Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brasserie hanteert bezorg- en afhaalservice: 'Ik kan ook achter de geraniums gaan zitten'

Brasserie hanteert bezorg- en afhaalservice: 'Ik kan ook achter de geraniums gaan zitten'

SINT-ANNALAND - Brasserieën, cafetaria's, pizzeria's en tal van andere eetgelegenheden moeten in deze corona crisistijd op een andere manier hun klanten bedienen door de strenge voorschriften van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Brasserie De Deu-Braek in Sint-Annaland hanteert sinds woensdag de bezorg- en afhaalservice. "Ik kan ook thuis achter de geraniums gaan zitten, maar daar wordt ik helemaal niet blij van", zegt eigenaar André van Ast.

Omzet

Voor de omzet die hij uit deze service haalt, hoeft hij het niet te doen. "Want die is misschien net tien procent van wat ik normaal draai. Dat komt mede omdat we een café hebben wat goed loopt, maar daar genereren we op dit moment natuurlijk geen omzet mee. Maar de mensen waarderen de bezorg- en afhaalservice wel enorm."

Steunmaatregelen

De regering heeft goede steunmaatregelen aangekondigd, waar Van Ast in elk geval vertrouwen uit put voor de toekomst. "Want het is duidelijk dat we heel veel inkomsten missen op deze manier. En dan is het nu gelukkig nog geen voorjaar met onder andere Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Dat zijn voor ons doorgaans helemaal topdagen. Hoewel het op dit moment nog verre van zeker is of we dan weer in de normale status zitten."

Meer uit Tholen

Ontmoeting en eerbetoon op Zeeuwse Veteranen Dag

ZEELAND - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.

30 minuten geleden
Weerbericht Tholen: “Tropische dagen met 'plaknachten' op komst"

THOLEN - Tover je zwemkleding en zonnebrand maar vast uit de kast, want dit weekend wordt het tropisch warm. Dat meldt weeronline. Vanaf vrijdag loopt de temperatuur op naar zo’n dertig graden. En lokaal kan het zelfs nog warmer worden.

3 uur geleden
Provincie stelt opnieuw geld beschikbaar voor aanpak verouderde woningen

THOLEN - Er is weer geld beschikbaar voor de aanpak van verouderde woningen. De provincie Zeeland heeft de subsidieregeling Provinciale Impuls Wonen (PIW) opengesteld tot en met 1 november 2023.

6 uur geleden
Scouting Heenetrecht start petitie tegen aanlegsteiger cruiseschepen

THOLEN - Scouting Heenetrecht is een petitie gestart tegen de (mogelijke) komst van een aanlegsteiger voor cruiseschepen in de haven van Tholen. Inmiddels hebben al bijna 1000 mensen deze petitie getekend. De gemeente Tholen heeft plannen om in de haven, aan de buitenzijde van de keersluis, een aanlegsteiger met plaats voor twee cruiseschepen te realiseren. Voor Scouting Heenetrecht betekent dit het einde van het laatste stukje vaarwater in de haven van Tholen voor ruim 100 jeugdleden. Daarom zijn zij onlangs een petitie gestart tegen de komst van de steiger. “De plannen voor de nieuwe aanlegsteiger in de haven van Tholen betekenen het einde van het vaarwater waar Scouting Heenetrecht nu het spel speelt”, aldus de scouting. “Varen naar het Zoommeer op 3,5 kilometer afstand brengt kosten en risico met zich mee. Het huidige vaarwater zal ook worden gebruikt door grote cruiseschepen (met een lengte van 90 tot 135 meter). Het verplaatsen van het Zoommeer brengt ons langs een van de drukst bevaren kanalen van Nederland.”

1 dag geleden
'Geen Kind Achterop': Lever een tweedehands fiets in om kinderen in armoede te helpen

SINT MAARTENSDIJK - Stichting Leergeld organiseert op zaterdag 10 juni in samenwerking met het ANWB Kinderfietsenplan een grote fietsinzamelingsactie in Zeeland met de titel: ‘Geen Kind Achterop’. 

1 dag geleden
A4 tussen knooppunt Markiezaat en Belgische grens nachtje dicht door werkzaamheden

THOLEN - De A4 tussen knooppunt Markiezaat en de Belgische grens is volgende week een nachtje dicht wegens werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via gele borden.

1 dag geleden
Auto in de sloot na eenzijdig ongeval op Oud Vossemeersedijk: bestuurder spoorloos

THOLEN - Aan de Oud Vossemeersedijk heeft zojuist een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Bij het voertuig werd geen bestuurders aangetroffen. 

2 dagen geleden