Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Braderie en ambachten in Goes

Braderie en ambachten in Goes

GOES - Zaterdag 4 september wordt op het terrein van het Dienstencentrum, Klein Frankrijk 17 in Goes een braderie en ambachtenmarkt gehouden. De stichting Zeeuwse klederdracht werd gevraagd om met een twaalftal ambachten aan deze dag te willen deelnemen.

Het centrum verzorgt die dag zelf een aantal stands met elektra, speelgoed, glaswerk, snuisterijen, huisraad en boeken. Om 10.30 uur treedt het muziekkorps op en om 12.30 uur wordt er een heuse modeshow gehouden. De kinderen kunnen zich dan amuseren op het springkussen, in het ijskraam of bij de grote, drie meter hoge ranja koe. Voor jong en oud is er dan heel wat te beleven die dag. Kinderen worden zelfs uitgenodigd om de grondbeginselen van een ambacht onder de knie te krijgen.

Van 10.00 tot 15.30 uur kunt u kennismaken met: Dot arts, crêpe pannenkoeken bakken, traditionele babbelaar bakken, regionale crea artikelen, een collectie Zeeuwse borstbeelden uit verschillende regio’s in de provincie. Origami vouwkunst wordt getoond en er zijn originele, regionale souvenirtjes waaronder doosjes babbelaars, boeren zakdoeken, wenskaarten, schilderijtjes van zee producten enz. Admiraal Hans komt met zijn modelbouw schepen en weet menig kind te boeien met zijn verhalen. Er is een stand met servettenwerk en de Zeeuwse knoop van rvs zal op deze markt ook niet ontbreken. Een kraam met textiel gevouwen cadeautjes en jongeren mogen zelf hun eigen schilderij maken.

Voor gezinnen met kinderen is het een zeer leerzame en kleurrijke doe dag. Er worden producten aangeboden die eigenlijk niet meer te vinden zijn in de reguliere winkels in Nederland. Vooral ook voor het vinden van een leuk cadeautje is een bezoek aan deze markt zeer de moeite waard.

Voor nadere informatie: zie www.stzk.nl of schrijft: [email protected]

Meer uit Beveland

Een kijkje in Ambachtscentrum Goes: 'Hoeden zijn mijn lust en mijn leven'

GOES - Op de Hollandsche Hoeve in Goes komen in het Ambachtscentrum allerlei disciplines samen. Jong en oud kijken er op woensdag en zaterdag hun ogen uit, kunnen er unieke spulletjes kopen en workshops volgen. De atelierhouders tonen hun passie achter de sfeervolle, door leerlingen van de Goese ambachtsschool vervaardigde geveltjes, geïnspireerd op woningen aan de Kleine Kade.

13 uur geleden
GGD: 'Ruim helft Zeeuwse jongvolwassenen ervaart psychische klachten'

GOES - Meer dan de helft van de Zeeuwen van 16 tot en met 25 jaar ervaart psychische klachten. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022-2023, laat de GGD Zeeland dinsdag weten. ‘Dit is een groot vragenlijstonderzoek onder ruim 1500 Zeeuwse jongvolwassenen.’

17 uur geleden
Mannen slaan kunstgebit en bril kapot bij verkeersruzie, Borselenaar (25) opgepakt in Tilburg

VLISSINGEN - Bij een verkeersruzie op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen hebben twee mannen maandag een automobilist mishandeld. Het slachtoffer bleef achter met een kapotte bril en kapot kunstgebit. Dankzij hulp van getuigen kon de politie rond middernacht in Tilburg twee verdachten, onder wie een 25-jarige Borselenaar, aanhouden.

18 uur geleden
Topprestatie voor sporthal De Zwake

‘s-GRAVENPOLDER - Sporthal De Zwake in ‘s-Gravenpolder heeft in het kader van de landelijke samenwerking tussen Sportfondsen en JOGG-Teamfit de horeca aangevuld met gezondere keuzes.

19 uur geleden
Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

1 dag geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

2 dagen geleden