Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brandweerman Arco Kunst: ‘Als de pieper gaat, dan ben je er.’

Brandweerman Arco Kunst: ‘Als de pieper gaat, dan ben je er.’

Arco Kunst is 57 jaar oud en woont in Sint Philipsland. Een groot deel van zijn leven staat in het teken van de brandweer. Hij werkt bij de brandweer Zeeland en is daar verantwoordelijk voor onder andere de opleidingen. Naast instructeur is hij ook docent. 

Arco werd in 1977 lid van de jeugdbrandweer. Sindsdien heeft hij verschillende brandweerfuncties vervuld. Hij vindt het geen probleem om ook bij nacht en ontij uit bed geroepen te worden. “De drijfveer bij de brandweer is dat je mensen wilt helpen die in nood zitten en hulp nodig hebben. Als je die drijfveer hebt, dan is daar geen tijd aan gebonden. Als de pieper gaat, dan ben je er. Je stopt waarmee je bezig bent en gaat naar de kazerne of als officier direct richting het incident. Ik heb dit tot op heden niet als belemmerend of moeilijk ervaren. Als je ziet dat sommige ploegen in de gemeente Tholen na het gaan van de pieper in drie tot vier minuten de kazerne uitrijden zegt dat genoeg. In die paar minuten komen ze uit bed, kleden zicht aan, lopen, fietsen of gaan met de auto naar de kazerne”, zegt hij. 

“Je weet dat je ieder moment een oproep kunt krijgen, maar loopt daar niet steeds mee in je gedachten, het is gewoon een deel van je leven. Zodra je opgepiept wordt, ga je al een beeld vormen door te denken: ken ik de locatie? Wat voor scenario kan ik verwachten? En kan ik dat met mijn ploeg behappen of moet er meer komen? Het mooie van het werk? Ik kan niet zeggen dat iets mooi is terwijl je bij personen staat die op een of andere manier gedupeerd zijn door brand of ongeval. Als je kan voorkomen dat een brand verder uitbreid of als je iemand moet bevrijden uit een voertuig en je ziet die later weer gezond rondlopen. Moeilijk is het als er slachtoffers zijn. Ook dat hoort bij de brandweer, maar als het teamverband goed aanwezig is, wat ook echt nodig is bij de brandweer, dan verwerk je dat samen.” 

Meer uit Tholen

Nathan en Nikita genoten van Stallandse kermis: ‘Hoe gekker, hoe beter’

SINT-ANNALAND - Nathan, Nikita, Roxanne en Zoë hebben net een rondje gelopen op de kermis. Ze zijn nog heerlijk aan het nagenieten onder het genot van een suikerspin. Nathan en Nikita vertellen over hun kermis bezoek.

1 uur geleden
Opgelet: deel Bergen op Zoom zondagmiddag afgesloten voor verkeer

THOLEN - Opgelet voor Tholenaren die zondag richting Bergen op Zoom moeten: Op zondag 21 augustus komt de Ronde van Spanje, La Vuelta, door de gemeente Bergen op Zoom. Het is bijzonder dat er zo’n grote wielerronde door de gemeente komt. Het gemeentebestuur hoopt dan ook dat het langs het parcours rood mag kleuren en dat er veel toeschouwers zullen zijn. 

4 uur geleden
Erik organiseerde het Havenplein Festival: ‘Enorm succes’

SINT-ANNALAND - Terwijl de band het publiek al opwarmt, maken Erik en het barteam zich klaar voor het feestweekend waar ze zo lang naar toe hebben gewerkt. Erik werd door Andre van Ast (eigenaar van Café An de Sloove) gevraagd om te helpen bij het organiseren van een evenement toen er tijdelijk geen braderie mocht plaatsvinden vanwege de covidmaatregelen. Dit werd het Havenplein Festival. Vorig jaar was de eerste keer.

22 uur geleden
Laatste aflevering van tv-programma Au Pairs te zien in Hart van Tholen: ‘See you there’

THOLEN - Aankomende dinsdag is het zover: dan is de Thoolse Emma Smits voor de laatste keer te zien in het televisieprogramma Au Pairs. Het Hart van Tholen nodigt iedereen uit om, in gezelschap van Emma, de laatste aflevering te komen bekijken. 

1 dag geleden
Ruim honderd kramen op grootste braderie van Tholen

THOLEN - Traditiegetrouw organiseert Euromarkt de Thoolse braderie als laatste van het eiland Tholen. Vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus belooft het weer een gezellige boel te worden in de binnenstad van Tholen, met ruim 100 standplaatsen met verschillende activiteiten.Vrijdag vanaf 13.00 uur staan de Thoolse ondernemers en andere standplaatshouders klaar om de bezoekers te voorzien van allerlei leuke spulletjes tot 21.00 uur ‘s avonds. Op zaterdag is de braderie geopend van 09.00 tot 19.00 uur. De kramen staan vanaf de Eendrachtsweg, Botermarkt, Kerkstraat, Markt, Stoofstraat, Hoogstraat, Dalemsestraat en de Bebouwdendam.

1 dag geleden
Sfeer op braderie Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup Hoogerheide, goed in

SINT-ANNALAND - De sfeer op de braderie in Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup uit Hoogerheide, goed in. Foligroup is een samba slagwerkgroep. Zij kwamen deze middag muziek brengen op de braderie. Ben is de leider van de groep.

2 dagen geleden
‘Geen boer, geen bier’: Boeren protesteren met grote hooi-pop bij Poortvliet

THOLEN - Wie de afgelopen dagen richting Poortvliet is gereden, kan het niet ontgaan zijn. Boeren protesteren daar met een grote pop van hooi tegen de nieuwe regels van het kabinet. 

2 dagen geleden