Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Braderie en ambachten in Goes

Braderie en ambachten in Goes

GOES - Zaterdag 4 september wordt op het terrein van het Dienstencentrum, Klein Frankrijk 17 in Goes een braderie en ambachtenmarkt gehouden. De stichting Zeeuwse klederdracht werd gevraagd om met een twaalftal ambachten aan deze dag te willen deelnemen.

Het centrum verzorgt die dag zelf een aantal stands met elektra, speelgoed, glaswerk, snuisterijen, huisraad en boeken. Om 10.30 uur treedt het muziekkorps op en om 12.30 uur wordt er een heuse modeshow gehouden. De kinderen kunnen zich dan amuseren op het springkussen, in het ijskraam of bij de grote, drie meter hoge ranja koe. Voor jong en oud is er dan heel wat te beleven die dag. Kinderen worden zelfs uitgenodigd om de grondbeginselen van een ambacht onder de knie te krijgen.

Van 10.00 tot 15.30 uur kunt u kennismaken met: Dot arts, crêpe pannenkoeken bakken, traditionele babbelaar bakken, regionale crea artikelen, een collectie Zeeuwse borstbeelden uit verschillende regio’s in de provincie. Origami vouwkunst wordt getoond en er zijn originele, regionale souvenirtjes waaronder doosjes babbelaars, boeren zakdoeken, wenskaarten, schilderijtjes van zee producten enz. Admiraal Hans komt met zijn modelbouw schepen en weet menig kind te boeien met zijn verhalen. Er is een stand met servettenwerk en de Zeeuwse knoop van rvs zal op deze markt ook niet ontbreken. Een kraam met textiel gevouwen cadeautjes en jongeren mogen zelf hun eigen schilderij maken.

Voor gezinnen met kinderen is het een zeer leerzame en kleurrijke doe dag. Er worden producten aangeboden die eigenlijk niet meer te vinden zijn in de reguliere winkels in Nederland. Vooral ook voor het vinden van een leuk cadeautje is een bezoek aan deze markt zeer de moeite waard.

Voor nadere informatie: zie www.stzk.nl of schrijft: [email protected].

Meer uit Beveland

Jumpin' de Weel 2024 staat in startblokken

NISSE - Van maandag 29 juli tot en met zondag 4 augustus is het gebied rond de Ambachtsherendijk bij Nisse opnieuw het decor voor het gratis toegankelijke hippische evenement Jumpin' de Weel.

20 uur geleden
Tweede JARO stratenmijl Goes-Zuid vindt plaats op 3 augustus

GOES - Op zaterdag 3 augustus houdt de Goese hardloopliefhebber Jan Roose een hardloopwedstrijd op de skeelerbaan in Goes-Zuid. Deze wedstrijd gaat over 1 Engelse mijl oftewel 1609,35 meter. 'Op deze baan is dat ongeveer 4,5 rondes en aangezien er op asfalt wordt gelopen, is het een wegwedstrijd en kunnen er records verbeterd of gevestigd worden', laat Roose weten.

1 dag geleden
Grote hooibrand aan Lamoenweg: Meerdere brandweereenheden ter plaatse

'S-HEER ARENDSKERKE - De brandweer is zaterdagmiddag in actie gekomen om een brand te blussen die is ontstaan in een hooiberg aan de Lamoenweg in 's-Heer Arendskerke. Omdat er ter plaatse geen bluswater beschikbaar was, waren er meerdere watertankwagens van de brandweer aanwezig.

1 dag geleden
Aan de keukentafel bij Vita Anthonisse: 'Een slechte dag is nog geen slechte week'

GOES - Werken van 9.00 uur 's ochtends tot 3.00 uur 's nachts. Mensen verklaarden Vita Anthonisse voor gek, maar zij kreeg daar juist energie van. Als kroegbaas ging de Goese vroeger ook nooit op vakantie. Nu is ze ouder en moeder en kan ze haar cafés De Snor en La Moustache beter loslaten. "Ik ga lekker op vakantie met Puck."

1 dag geleden
Incident met verwarde man trekt veel omstanders in Goes

GOES - Hulpdiensten waren afgelopen nacht met meerdere eenheden aanwezig bij een incident met een mogelijk verwarde man. Deze man liep bij verschillende woningen in het centrum van Goes over het dak. Het incident trok veel omstanders.

1 dag geleden
Goederenoverslag North Sea Port stabiel in eerste jaarhelft

VLISSINGEN-OOST - De bedrijven in North Sea Port boekten in de eerste helft van 2024 een goederenoverslag via zeevaart van 33,4 miljoen ton. 'Dit is evenveel als in dezelfde periode in 2023', laat de Nederland-Belgische havenorganisatie weten. 'De overslag via de binnenvaart nam toe.'

2 dagen geleden
Weekendweerbericht: '(Onweers)buien verdrijven warmte'

GOES - Dit weekeinde staat in het teken van een weersverandering. 'Het weekend begint volop zomers met veel ruimte voor de zon, bij maxima die zaterdag uitkomen tussen 27 graden in de kustgebieden tot maar liefst 33 graden in het zuidoosten', meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 'In de avond neemt de kans op enkele buien toe en in de nacht naar zondag kunnen op meerdere plekken (onweers)buien vallen. Zondag valt de temperatuur een stuk lager uit, met 20 tot 25 graden. Daarbij is het licht wisselvallig met enkele buien die over het land trekken. De meeste lijken in het oosten te vallen.'

3 dagen geleden