Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brandweer heeft het druk met storm in Zeeland

Brandweer heeft het druk met storm in Zeeland

De brandweer is donderdagmorgen in heel Zeeland druk met het opruimen van onder meer omgewaaide bomen en losgewaaide dakbedekking vanwege de storm. 

Het KNMI heeft voor donderdagochtend en -middag code geel afgekondigd voor zware windstoten. 

In de loop van de nacht en ochtend is de wind fors in kracht toegenomen. ‘Zware windstoten tot 100 kilometer per uur komen daarbij voor’, meldt het KNMI. Wees voorzichtig als u naar buiten gaat, waarschuwt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). Inmiddels heeft de storm geleid tot ruim 50 meldingen van stormschade bij de brandweer. ‘Onze meldkamer heeft het heel erg druk’, aldus de VRZ. ‘Bel alleen 112 als er direct gevaar is of bij twijfel hierover. Indien er geen spoed is, bel dan 0900-0904. Er is extra bezetting op de meldkamer aanwezig om alle stormmeldingen te kunnen afhandelen, maar het kan zijn dat het tijd kost alvorens uw stormmelding kan worden behandeld. We vragen uw begrip hiervoor.’ 

Kijk voor adviezen over bij wie stormschade gemeld kan worden op www.zeelandveilig.nl/gevaren/extreem-weer.

Meer uit Reimerswaal

Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

WEMELDINGE – In coronatijd startte Linsie Meijer vanuit haar woning haar eigen onderneming: Sophyn Greens. Als productontwikkelaar wilde Linsie een formule vinden waarbij mensen enerzijds gezonder gaan eten en er anderzijds minder voedsel weggegooid wordt. Al gauw kwam haar voedsellijn Sophini op de markt. Verschillende soorten groenten die niet geschikt zijn voor verkoop in supermarkten worden, samen met meel, tot pasta gemaakt.

3 uur geleden
Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Rilland

RILLAND- Bij een ongeluk op de kruising van de Bathseweg met de Hoofdweg is zondagmorgen een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto. De wielrenner is met een vacuümmatras naar de ambulance gebracht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

1 dag geleden
Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

3 dagen geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

3 dagen geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

3 dagen geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

4 dagen geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

6 dagen geleden