Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bravis ziekenhuis rookvrij per 31 mei 2019

Bravis ziekenhuis rookvrij per 31 mei 2019

ROOSENDAAL - Op vrijdag 31 mei (Wereld niet roken dag) is het zover. Vanaf die datum is het Bravis ziekenhuis volledig rookvrij. Er mag er niet meer gerookt worden in de gebouwen en op de buitenterreinen. De rookfaciliteiten zijn verdwenen en met borden en tegels wordt de rookvrije zone gemarkeerd.

Bianka Mennema, lid Raad van Bestuur, licht toe: "In het Bravis ziekenhuis zetten we ons continu in om ziekte te bestrijden en gezondheid te bevorderen. We vragen aandacht voor preventie en stimuleren een gezonde leefstijl. We voelen ons met elkaar verantwoordelijk voor een gezonde en schone omgeving en hebben ook zelf een voorbeeldfunctie. Wij vinden dat roken daar niet meer bij past. Want actief én passief roken is schadelijk voor de gezondheid; van rokers, van omstanders en van het ongeboren kind. Met het rookvrij beleid ondersteunen wij de landelijke beweging naar een rookvrije generatie en dragen we bij aan een gezonde start."

Geen uitzondering
Het rookverbod geldt voor alle rookwaar en voor iedereen: voor patiënten, bezoekers, medewerkers, leveranciers, externe medewerkers en iedereen die het terrein van het Bravis ziekenhuis betreedt.

OndersteuningHet Bravis ziekenhuis stimuleert en adviseert patiënten zoveel mogelijk om te stoppen met roken en biedt daar ondersteuning bij aan, zowel tijdens opname als daarna. In het ziekenhuis werken twee rookstopcoaches. Dat zijn speciaal opgeleide longverpleegkundigen. Buiten hun opname kunnen patiënten individueel of in een groep meedoen met het stoppen-met-roken-programma van Zorggroep West Brabant. 
Ook medewerkers worden gestimuleerd om te stoppen. "Onlangs hebben we voor onze rokende collega's en hun partners een cursus stoppen-met-roken georganiseerd. De aula zat vol. Het is mooi om te zien hoe iedereen zijn best doet een bijdrage te leveren aan het rookvrij beleid en daarmee ook het goede voorbeeld te geven," aldus Bianka.

Nieuwe bestemming voor abri's
Vooruitlopend op vrijdag 31 mei zijn woensdag alle rookfaciliteiten binnen en buiten verwijderd, waaronder de rookabri's. Deze abri's worden gereinigd en krijgen binnenkort een gezonde en sportieve nieuwe bestemming bij hockeyclub  De Pelikaan in Roosendaal en Jeu de Boulesvereniging Petangeske in Bergen op Zoom. 

Opstekertje
In het rood gehulde complimentenmeisjes deelden woensdag 29 mei attenties en een persoonlijk complimentje uit aan patiënten en bezoekers. Met deze leuke opstekertjes vestigden ze zo ook de aandacht op Bravis Rookvrij. "We kregen alleen maar positieve reacties," vertelt een van hen. "Iedereen vindt het eigenlijk wel logisch dat je in en om een ziekenhuis niet mag roken."

Meer uit Tholen

Pupillen van Olympia Tholen succesvol tijdens turnwedstrijd in Vlijmen

THOLEN - Voor de tweede kwalificatiewedstrijd moesten de pupillen niveau 6 en 7 zaterdag 2 maart afreizen naar Vlijmen. Na deze wedstrijd is het afwachten of we met de teams en individueel de finales hebben behaald. Maar eerst maar eens lekker turnen. 

2 uur geleden
Bewoners van Flupland vrezen voor komst nieuwe wijk Aan de Kreek

SINT PHILIPSLAND - Een straat in Sint Philipsland vreest voor een nieuwe woonwijk aan de westkant van het dorp. De gemeente Tholen wil daar zo'n 100 nieuwe woningen realiseren. Buurtbewoners dienden vijf bezwaren in tegen het plan. Ze zijn vooral bezorgd over het verdwijnen van hun uitzicht, toenemende verkeersstromen en mogelijke waardedaling van hun huizen. Ook uiten ze kritiek op onduidelijken en verkeerdere berekeningen.

5 uur geleden
Lars bevrijdt Tholense Boys in slotfase en NOAD'67 blijft in titelrace [SPEELRONDE 14]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 2 maart allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 14.

8 uur geleden
Jong en oud bestrijdt zwerfafval langs de Oosterschelde: 'Lijkt wel strandjutten'

SINT-MAARTENSDIJK - Gewapend met een vuilniszak, handschoenen en een prikstok ging een gemêleerd gezelschap van meer dan dertig personen, jong en oud, het zwerfafval te lijf tijdens de gezamenlijke opruimactie Schone Schelde. 

11 uur geleden
Aan de keukentafel met Natasja Ooms: 'Mijn enthousiasme en drive zijn echt mijn kracht'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Natasja Ooms, eigenaresse van Keijzerskroon. 

1 dag geleden
Marechaussee vindt bij controle meer dan 40.000 euro onder vloermat van voertuig

HALSTEREN- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle heeft de Marechaussee afgelopen week meer dan 40.000 euro gevonden onder de vloermat van een Frans voertuig. Dit gebeurde tijdens een controle op de A4 nabij de afrit Tholen. De bestuurder en zijn bijrijder zijn aangehouden op verdenking van witwassen. 

1 dag geleden
Trouwen wordt steeds duurder: Dit kost een bruiloft in Zeeland

ZEELAND - Een Zeeuwse bruiloft kostte vorig jaar gemiddeld 21.926 euro. Deze trouwkosten zijn hoger dan elders in het land. Vooral de kosten voor de catering zijn in Zeeland duurder dan in andere provincies.

1 dag geleden