Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brandweer weer naar Sallandse Heuvelrug voor kleine brandjes

Brandweer weer naar Sallandse Heuvelrug voor kleine brandjes

ENSCHEDE (ANP) - In het heidegebied van de Sallandse Heuvelrug zijn maandagmorgen op sommige plekken opnieuw kleine brandjes opgelaaid. Brandweer Twente is op verzoek van de terreinbeheerders weer bezig met blussen in het natuurgebied. Zondag brak in de buurt van de Holterberg in Overijssel een flinke natuurbrand uit, die een gebied ter grootte van veertig voetbalvelden verwoestte.

De brandweer is maandagmorgen ook bezig met nablussen van het nog smeulende gebied. Door de harde wind kan vuur gemakkelijk opnieuw oplaaien. Later deze week gaan technici van onder andere de brandweer onderzoek doen naar de oorzaak van de brand, want daarover is nog niets bekend. Er waren ruim 150 brandweerlieden nodig om het vuur zondag te bestrijden.

In het hele land geldt fase 2 voor natuurbrandrisico. Dat betekent dat het erg droog is en dat een natuurbrand makkelijk uit kan breken. Brandweer en terreineigenaren zijn extra alert en zetten extra mensen en materieel in. Open vuur, zoals kampvuren en barbecuen, is vrijwel overal verboden. Dat geldt vaak ook voor het oplaten van wensballonnen, waarschuwt de brandweer.

Meer uit Binnenland

Noord- en Zuid-Holland zijn oververtegenwoordigd in nieuwe Kamer

DEN HAAG (ANP) - Bijna de helft van de nieuwe Tweede Kamer woont in Zuid-Holland en Noord-Holland. De beide provincies zijn oververtegenwoordigd, want ongeveer 38 procent van de Nederlandse bevolking woont er.

35 minuten geleden
Plasterk praat volgende week met aantal fractievoorzitters verder

DEN HAAG (ANP) - Ronald Plasterk praat volgende week met een aantal fractievoorzitters verder over mogelijke vervolgstappen in de formatie, vertelde hij in een gesprek met journalisten. De verkenner heeft vrijdagmiddag aan de Tweede Kamer laten weten dat hij niet zoals eerder voorgenomen op dinsdag 5 december verslag uit kan brengen.

47 minuten geleden
Geen treinen tussen Rotterdam en Schiphol op zondag

UTRECHT (ANP) - Zondag rijden er geen treinen tussen Rotterdam Centraal, Leiden Centraal en Schiphol Airport. Spoorbeheerder ProRail verricht dan grootschalige werkzaamheden aan het spoor bij die stations, meldt de NS. Ook de Intercity Direct tussen Amsterdam en Rotterdam rijdt niet.

1 uur geleden
Toespraak Rutte: hardere inspanning nodig om klimaatdoel te halen

DUBAI (ANP) - Om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad moet de wereld zich harder inspannen, zegt demissionair premier Mark Rutte vrijdag tijdens zijn toespraak op de klimaattop in Dubai. Hij vindt het tijd worden dat wereldleiders actie ondernemen om hun beloftes te halen.

1 uur geleden
Referendum GL-PvdA over gezamenlijke lijst voor verkiezingen EP

DEN HAAG (ANP) - De partijbesturen van GroenLinks en PvdA stellen de leden van beide partijen voor om met een gezamenlijke lijst en verkiezingsprogramma aan de verkiezingen voor het Europees Parlement mee te doen. De leden kunnen komende week in een referendum laten weten wat zij hiervan vinden. De Europese verkiezingen zijn in juni volgend jaar.

1 uur geleden
Meer mensen naar speelgoedbanken voor Sinterklaas en Kerstmis

DEN HAAG (ANP) - Bij meerdere speelgoedbanken in het land is het in aanloop naar Sinterklaas en Kerstmis drukker dan in voorgaande jaren. In onder meer Almelo, Den Haag en Delft noteren de organisaties dit jaar een toename in de vraag naar tweedehands speelgoed.

1 uur geleden
OM eist tbs tegen vrouw die kind uit raam gooide

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag in de rechtbank van Den Haag tbs met dwangverpleging geëist tegen een 32-jarige vrouw uit Oekraïne die haar zestien dagen oude zoontje zou hebben gedood door hem vanaf tweehoog naar beneden te gooien. Het drama voltrok zich op 24 februari bij een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Parallelweg in Den Haag. De vrouw heeft verklaard dat een stem in haar hoofd haar opdroeg haar baby te doden.

2 uur geleden