Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bram Boon uit Flupland verrast met koninklijk lintje

Bram Boon uit Flupland verrast met koninklijk lintje

SINT PHILIPSLAND - Bram Boon uit Sint-Philipsland is verrast met een lintje. Hij is vanaf nu lid in de Orde van de Oranje-Nassau. Daar is hij naar eigen zeggen best een beetje trots op. En terecht.

DOOR JACOLINE DE BOER.

Tijdens de play-in georganiseerd door de Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland is Bram verrast met een lintje. De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door de burgemeester die voor de eerste keer haar eigen medewerker een lintje mocht toereiken. Bram is namelijk al vele jaren werkzaam bij de Gemeente Tholen. Bram vertelt dat hij in eerste instantie niks in de gaten had. "Er was wel familie aanwezig deze avond maar die komen wel vaker naar een optreden kijken" vertelt Bram. Echter halverwege het concert zag Bram ineens een collega lopen en keek hij nog eens goed de zaal in. Daar bleken ook zijn kinderen te zitten. Op dat moment ging er een lichtje branden en dacht Bram, nu ben ik de sjaak en krijg ik straks nog een lintje. Bram vertelt verder:" Als ik het van tevoren geweten had, had ik netjes een overhemd aangetrokken". Als cadeau kreeg hij van muziekvereniging Concordia een prachtig gegraveerd pennenset. Wat extra bijzonder is, is dat de vader van Bram in 1988 ook onderscheiden is met een lintje. Hij kreeg dit lintje ook opgespeld voor zijn vrijwilligersfuncties in de muziekvereniging.

Het lintje

Oud-voorzitter Jan Everaerts van Concordia heeft Bram voorgedragen met steun van Jacco Goedegebuure de voorzitter van Accelerando. In beide muziekverenigingen heeft Bram veel werk verzet. Als kleine jongen was Bram al lid van de muziekvereniging uit Sint-Annaland. Door de jaren heen is hij er bestuurslid, vicevoorzitter, rondgang coördinator, muziekarchivaris en lid van verschillende commissies geweest. Ook heeft hij verschillende grote evenementen mede georganiseerd. Toen Bram op Sint-Philipsland kwam wonen werd hij vervolgens ook nog lid van Muziekvereniging Concordia. Ook daar was hij bestuurslid, vicevoorzitter, lid van de muziekcommissie en muziekarchivaris. Als of het nog niet genoeg was werd hij bij deze vereniging ook nog voorzitter, secretaris en penningmeester. Sinds vijf jaar is hij uit het bestuur bij beide verenigingen maar blijft hij wel voor de Fluplandse muziekvereniging de financiële administratie nog doen. Ook is hij beide verenigingen nog lid en is hij iedere week twee avonden aan het spelen. De leden en het bestuur van Muziekvereniging Concordia beschrijven Bram als een betrokken en gedreven lid van de vereniging. "Wanneer Bram gevraagd wordt voor hulp kun je op hem rekenen. Bram is een door zijn jarenlange ervaring een fijne partner om mee te sparren. Bovenal is Bram een voorbeeld in het hebben van betrokkenheid met de vereniging" aldus een Manouk van Muziekvereniging Concordia.

Muziekliefhebber

60 jaar geleden werd Bram geboren in Sint-Annaland. Zijn vader was al lid van de muziekvereniging en zo kwam het dat Bram al gauw mee mocht. Als achtjarige jongetje ging hij op muziekles. Het was geen hele bewuste keuze. Naast zijn vader die in de muziek zat had Bram een oom die dirigent was dus het zit zeker wel in de familie. Bram vertelt: "Er was toen nog weinig keuze, het was zo ongeveer muziek en voetbal. Ik vond het niet altijd even leuk want als het dan warm weer was ging ik liever buiten spelen". Toen Bram zestien was ging hij studeren in Middelburg maar bleef gewoon lid van de muziekvereniging. Op zijn negentiende kreeg hij een baan verder weg in Nederland waardoor hij zijn lidmaatschap bij de muziek tijdelijk stopzette. Na vier jaar kreeg hij werk dichterbij en kwam weer terug. Bram is begonnen met spelen op de bugel. Daarna volgde de hoorn en bariton. Op dit moment bespeelt hij de basbes en een soort bariton. In 1984 trouwde Bram met zijn Elna en ging het paar op Sint-Philipsland wonen. Ze kregen er drie kinderen en inmiddels zijn daar twee kleinkinderen bij gekomen. Ondanks dat Bram zo een fervent muziekliefhebber is, bespeeld geen van zijn kinderen of kleinkinderen een instrument. Toen Bram in Sint-Philipsland kwam wonen werd er al snel gevraagd of hij ook lid wilde worden bij Concordia. Bram vertelt:" Ze hebben vijf jaar lang gevraagd of ik lid wilde worden. Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen en ik heb er nooit geen spijt van gehad. Binnen de kortste keren zat ik ook in het bestuur."

Waardering

In de drukste periode toen Bram in allebei de besturen van de muziekverenigingen zat en tal van nevenfuncties bekleedde was hij zo een drie à vier avonden per week weg buiten de optredens om. Nu heeft hij het wat rustiger al doet hij nog meer dan genoeg. In de spaarzame vrije tijd die hij heeft gaat hij graag tennissen. Bram vertelt: "Ik ga bewust niet naar de ledenvergadering anders zit ik nog in het bestuur." Bram is blij met zijn lintje: "Het is toch een stukje waardering en ik ben er best een beetje trots op. Iedereen zegt het is meer dan verdiend maar voor mij is het mijn hobby". "Muziek maken is leuk, je doet het niet met voorbedachten rade. Een dorpsgemeenschap zonder muziek is kaal en op zo een klein dorpje als Sint-Philipsland probeer je toch een beetje de vereniging in stand te houden. Ik ga al die jaren al met veel plezier naar de muziek" aldus Bram.

Meer uit Tholen

Concordia Tholen huldigt jubilarissen tijdens uitverkocht concert in Meulvliet

THOLEN - In een uitverkochte Meulvliet traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod. Ook werden er deze avond vier jubilarissen gehuldigd. 

30 minuten geleden
Stichting STAD houdt na meer dan 20 jaar op met bestaan

THOLEN - Stichting STAD houdt op met bestaan. Na meer dan 20 jaar activiteiten te hebben georganiseerd voor de Thoolse jeugd, stopt de stichting met haar activiteiten. “We kijken met trots terug op alles wat wij als klein bestuur, met een kleine groep betrokken vrijwilligers, hebben georganiseerd.”

3 uur geleden
Op de werkvloer bij installatiemonteur Tjerk: 'Mijn werk is heel afwisselend en nooit saai'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Tjerk Borremans.

1 dag geleden
'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

2 dagen geleden
Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

2 dagen geleden
Slechte weersvoorspelling gooit roet in het eten voor rommelmarkt Sint Maartensdijk

SINT MAARTENSDIJK - De rommelmarkt die aanstaande zaterdag zou plaatsvinden bij Het Baken van Tholen in Sint Maartensdijk is geannuleerd. De markt is verzet naar zaterdag 6 mei.

2 dagen geleden
Meer inwoners in de gemeente Tholen recht op vergoedingen

THOLEN - Meer inwoners in de gemeente Tholen hebben sinds dit jaar recht op gemeentelijke vergoedingen: bijzondere bijstand. Het gaat om inwoners met een inkomen tot en met 130 procent van de bijstandsnorm. De gemeenteraad verhoogde de inkomensgrens voor deze vergoedingen van 110 procent naar 130 procent van de bijstandsnorm. 

3 dagen geleden