Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brasserie De Zeezot: doorzetten tijdens de milde lockdown

Brasserie De Zeezot: doorzetten tijdens de milde lockdown

WESTKAPELLE - Bij Brasserie De Zeezot in Westkapelle zijn ze inmiddels wel gewend aan de veranderingen die de coronacrisis keer op keer met zich meebrengt. “Wij balen er natuurlijk ook van”, zegt Linda Peene, mede-eigenaar van het restaurant aan de Zuidstraat, “maar we proberen er keer op keer maar gewoon het beste van te maken.”

Daarmee overdrijft Peene niet. Als je door de tijdlijn van de Facebookpagina van het populaire restaurant scrolt zie je meteen hoe actief het team het afgelopen jaar continu is gebleven. Tijdens de lockdowns werd er al snel overgeschakeld naar take away, chef Sebastiaan Dekker maakte live cooking video’s voor de gasten die thuis zelf aan de slag wilden, en in het voorjaar werd het terras van de zaak omgetoverd tot een fraaie serre. “Dat was precies op tijd voor de eerste versoepelingen, waarbij gasten weer op het terras mochten”. 

Maar hoe flexibel Linda en Sebas ook zijn; ze hopen toch vooral dat de openingstijden straks weer verruimd worden. Peene: “dit is natuurlijk beter dan een volledige lockdown, maar in de praktijk betekenen de maatregelen dat we constant bezig zijn onszelf aan te passen. Zo hebben we deze week weer een zogenoemd amuseweekend, met een luxe 5-gangen menu en heerlijke bijpassende wijnen. Normaal gesproken draaien we die weekenden in de avonduren, nu bieden we het aan als lunch en als vroeg diner, waarbij we gasten al tussen 15.00 en 16.00 uur ontvangen in het restaurant. Het is te doen hoor, maar geef ons toch maar het oude normaal.”

Meer uit Middelburg

Guillermo van Pamelen 6e op het WK karten in Portugal

MIDDELBURG - De Middelburgse karter Guillermo van Pamelen is afgelopen week 6e geworden bij het Wereldkampioenschap Karten in Portugal. In het Portugese Viana do Castelo waren 138 rijders uit 17 verschillende landen aanwezig om te strijden voor de wereldtitel. In acht voorrondes konden de rijders punten verzamelen om zich uiteindelijk te plaatsen voor de twee halve finales (de beste 64 rijders) en de finale (de beste 32 rijders).

9 uur geleden
Expositie schilderijen

AAGTEKERKE - Van 3 tot en met 13 augustus exposeert Ineke Koole met haar werk in Galerie BANK Aagtekerke.

10 uur geleden
Snuffelmarkt Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 13 augustus is er weer de snuffelmarkt op de Markt in Middelburg. 

10 uur geleden
Derde zomeravondconcert op stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Op zaterdag 13 augustus geeft stadsbeiaardier David van der Vlies het 3e zomeravondconcert op het stadhuiscarillon van Veere. Het concert is vanaf 19uur live te volgen in een mooie luistertuin.

12 uur geleden
Standwerkersconcours tijdens ‘Dolle Donderdag’ in Middelburg

MIDDELBURG - Op donderdag 11 augustus wordt in de Lange Delft weer het jaarlijkse standwerkersconcours gehouden. Zo’n vijfentwintig standwerkers gaan de strijd aan om te bepalen wie de beste standwerker is. Het spektakel begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

13 uur geleden
Wilma Atsma nieuwe interim gemeentesecretaris gemeente Veere

DOMBURG - Vanaf 9 augustus zal Wilma Atsma starten bij de gemeente Veere als interim gemeentesecretaris. Zij volgt de onlangs gestopte Peter Brakman op.

2 dagen geleden
Slaapstrandhuisjes in Veere voor vluchtelingen

VEERE - Op het voormalig voetbalveld aan de Veerseweg in de stad Veere worden er in oktober zes slaapstrandhuisjes geplaatst. De strandhuisjes worden gebruikt voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen.

2 dagen geleden