Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brassband Crescendo Oostkapelle bestaat 125 jaar

Brassband Crescendo Oostkapelle bestaat 125 jaar

OOSTKAPELLE - Brassband Crescendo uit Oostkapelle bestaat in 2023 125 jaar. Voor de vereniging is dat natuurlijk een bijzondere reden om van de jaarlijkse uitvoering een muzikaal feestje te maken. 

Bovendien is dirigent Dick Broers alweer 10 jaar dirigent van Crescendo, een extra reden voor een feestelijke muzikale avond.  Dick is o.a. ook dirigent van de Blue Jeans Big Band en daarom is deze band uitgenodigd om het jubileumjaar van Crescendo en van Dick Broers extra luister bij te zetten. En als klap op de vuurpijl zal ook Isabel Provoost haar medewerking aan deze jubileumuitvoering verlenen. Kortom, de uitvoering op 25 maart zal een muzikaal feestje worden waarin afwisselend Crescendo en de Bigband al dan niet gezamenlijk met Isabel Provoost zullen optreden. 

Brassband Crescendo is in 1898 opgericht als fanfare orkest. In 1968, 45 jaar geleden, werd het orkest getransformeerd naar een Brassband. Crescendo is ene begrip in Oostkapelle en naast de jaarlijkse uitvoering treedt de band regelmatig op zoals op Koningsdag, bij de intocht van Sinterklaas en op de Oostkapelse dag. Crescendo probeert ook de jeugd warm te maken voor de brassband muziek en werkt hiervoor samen met Brassband Middelburg.

The Blue Jeans Big Band is opgericht in 1977 door jonge muzikanten van het Zeeuws Jeugdorkest tijdens een tournee door Engeland. De huidige leden zijn afkomstig uit heel Zeeland. Het repertoire bestaat voornamelijk uit originele arrangementen van bigbands uit de Swingperiode. Grote inspirator is de muziek van Count Basie. Maar ook schuwt de band muzikale uitspatjes niet. Sinds 2007 staat de band onder leiding van Dick Broers.

Isabel Provoost zingt al vanaf haar jongste jaren. In 2014 deed ze mee aan The Voice Kids en in 2017 aan The Voice en werd bij beide tweede. Sindsdien timmert ze hard aan de weg, zowel solo, met haar band als samen met grote namen in de muziek. Haar zelfgeschreven liedjes vertellen een persoonlijk verhaal geïnspireerd door persoonlijke gebeurtenissen. Met haar nieuwe album is ze gegroeid naar het genre waar ze zich het liefst in thuis voelt: R&B.

Meer uit Middelburg

Kunst-en cultuurroute Middelburg is 'Vol Kunst'

Tijdens de Kunst- en cultuurroute zondag 2 juni zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg geopend van 13.00 tot 17.00 uur. 

2 uur geleden
Zomerverwachting: warme en wisselvallige zomer

REDACTIE - We moeten ons waarschijnlijk opmaken voor een warme en wisselvallige zomer. Het kletsnatte weer van deze lente zet niet door, maar wel blijft het wisselvallig en warm. De kans op zomerse warmte is groter dan gebruikelijk, maar ook regen- en onweersbuien zijn vaak van de partij. Dat blijkt uit een blik op de seizoensmodellen en andere indicatoren voor de komende zomer.

5 uur geleden
De Zeeuwse Leefstijlroute: werken aan een gezonde leefstijl

MIDDELBURG - Persoonlijke doelen, verbeteren van de conditie, verminderen van medicijngebruik, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het leefstijlprogramma 'De Zeeuwse Leefstijlroute' die ook in de gemeente Middelburg weer van start gaat.

22 uur geleden
Informatiemarkt fiets- en autoparkeerbeleid: 'zoeken naar balans'

MIDDELBURG - Gemeente Middelburg wil een plaats zijn en blijven waar je prettig kan wonen, werken en recreëren. In verband met de te verwachten groei van het aantal inwoners is het noodzakelijk om het fiets- en autoparkeerbeleid anders te organiseren. We gaan voor een autoluwe binnenstad met meer ruimte voor ontmoeting, bewegen en groen. Het parkeerbeleid voor fietsen en auto's is, als onderdeel van de omgevingsvisie 2050, een belangrijk instrument dat we kunnen inzetten om de stad leefbaar en bereikbaar te houden.

1 dag geleden
Vrouw onder invloed belandt met auto in sloot op de Oude Vlissingseweg [UPDATE]

MIDDELBURG- Op de Oude Vlissingseweg, ter hoogte van het tankstation, is zaterdagavond een vrouw met haar auto de sloot in gereden. De ter plaatse gekomen politie nam een alcoholtest af bij de vrouw. Omdat de test positief was werd de vrouw aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. 

1 dag geleden
Twee scooters komen met elkaar in botsing op de Pottenmarkt

MIDDELBURG- Op de Pottenmarkt zijn zaterdagmiddag twee scooters met elkaar in botsing gekomen. Beide bestuurders werden ter plekke medisch onderzocht door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. Niemand hoefde overgebracht te worden naar het ziekenhuis. Beide scooters liepen schade op door het ongeval.

1 dag geleden
Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Adrie Gideonse die gepubliceerd werd. 

1 dag geleden