Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bram Boon uit Flupland verrast met koninklijk lintje

Bram Boon uit Flupland verrast met koninklijk lintje

SINT PHILIPSLAND - Bram Boon uit Sint-Philipsland is verrast met een lintje. Hij is vanaf nu lid in de Orde van de Oranje-Nassau. Daar is hij naar eigen zeggen best een beetje trots op. En terecht.

DOOR JACOLINE DE BOER.

Tijdens de play-in georganiseerd door de Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland is Bram verrast met een lintje. De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door de burgemeester die voor de eerste keer haar eigen medewerker een lintje mocht toereiken. Bram is namelijk al vele jaren werkzaam bij de Gemeente Tholen. Bram vertelt dat hij in eerste instantie niks in de gaten had. "Er was wel familie aanwezig deze avond maar die komen wel vaker naar een optreden kijken" vertelt Bram. Echter halverwege het concert zag Bram ineens een collega lopen en keek hij nog eens goed de zaal in. Daar bleken ook zijn kinderen te zitten. Op dat moment ging er een lichtje branden en dacht Bram, nu ben ik de sjaak en krijg ik straks nog een lintje. Bram vertelt verder:" Als ik het van tevoren geweten had, had ik netjes een overhemd aangetrokken". Als cadeau kreeg hij van muziekvereniging Concordia een prachtig gegraveerd pennenset. Wat extra bijzonder is, is dat de vader van Bram in 1988 ook onderscheiden is met een lintje. Hij kreeg dit lintje ook opgespeld voor zijn vrijwilligersfuncties in de muziekvereniging.

Het lintje

Oud-voorzitter Jan Everaerts van Concordia heeft Bram voorgedragen met steun van Jacco Goedegebuure de voorzitter van Accelerando. In beide muziekverenigingen heeft Bram veel werk verzet. Als kleine jongen was Bram al lid van de muziekvereniging uit Sint-Annaland. Door de jaren heen is hij er bestuurslid, vicevoorzitter, rondgang coördinator, muziekarchivaris en lid van verschillende commissies geweest. Ook heeft hij verschillende grote evenementen mede georganiseerd. Toen Bram op Sint-Philipsland kwam wonen werd hij vervolgens ook nog lid van Muziekvereniging Concordia. Ook daar was hij bestuurslid, vicevoorzitter, lid van de muziekcommissie en muziekarchivaris. Als of het nog niet genoeg was werd hij bij deze vereniging ook nog voorzitter, secretaris en penningmeester. Sinds vijf jaar is hij uit het bestuur bij beide verenigingen maar blijft hij wel voor de Fluplandse muziekvereniging de financiële administratie nog doen. Ook is hij beide verenigingen nog lid en is hij iedere week twee avonden aan het spelen. De leden en het bestuur van Muziekvereniging Concordia beschrijven Bram als een betrokken en gedreven lid van de vereniging. "Wanneer Bram gevraagd wordt voor hulp kun je op hem rekenen. Bram is een door zijn jarenlange ervaring een fijne partner om mee te sparren. Bovenal is Bram een voorbeeld in het hebben van betrokkenheid met de vereniging" aldus een Manouk van Muziekvereniging Concordia.

Muziekliefhebber

60 jaar geleden werd Bram geboren in Sint-Annaland. Zijn vader was al lid van de muziekvereniging en zo kwam het dat Bram al gauw mee mocht. Als achtjarige jongetje ging hij op muziekles. Het was geen hele bewuste keuze. Naast zijn vader die in de muziek zat had Bram een oom die dirigent was dus het zit zeker wel in de familie. Bram vertelt: "Er was toen nog weinig keuze, het was zo ongeveer muziek en voetbal. Ik vond het niet altijd even leuk want als het dan warm weer was ging ik liever buiten spelen". Toen Bram zestien was ging hij studeren in Middelburg maar bleef gewoon lid van de muziekvereniging. Op zijn negentiende kreeg hij een baan verder weg in Nederland waardoor hij zijn lidmaatschap bij de muziek tijdelijk stopzette. Na vier jaar kreeg hij werk dichterbij en kwam weer terug. Bram is begonnen met spelen op de bugel. Daarna volgde de hoorn en bariton. Op dit moment bespeelt hij de basbes en een soort bariton. In 1984 trouwde Bram met zijn Elna en ging het paar op Sint-Philipsland wonen. Ze kregen er drie kinderen en inmiddels zijn daar twee kleinkinderen bij gekomen. Ondanks dat Bram zo een fervent muziekliefhebber is, bespeeld geen van zijn kinderen of kleinkinderen een instrument. Toen Bram in Sint-Philipsland kwam wonen werd er al snel gevraagd of hij ook lid wilde worden bij Concordia. Bram vertelt:" Ze hebben vijf jaar lang gevraagd of ik lid wilde worden. Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen en ik heb er nooit geen spijt van gehad. Binnen de kortste keren zat ik ook in het bestuur."

