Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Branden in bosgebied bij Deurne vermoedelijk aangestoken

Branden in bosgebied bij Deurne vermoedelijk aangestoken

EINDHOVEN (ANP) - Een natuurbrand donderdag in een bosgebied bij Deurne is vermoedelijk aangestoken. De politie zegt uit te gaan van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Het ging om zeker drie brandhaarden in het natuurgebied tussen Deurne en Helmond, die volgens de brandweer donderdagmiddag vlak na elkaar werden gemeld. Donderdag zei een woordvoerder van de brandweer al dit opvallend te vinden, en sloot de politie brandstichting niet uit.

De brandweer had twee branden snel onder controle, maar de derde bleek hardnekkiger. Nadat het sein brand meester was gegeven, was de brandweer nog enige tijd bezig met nablussen.

Brand houdt aan

Vrijdagmiddag rond 13.00 uur rukte de brandweer opnieuw uit naar dit gebied rond het Zandbos, omdat er meldingen waren van rookpluimen. "Mogelijk is het vuur weer opgelaaid", zei een woordvoerder van de brandweer.

Ook vrijdagmiddag moest de brandweer een brand blussen ten zuiden van Deurne bij de Galgenberg aan de Liesselseweg. Daar verwoestte het vuur een strook van 15 bij 40 meter. Door snel ingrijpen wist de brandweer erger te voorkomen. Het nablussen gaat nog enige tijd duren. De woordvoerder van de brandweer kon nog niets zeggen over de oorzaak van deze brand.

Rond Deurne woedde vorig jaar een enorme Peelbrand die 800 hectare natuur in de as legde. In de Limburgse Mariapeel ontstond woensdag een zeer grote brand, die zo'n veertig hectare natuur verwoestte. Het sein brand meester is daar nog steeds niet gegeven. Of de politie daar een onderzoek naar de oorzaak gaat instellen, kon een woordvoerster van de Limburgse politie vrijdag nog niet zeggen. "We kunnen het gebied nog niet in", zei ze.

Meer uit Binnenland

Vanaf februari hinder door werkzaamheden in Sijtwendetunnel N14

LEIDSCHENDAM (ANP) - Vanaf 4 februari volgend jaar vervangt Rijkswaterstaat de verlichting in de drie tunneldelen op de N14 bij Leidschendam die samen de Sijtwendetunnel vormen. De werkzaamheden, die volgens de planning tot 18 mei 2024 duren, hebben gevolgen voor het verkeer op deze drukke route die de A4 en de N44 verbindt.

31 minuten geleden
Eerste asielzoekers donderdagavond naar crisisopvang Stadskanaal

STADSKANAAL (ANP) - De nachtopvang in de Groningse gemeente Stadskanaal kan donderdagavond voor het eerst worden ingezet voor asielzoekers uit Ter Apel. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) laat weten dat de extra noodopvang, die afgelopen dinsdag werd aangekondigd, dan klaar is voor gebruik. In de verwarmde tenten aan de Manegelaan is plek voor tweehonderd mensen.

1 uur geleden
PBL verlaagt verwachtingen voor zonneparken en windmolens op land

DEN HAAG (ANP) - De groei van het aantal windmolen- en zonneparken op land begint te haperen. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) concludeert in een donderdag verschenen rapport dat het doel voor 2030 nog "goed haalbaar" is, maar schroeft tegelijkertijd de verwachtingen iets omlaag.

1 uur geleden
Man (36) opgepakt voor betrokkenheid bij brand in kerk Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft een 36-jarige man uit Best (Noord-Brabant) aangehouden voor betrokkenheid bij de brand in een kerk in Rotterdam woensdag. De man had zichzelf gemeld op het politiebureau, meldt de politie donderdag.

1 uur geleden
Martin van Rijn uit kritiek op uitlekken van einde Op1

HILVERSUM (ANP) - Martin van Rijn, die het onafhankelijke onderzoek naar de werkcultuur bij de NPO leidt, heeft zich kritisch uitgelaten over de wijze waarop naar buiten is gekomen dat de talkshow Op1 stopt. "Ik heb ook gelezen dat mensen uit de krant moesten lezen dat hun banen veranderden. Dat is niet gebruikelijk, zullen we maar zeggen", heeft hij donderdag gezegd in het Radio NPO 1-programma Sven op 1.

1 uur geleden
Rode Kruis na rapport: situatie in Ter Apel is schrijnend

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis maakt zich grote zorgen over de omstandigheden bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. "De situatie is schrijnend", laat de organisatie weten na het verschijnen van een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid. Die concludeert dat de situatie op het terrein van het asielzoekerscentrum en aanmeldcentrum onveilig en onhoudbaar is.

1 uur geleden
Van der Burg doet met klem beroep op gemeenten voor opvang

DEN HAAG (ANP) - Volgens demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) is het "duidelijk dat de situatie in Ter Apel zo niet langer kan", laat hij weten na een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid over de situatie in het asielzoekers- en aanmeldcentrum daar. De bewindsman doet "met klem" een beroep op gemeenten en provincies om meer nieuwe opvangplekken beschikbaar te stellen.

2 uur geleden