Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brandweer nog volop bezig met nablussen brand Kapelle

Brandweer nog volop bezig met nablussen brand Kapelle

KAPELLE - De brandweer verwacht nog een groot deel van de donderdag bezig te zijn met het nablussen van de brand bij een fruitteeltbedrijf aan de Vierwegen in Kapelle. De Vierwegen blijft voorlopig afgesloten voor het verkeer. Het vuur legde 2 schuren in de as. Er raakte niemand gewond. 

De brandweer rukte donderdagmorgen vroeg massaal uit voor de grote brand. Die werd rond 00.45 uur ontdekt in een schuur aan de Vierwegen. Na enkele minuten sloegen meters hoge vlammen uit het dak van twee schuren. Volgens de Veiligheidsregio (VRZ) stonden de schuren, in het totaal ongeveer 2.000 vierkante meter, vol met houten fruitkisten. Ook een dieseltank ging in vlammen op. De enorme rookwolken en vuurgloed waren van kilometers afstand te zien.

De brandweerlieden konden voorkomen dat de vlammen oversloegen naar 2 naastgelegen woningen. Ook een grote stapel fruitkisten, die buiten de loodsen stonden, zijn behouden. Naast de bewoners van de 2 woningen, waren 17 arbeidsmigranten aanwezig op het terrein. Zij zijn ongedeerd en elders ondergebracht. 

De brandweer heeft metingen gedaan in de omgeving. ‘Er zijn geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen voor mensen en dieren gemeten’, laat de VRZ weten. 

Meer uit Reimerswaal

Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

11 uur geleden
Reimerswaal werkt aan toekomstvisie tot 2040

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal gaat een plan voor de toekomst maken voor de periode tot 2040. Hoe deze strategische visie tot stand komt, is vastgelegd in een projectplan dat de gemeenteraad dinsdag 19 december bespreekt.

14 uur geleden
Reimerswaal geeft 200 inwoners een regenton

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal geeft 200 gratis regentonnen weg aan inwoners met een eigen tuin.

1 dag geleden
Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

4 dagen geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

4 dagen geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

5 dagen geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

5 dagen geleden