Van der Jagt scoort 50e doelpunt en helpt SC Stavenisse aan eerste punten [SPEELRONDE 10]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 2 december allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 10.

19 uur geleden
Storing bij Rabobank: Klanten zien '0 euro' op hun rekeningen

Door een landelijke storing kunnen klanten van de Rabobank problemen ondervinden bij betalen via Ideal. Ook op de app van de Rabobank zijn de problemen zichtbaar. Vele gebruikers kunnen momenteel niet zien wat voor saldo er op de rekeningen staat. 

22 uur geleden
Zorgboerderij uit Oud-Vossemeer zamelt met escaperoom geld in voor ALS

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer hebben ze iets bijzonders bedacht om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Zorgboerderij Praktijk Intzadel opent op zaterdag een escaperoom, waar je als groep 15 minuten de tijd krijgt om te ontsnappen. Het geld dat wordt opgehaald met deze escaperoom gaat volledig naar 3FM Serious Request.

1 dag geleden
Ruim 650 vogels en veel bezoekers bij tentoonstelling Vogelvreugd [FOTOALBUM]

SINT-ANNALAND - Vogelvereniging Vogelvreugd heeft op 24 en 25 november haar bijzondere tentoonstelling gehouden in de Wellevaete te Sint-Annaland. Bijna vijftig vogelliefhebbers uit Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland hadden gezamenlijk 651 vogels ingeschreven.

1 dag geleden
Automobilist ziet fietser over het hoofd op oversteekplaats Grindweg

THOLEN - Een fietser is maandagmiddag aangereden door een auto op de Grindweg. Het ongeval gebeurde op de oversteekplaats ter hoogte van het Terreplein. De fietser wilde oversteken en werd over het hoofd gezien door de automobilist, die vervolgens de persoon aanreed.

1 dag geleden