Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Braderie Oud-Vossemeer helemaal terug van weggeweest!

Braderie Oud-Vossemeer helemaal terug van weggeweest!

OUD-VOSSEMEER - Het was afgelopen zaterdag een drukte van belang in het hartje van Oud-Vossemeer. Café de Hoop organiseerde samen met Huys van Roosevelt een evenementen dag waarbij zowel de braderie als het dweilbandfestival als het MontMartje werd georganiseerd. Het weer was prachtig en ook veel mensen wisten de braderie te vinden.

DOOR JACOLINE DE BOER

Het Huys van Roosevelt organiseert dit jaar voor de derde keer het MontMartje. Dit idee is drie jaar geleden ontstaan toen de braderie niet doorging. Het was zo een succes dat het een jaar later weer werd georganiseerd, helaas kon het toen vanwege organisatorische redenen niet gelijk plaatsvinden met de braderie. Dit jaar dus wel en dat was te zien. Op het MontMartje stonden veel verschillen stands van de lokale bevolking die hun kunsten daar vertoonden. Er waren onder andere handgemaakte kaarten en schilderijen te koop.

Houtbranden

Lianne van de Kooy stond daar met haar bedrijfje Woodwork bij Lianne. Zij staat nu voor de derde keer op het MontMartje met haar mooie hout gebrande spulletjes. Kinderen konden ook bij haar terecht om tegen een kleine vergoeding hout te branden. De gehele opbrengst van de verkoop van deze dag was voor Choice 4 life, een stichting die hulp biedt aan tienermoeders.

Ijsjes

Ook Bea Mosch stond op het MontMartje voor de tweede keer met haar gerestylde woonaccessoires. Ze vertelt: "Ik vind het heel leuk om met verf te klodderen. Nu ik hier op het MontMartje sta kan ik meer bekend maken dat ik dit doe en zo hoop ik ook wat meer te verkopen". Mascha Snellens van de Vier Verleidingen was deze zaterdag speciaal de hele dag open. Het terras buiten was al snel gevuld en ook binnen wisten mensen onder andere de lekkere ijsjes van de Vier Verleidingen te vinden." Het is een leuk initiatief en ik denk zeker dat goed is dat nu alles op één dag georganiseerd is", vertelt Mascha. Haar man vult aan: "Doordat dit alles bij elkaar georganiseerd is krijg je meer publiek die kennis maakt met het gezellige Oud-Vossemeer."

Braderie

De braderie werd zoals alle voorgaande jaren georganiseerd door Café de Hoop. Er waren zaterdag maar liefs 56 kraampjes waar voor ieder wat wils te vinden was. Van kleding tot pannen, van sieraden tot telefoonhoesjes, er was werkelijk voor iedereen wel wat interessants. Rien Vaders van Café de Hoop zorgde 's morgens om half zes al voor koffie voor de opbouwers van de Braderie. Rien vertelt: "Ik ben blij dat we het weer op dezelfde dag hebben kunnen organiseren als met de Zevendorpentocht en het MontMartje. De datums voor de komende jaren staan vast zodat het echt een evenementen dag blijft." Rond twee uur 's middags toen ook het dweilbandfestival begon was het volle bak bij het café. Mensen stonden buiten in het zonnetje te genieten van de muziek. Er speelden deze dag maar liefst zeven dweilbands verdeeld over drie verschillende plekken op de braderie. Overal waar je liep werd je verrast door de gezellige muziek. Onder andere dweilbands uit Breda, Roosendaal en Nieuw-Vossemeer verleende hun medewerking. Al waren natuurlijk de dweilbands uit Oud-Vossemeer ook aanwezig waaronder Bentje Betoetert. Zij zorgde van twee tot vijf uur 's middags voor de muzikale gezelligheid. 's Avonds werd het feest nog verder gevierd met het Duo de Buren in Café de Hoop.

Muzikaal koffieconcert

Zaterdagochtend om tien uur bij de opening van de braderie werden bezoekers al getrakteerd op een koffieconcert van de Oud-Vossemeerse muziekvereniging. Jong en oud speelde op hun muziekinstrument om er zo al vroeg een gezellig sfeertje in te brengen. De tienjarige Matthew Bolier uit Oud-Vossemeer speelde ook mee. Hij drumt en bespeelt de tamboerijn. Matthew vertelt: "Ik vond het erg leuk om op te treden", waarna hij snel zijn weg vervolgde om een rondje over de braderie te maken. Rond vijf uur was de braderie afgelopen en zowel de horeca als de enthousiaste standhouders spreken van een zeer geslaagde dag. Op naar volgend jaar! 

Meer uit Tholen

Tot jaarwisseling nog werkzaamheden voor betere bereikbaarheid Tholen

THOLEN - Dit voorjaar werden de nieuwe kruising en de aansluiting op de Molenvlietsedijk geopend. Tot en met het einde van dit jaar vinden er nog verschillende afrondende werkzaamheden plaats.

3 uur geleden
Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

23 uur geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

1 dag geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

1 dag geleden
Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

1 dag geleden
Weerbericht Tholen: 'Wisselvallig weekend, maar daarna flink meer zon [WEERBERICHT]

THOLEN - Dit weekend verloopt wisselvallig met dagelijks kans op een bui. De temperatuur schommelt op zaterdag tussen de 13 en 18 graden. Na zaterdag zit er een weersverbetering aan te komen, want de temperatuur zet een stijgende lijn in en de zon krijgt meer ruimte. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline.

2 dagen geleden
Woning in Oud-Vossemeer drie maanden gesloten na vondst hennepkwekerij

OUD-VOSSEMEER - Een woning aan de Molenstraat in Oud-Vossemeer wordt voor drie maanden gesloten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Dat heeft burgemeester Marleen Sijbers besloten. De kwekerij werd afgelopen mei ontdekt na een tip.

2 dagen geleden