Waardering

In de drukste periode toen Bram in allebei de besturen van de muziekverenigingen zat en tal van nevenfuncties bekleedde was hij zo een drie à vier avonden per week weg buiten de optredens om. Nu heeft hij het wat rustiger al doet hij nog meer dan genoeg. In de spaarzame vrije tijd die hij heeft gaat hij graag tennissen. Bram vertelt: "Ik ga bewust niet naar de ledenvergadering anders zit ik nog in het bestuur." Bram is blij met zijn lintje: "Het is toch een stukje waardering en ik ben er best een beetje trots op. Iedereen zegt het is meer dan verdiend maar voor mij is het mijn hobby". "Muziek maken is leuk, je doet het niet met voorbedachten rade. Een dorpsgemeenschap zonder muziek is kaal en op zo een klein dorpje als Sint-Philipsland probeer je toch een beetje de vereniging in stand te houden. Ik ga al die jaren al met veel plezier naar de muziek" aldus Bram.

Meer uit Tholen

Pupillen van Olympia Tholen succesvol tijdens turnwedstrijd in Vlijmen

THOLEN - Voor de tweede kwalificatiewedstrijd moesten de pupillen niveau 6 en 7 zaterdag 2 maart afreizen naar Vlijmen. Na deze wedstrijd is het afwachten of we met de teams en individueel de finales hebben behaald. Maar eerst maar eens lekker turnen. 

14 uur geleden
Bewoners van Flupland vrezen voor komst nieuwe wijk Aan de Kreek

SINT PHILIPSLAND - Een straat in Sint Philipsland vreest voor een nieuwe woonwijk aan de westkant van het dorp. De gemeente Tholen wil daar zo'n 100 nieuwe woningen realiseren. Buurtbewoners dienden vijf bezwaren in tegen het plan. Ze zijn vooral bezorgd over het verdwijnen van hun uitzicht, toenemende verkeersstromen en mogelijke waardedaling van hun huizen. Ook uiten ze kritiek op onduidelijken en verkeerdere berekeningen.

17 uur geleden
Lars bevrijdt Tholense Boys in slotfase en NOAD'67 blijft in titelrace [SPEELRONDE 14]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 2 maart allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 14.

20 uur geleden
Jong en oud bestrijdt zwerfafval langs de Oosterschelde: 'Lijkt wel strandjutten'

SINT-MAARTENSDIJK - Gewapend met een vuilniszak, handschoenen en een prikstok ging een gemêleerd gezelschap van meer dan dertig personen, jong en oud, het zwerfafval te lijf tijdens de gezamenlijke opruimactie Schone Schelde. 

23 uur geleden
Aan de keukentafel met Natasja Ooms: 'Mijn enthousiasme en drive zijn echt mijn kracht'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Natasja Ooms, eigenaresse van Keijzerskroon. 

1 dag geleden
Marechaussee vindt bij controle meer dan 40.000 euro onder vloermat van voertuig

HALSTEREN- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle heeft de Marechaussee afgelopen week meer dan 40.000 euro gevonden onder de vloermat van een Frans voertuig. Dit gebeurde tijdens een controle op de A4 nabij de afrit Tholen. De bestuurder en zijn bijrijder zijn aangehouden op verdenking van witwassen. 

1 dag geleden
Trouwen wordt steeds duurder: Dit kost een bruiloft in Zeeland

ZEELAND - Een Zeeuwse bruiloft kostte vorig jaar gemiddeld 21.926 euro. Deze trouwkosten zijn hoger dan elders in het land. Vooral de kosten voor de catering zijn in Zeeland duurder dan in andere provincies.

1 dag geleden